Allez au contenu Allez à la navigation

Óvja bőrét a hideg ellen: Atoderm
#SKINBODYGUARD
Óvja bőrét, és a lehető legjobb körülmények között vészelje át a telet a BIODERMA szakértőinek segítségével!
Fussa át az alábbi pontokat, hogy valamennyi témát megismerje!
  1. November
  2. December
  3. Január
  4. Február
 
epizód 1
Bőrünk, a testünk őre

Testünk és környezetünk, valamint önmagunk és a többi ember közötti védőpajzsként a bőr megóvja szervezetünket, és segít az érintés megtapasztalásában. A bőr nem pusztán egy burok, hanem teljes értékű szerv, hírvivő, amely közvetlen kapcsolatban áll az aggyal. Kölcsönhatások és interakciók színhelyéül is szolgál, ezáltal pedig kulcsfontosságú szerepet játszik szervezetünk ellenálló-képességének kialakításában, és számos biológiai, kémiai és pszichológiai funkciót lát el.

Mi történik a bőr belsejében?

Néhány példa az egészséges bőrfelület által végzett feladatokra: a baktériumok és az allergének bejutásának megakadályozása, a sebek gyors és alapos begyógyítása, az agy figyelmeztetése agresszív behatoló esetén, a test hőmérsékletének szabályozása és védelem az UV-sugárzás ellen. Emellett segít fenntartani a megfelelő hidratáltságot, ami alapvető fontosságú a rugalmas és sima bőr, valamint a szervezet természetes fiziológiai folyamatainak megőrzéséhez.

A felhám felel a vízfelvételért és vízleadásért, ellensúlyozva a transzepidermális vízveszteséget, amely a víz bőrön keresztüli természetes elpárolgását jelenti. Amikor nem megfelelő a hidratáltság szintje, a bőrfelület megváltozik.

A bőrgyógyász véleménye
Dr Isabelle Baratte, az Hospice Civils (Lyon) bőrgyógyásza

„A betegeimnek is rendszeresen elmondom, hogy a bőr természetes módon véd a kórokozók ellen: egy hidrolipid réteg képződik a felszínén, ezt pedig mindenképpen óvni kell. Ha a mindennapi testápolás során szappanmentes mosakodószert használunk, az télen-nyáron megóvja bőrünket anélkül, hogy kiszárítaná. Nagyon fontos, hogy zuhanyzás vagy fürdés közben a víz legyen langyos, a hőmérséklete ne haladja meg a 35°C-ot! Sőt, atópiás bőr esetén a 33°C-ot! Így nem kell attól tartanunk, hogy károsítjuk ezt az értékes természetes védőréteget. ”

Termékajánlónk
Atoderm Tusfürdő

Szappanmentes bőrkímélő tusfürdő mindennapos használatra

ArcTest

Tápláló és nyugtató arckrém az érzékeny és kiszáradt arcbőr regenerálására

Arc

A bőr az emberi szervezet legnagyobb és legnehezebb szerve! Teljes felülete felnőttek esetében az 1,5–2 m2-t is eléri, vastagsága 3–4 mm körül van.

A száraz és a dehidratált bőr nem ugyanaz! Bárkinek lehet problémája arcának dehidratáltságával, még akkor is, ha zsíros bőre van. A bőrnek vízhiánya van, ezért megfelelően kell hidratálni. A száraz bőr egy bőrtípust jelöl, amelynek a mindennapok során vízre és lipidekre egyaránt szüksége van ahhoz, hogy hidratált, feszes és puha maradjon. 

Felmérés

Véleménye szerint száraz bőre van?

Tippek és praktikus tanácsok

A bőrben található meg a test vízkészletének 30%-a. Még ha a bőr közvetlenül a szervezetből vonja is ki a számára szükséges folyadékot, érdemes napi 1,5–2 liter vizet elfogyasztani (kivéve orvosi ellenjavallat esetén). Figyelem, a napi folyadékbevitelt arányosan kell elosztani! Az olyan italok is beleszámítanak, mint a tea vagy a kávé!

 
KÖVETKEZŐ TÉMÁNK

MILYEN HATÁSSAL VAN KÖRNYEZETÜNK A BŐRÜNKRE?