A 25 évvel ezelőtt feltalált Sensibio H2O egyedülálló micellái a bőr természetes összetevőit utánozzák, hogy elérjék az egyik legfontosabb célt: azt, hogy megszabadítsák az arcbőrt a szennyeződésektől, miközben garantálják természetes egyensúlyának és védőrétegének teljes tiszteletben tartását.

Bioderma_girl_mirror_happy

Bőrünk életünk egyes szakaszában érzékennyé válhat, számos különböző tényező miatt. Például az olyan kozmetikai termékektől is, amelyek alacsony minőségű összetevőkből állnak és úgynevezett "mikroszennyeződéseket" tartalmaznak.

A belső biológiai rendszerünk és a külső világ közötti közvetítőként, bőrünk naponta számos olyan faktornak van kitéve, amelyek érzékenyíthetik. Ilyenek lehetnek a környezeti hatások (UV-sugárzás, szél, szennyezések, pollen, stb.), pszichológiai (mint a stressz) és a hormonális tényezők (például a menstruációs ciklus), fűszeres ételek vagy rossz vízminőség.

Gyors emlékeztető: tényezők amelyek potenciálisan érzékenyíthetik a bőrt:

 • Fizikai tényezők: UV-sugárzás, hideg-meleg hőmérséklet, szél, dörzsölésnek való kitettség, stb.
 • Kémiai tényezők:  kozmetikumok használata, szappan, víz, férfiaknál az arc borotválása, stb.
 • Pszichológiai tényezők: stressz, érzelmi állapot, stb.
 • Hormonális tényezők: menstruációs ciklus stb.
 • Belső tényezők: fűszeres ételek, stb.

Az érzékeny és intoleráns bőr olyan ingerekre reagál, amelyek általában nem okoznak hasonló reakciót más bőrtípusoknál. Ez az akut érzékenység hajlamos csökkenteni a bőrt tolerancia szintjét. Minél érzékenyebb a bőr, annál kevésbé toleráns. Bőrérzékenység esetén a bőr csak bizonyos körülmények között és ideiglenesen reagál. Bőrintolerancia esetén reaktivitása (majdnem) állandó, a tűréshatára a nullához közeli.

A bőr túlérzékenysége olyan általános állapot, amely a felnőtt férfiak és nők egyharmadát érinti, bár a nőket általában gyakrabban, mint a férfiakat. Bizonyos bőrtípusok genetikai okok miatt is érzékenyebbek, mint mások; azt is kimutatták, hogy a kondíció állapota javulhat az életkor előrehaladtával.

A bőrérzékenység olyan bőrbetegség következménye is lehet, mint például: rosacea, ekcéma vagy seborrheás dermatitisz. Azonban a törődés és gondoskodás hiánya, illetve a belső és külső agressziók szintén olyan tényezők lehetnek, amelyek hozzájárulhatnak a jelenség kialakulásához.

Woman face

EGY KÜLDETÉSSEL: állítsd helyre bőröd természetes egyensúlyát és erősítsd ellenállását!

A smink eltávolítás már nem elegendő

A környezeti feltételek változásai olyan következményekkel járnak, amelyek közvetlenül befolyásolják a bőr mindennapi higiéniai követelményeit; napjainkban a legfontosabbá a szennyezések és azok hatásai elleni küzdelem vált. A bőr tisztításával meg kell előzni, hogy bármilyen típusú szennyeződés behatoljon a bőrbe, mivel ezek károsíthatják annak természetes védőfunkcióját.

A tisztítás éppen ezért fontos szempont, mivel önmagában képes elhárítani a bőr túlzott érzékenységét.

A Sensibio H2O küldetése - a bőr természetes biológiájának utánzása révén minden bőrtípusra használható, beleértve a legérzékenyebb és legreaktívabb bőrt is. A Sensibo H2O hatékonyan távolítja el a sminket és szennyeződéseket, erős tisztító hatású vizének és micellás technológiájának köszönhetően.

 

Sensibio H2O, nyugtató micellás víz az érzékeny bőr számára

Magas toleranciájával a Sensibio H2O tiszteletben tartja a bőr természetes barrierjét és védi finom hidrolipid filmrétegét az egyedi felületaktív anyagnak - a glicerin-észternek - köszönhetően, amely enyhe és semleges a bőr számára.

