Allez au contenu Allez Ă  la navigation

Micella

Működésének alaposabb megértése

Share

Kevesen tudják, hogy az első micellás sminklemosó a BIODERMA nevéhez fűződik. 

1985-ben a BIODERMA dermatológiai kutatócsoportja bőrgyógyászokkal együttműködve fejlesztette ki az első micellás vizet, amely napjainkban a bőrgyógyászok által leggyakrabban javasolt dermokozmetikai termék Franciaországban. 

A BIODERMA által kifejlesztett micellás víz forradalmasította a sminkeltávolítás folyamatát és a bőr napi higiéniáját. Napjainkban minden 2. másodpercben eladásra kerül egy Sensibio H20 micellás víz valahol a világon. Ideális alternatívája az arctisztító tej és tonik párosának. A BIODERMA micellás oldatok micellás technológián alapszanak, de összetevőik és exkluzív formulájuk teszi őket teljesen egyedivé.

 

Summary
  1. Mire jó a micellás víz?
  2. Mik azok a micellák?
  3. Hogyan lehet megkülönböztetni a különböző micellás vizeket?
  4. Miben különbözik a víztől?
  5. Miért van szükség többféle micellás vízre?

Mire jó a micellás víz?

A micellás víz egy lépésben képes eltávolítani a sminket, faggyút és a különböző szennyeződéseket anélkül, hogy irritálná a bőrt. A napi arctisztító rutinba beépítve, reggel és este alkalmazva finoman tisztít, így még a legérzékenyebb bőr számára is megfelelő. Különösen alkalmas az olyan reaktív és intoleráns bőr tisztítására, mely számára még a vatta érintése is irritáló hatású.

Mik azok a micellák?

A micella kĂ­mĂ©letes, nem-ionos felĂĽletaktĂ­v anyagok komplex struktĂşrája, láthatatlan mikrogömb formájában. KĂ©t pĂłlussal rendelkeznek, egy hidrofil pĂłlussal, ami oldĂłdik vĂ­zben Ă©s egy lipofil pĂłlussal, ami zsĂ­rral vegyĂĽl Ă©s inkompatibilis a vĂ­zzel. Ezzel a kettĹ‘s affinitással kĂ©pesek magukhoz vonzani mindenfĂ©le szennyezĹ‘dĂ©st, Ă©s azokat a vattára juttatni. ĂŤgy mindennemű, a kĂĽlsĹ‘ környezetbĹ‘l származĂł lerakĂłdást (smink, a lĂ©gszennyezĂ©s maradványai, stb.) illetve a bĹ‘r termĂ©szetes működĂ©sĂ©bĹ‘l adĂłdĂł szennyezĹ‘dĂ©seket is (faggyĂş,  izzadtság, hámlĂł felĂĽletek) könnyedĂ©n eltávolĂ­tják.

Hogyan lehet megkülönböztetni a különböző micellás vizeket?

A bőrgyógyászok által ajánlott és sminkmesterek által alkamazott BIODERMA micellaoldatok továbbra is etalonnak számítanak a bőrgyógyászati termékek között, a gondosan megválasztott összetevőknek köszönhetően: az alkalmazott zsírsav-észter, glicerin-észter, valamint aktív biomimetikus anyagok, nagyon közel állnak a bőr eredeti összetételéhez. Lássuk, miért is a BIODERMA micellás vizek biztosítanak ilyen nagyfokú kompatibilitást még a legérzékenyebb bőrrel is.

- egyedi fizolĂłgiás ph-n erĹ‘sen tisztĂ­tott vĂ­z, ami a legbiztonságosabb, hiszen mikrobiolĂłgiai Ă©s kĂ©miai szempontbĂłl is a legtisztább vĂ­z. EzĂ©rt is nem szĂĽksĂ©ges a BIODERMA micellaoldatokat lemosni a bĹ‘rrĹ‘l használat után. Alkohol-Ă©s parabĂ©nmentes, valamint hipoallergĂ©n mivoltának köszönhetĹ‘en tökĂ©letes összhangban áll a bĹ‘rrel Ă©s megĹ‘rzi annak hidrolipid filmrĂ©tegĂ©t. 

Miben különbözik a víztől?

A csapvíz mészvegyületeket és klórt is tartalmaz, amelyek könnyen irritálhatják a bőrt. A termál vizek nem bírnak tisztító hatással. Összetételük idővel és régiónként változhat…

Miért van szükség többféle micellás vízre?

Ahhoz, hogy tökéletes biztonságot és megfelelő kényelmet biztosítson minden bőrtípus számára, a BIODERMA Laboratórium konkrét micellaoldat-képleteket dolgozott ki a különböző bőrtípusok (érzékeny, intoleráns, zsíros, bababőr, stb.) igényeinek megfelelően.