Allez au contenu Allez à la navigation

Óvja bőrét a hideg ellen: Atoderm
#SKINBODYGUARD
Óvja bőrét, és a lehető legjobb körülmények között vészelje át a telet a BIODERMA szakértőinek segítségével!
Fussa át az alábbi pontokat, hogy valamennyi témát megismerje!
 1. November
 2. December
 3. Január
 4. Február
 
epizód 2
Milyen hatással van környezetünk a bőrünkre?

Életkörülményeink megzavarhatják bőrünk védelmező szerepét. A nap, a hideg, a szél, a szennyezés, a klíma, a klóros vagy meszes víz... Ezek a környezeti tényezők mind olyan fiziológiai reakciókat váltanak ki, amelyek a bőrfelület hatékony védekezőképességét befolyásolják.

Mi történik a bőr belsejében?

A bőr védőfunkcióját elsősorban a hám felszíni rétege, a szaruréteg látja el, amely egy folyamatosan megújuló réteg. A bőr hámlása során, amely egy természetes folyamat, az elhalt hámsejtek lehullanak a bőr felszínéről és helyükön újak képződnek. A szaruréteg szabályozza a bőr hidratáltságát, kívülről felvéve a vizet, és megakadályozva annak túlzott mértékű leadását. (Lásd az első epizódot.

Amikor a környezeti hatások szélsőségessé válnak, például a hideg idő beálltával, a szaruréteg nem tudja ellátni feladatát: a dehidratáltság nő, a hámlás mértéke megváltozik, és gyulladás alakul ki. Ennek eredményeként bőrünk kiszárad, és kényelmetlen érzést kelt.

A bőrgyógyász véleménye
Dr Isabelle Baratte, a Hospice Civils (Lyon) bőrgyógyásza

„A bőr szárazsága különböző tünetekkel jár, a kellemetlen érzettől kezdve a hámláson keresztül az intenzív viszketésig. A hideg idő beköszöntével a rendelőben is megjelennek az első ilyen esetek. Az érdes hatás jelzi, hogy a bőr irritált vagy sérült, és a megújulás természetes folyamata felborult. Ilyen figyelmeztető jelek esetén gyorsan kell cselekedni, mert a felhámnak vízre és lipidekre van szüksége. ”Termékajánlónk
Atoderm Krém

Krém 24 órán át tartó hidratáló hatással

ArcTest

Bőrnyugtató balzsam a nagyon száraz és irritált, atópiás és érzékeny bőrre

ArcTest

Ez a zuhany- vagy fürdővíz ideális hőmérséklete, ha száraz bőre van. Ne maradjon túl sokáig a kádban, mivel meglepő módon a víz területenként változó vegyi összetevői miatt szárító hatású. Igyekezzen otthonában a bőrének megfelelő hőmérsékletet kialakítani, ez nappal 20°C-ot, éjszaka 19°C-ot jelent, a levegő nedvességtartalma pedig legyen 45–55% között.

Ne feledje!

Sokszor nem gondolunk rá, hogy bőrünk folyamatosan érintkezik ruháinkkal! A bőr szárazsága esetén hozzon néhány óvintézkedést, különösen a bőrével érintkező textilekkel kapcsolatban. Még egy mód, hogy hasson a környezetére!

 • Az első használat előtt mossa ki az új ruhákat,
  hogy eltávolítsa az allergéneket. 
 • Használjon inkább puha, természetes anyagokat,
  mint a pamut vagy a selyem.
 • Kerülje a gyapjút és a durva anyagokat,
  amelyek irritációt okozhatnak.
 • Hideg idő esetén öltözzön rétegesen,
  hogy a hőszabályozást megkönnyítve a
  levegő áramolni tudjon a rétegek között.

Egy angol tudományos vizsgálat*
rávilágított arra, hogy a vállalatok
klímaberendezéseinek milyen hatása van:

 • Egy klimatizált épületben az emberek 16%-a érzi
  száraznak a bőrét, és 7% szenved viszketéstől. 
 • Klíma nélkül csupán az emberek 5%-a érzi
  száraznak a bőrét, és 3% érez viszketést.

* British Medical Journal – 289. rész / 1984. december 8.

Felmérés

Rendszeresen használ hidratáló testápolót zuhanyzás után?

Tippek és praktikus tanácsok

Nem mindegy, hogyan használjuk a hidratáló testápolót! Közvetlenül zuhanyzás után érdemes használni. Szárítkozzon meg dörzsölés nélkül, hogy ne irritálja a bőrt. Ne spóroljon a testápolóval, legalább egy mogyorónyi szükséges minden területre. Ne feledkezzen meg a gyorsan kiszáradó, kritikus területekről, például a térdről, a könyökről, a karok hátsó részéről.

 
KÖVETKEZŐ TÉMÁNK

Téli időszak