Ez egy olyan összetevő, amely kiküszöböli a víz általi baktériumszennyezés kockázatát. PH = 5,5 mellett tiszteletben tartja a bőr fiziológiáját.

 

Your Skin - Sensibio H20 Ambassador- Tina

Magas toleranciájával a Sensibio H2O tiszteletben tartja a bőr természetes barrierjét és védi finom hidrolipid filmrétegét az egyedi felületaktív anyagnak - a glicerin-észternek - köszönhetően, amely enyhe és semleges a bőr számára.

Ez egy olyan összetevő, amely kiküszöböli a víz általi baktériumszennyezés kockázatát. PH = 5,5 mellett tiszteletben tartja a bőr fiziológiáját.

A Sensibio H2O a bőrgyógyászok által több mint 25 éve javasolt termék, amely minden érzékeny bőr számára ajánlott rituálé.

Már 1995. évi bevezetése óta javasolják használatát a kozmetikai beavatkozások előtt vagy utánra.

A bőrreakciót kiváltó vagy súlyosbító tényezők azonosításához kérjük, fordulj bőrgyógyászhoz. A kezelőorvos megvizsgál annak érdekében, hogy kizárja a rosacea, ekcéma vagy seborrheás dermatitisz lehetőségét, amelyek olyan bőrkondíciók, amik a bőr túlérzékenységét válthatják ki, és amelyek speciális kezelést igényelnek.

Your Skin - Sensibio

A bőr agressziójának minden lehetséges forrását óvatosan el kell kerülni. Ezek tartalmazzák:

 • a hidegnek való kitettséget,
 • az irritáló termékek és traumatikus kozmetikai eljárásokat (agresszív tisztítás, hámlasztás, nem megfelelő krémek használata stb.),
 • a bőr fényvédő nélküli kitettségét a napnak, mivel a nap káros hatása is fokozhatja a bőr érzékenységét.
Your Skin - Sensibio

 

 • Csak nyugtató kozmetikai termékeket használj, és korlátozd azok számát.
 • Tisztítsd meg az arcodat nagy toleranciájú, nyugtató termékkel, lehetőleg nem leöblítendővel, és amely nem tartalmaz hozzáadott illatanyagot, tartósítószert és agresszív felületaktív anyagokat.
 • Legyél nagyon óvatos, amikor az arcod szárítod; ne dörzsöld, hanem finoman szárítsd meg.

 

Your Skin - Sensibio
 • Naponta egyszer vagy kétszer óvatosan vigyél fel egy magas toleranciájú krémet (hozzáadott illatanyag, tartósítószer vagy felületaktív anyagok tartalma nélkül), amelyet kifejezetten a bőr gyulladásos reakcióinak leküzdésére készítettek.

 • Hetente egyszer vagy kétszer, óvatosan vigyél fel intenzív hidratálót, például maszkot. Ha sminkelsz, akkor a minimális sminkviselésre törekedj és nagyon körültekintően válaszd meg sminktermékeidet.

Your Skin - Sensibio

Higiénia és bőrápolás

Érzékeny bőr

Sensibio termékcsalád

Az érzékeny bőr erőteljes hőérzet, szétterjedt vagy egy helyen összpontosuló kipirosodás formájában jelentkezik. A bőr könnyen dehidratálttá válik, mely kellemetlen feszülő érzést és sérülékeny bőrfelszínt eredményez. 

A BIODERMA megoldása az érzékeny bőrre kifejlesztett Sensibio termékcsalád. A Sensibio termékcsalád tagjai, biológiailag aktív összetevői és különböző textúrái révén hatékony megoldást nyújtanak az érzékenységet kiváltó okoknak, valamint az irritáció súlyosságának és stádiumának megfelelően. Az ikonikus Sensibio H2O arc-és sminklemosó micellás víz mellett széles választékban találhatóak meg bőrgyógyászok által ajánlott további arctisztító- és ápoló, bőrpír elleni (krém és BB krém) és egyéb kiegészítő termékek.

Találd meg a bőrödnek megfelelő arcápolási rutint!