Allez au contenu Allez à la navigation

Óvja bőrét a hideg ellen: Atoderm
#SKINBODYGUARD
Óvja bőrét, és a lehető legjobb körülmények között vészelje át a telet a BIODERMA szakértőinek segítségével!
Fussa át az alábbi pontokat, hogy valamennyi témát megismerje!
  1. November
  2. December
  3. Január
  4. Február
 
epizód 3
Téli időszak

A tél kíméletlen próba elé állítja bőrünket! A hideg, a száraz levegő, a fény hiánya és a szél meggyengíti a felhámot, különösen azokon a területeken (arc, kéz és ajkak), amelyek leginkább ki vannak téve e hatásoknak. A hőszabályozás a kinti hideg és a benti meleg közötti nagy különbségek miatt még nehezebbé válik.

Mi történik a bőr belsejében?

A kutatások szerint a hideg hatással van bőrünk biológiai folyamataira.
Épp mint az állatok téli álma során, a bőr működése lelassul. A felhám egyensúlya felborul, egyszerre vesztünk vizet és „jó” zsírokat.

A száraz hideg növeli a bőr dehidratáltságát, a faggyúkiválasztás pedig csökken, hasonlóan a lipidek számához, amelyek a bőrsejtek közötti kohézióért felelős korneocitákat körülölelő réteget alkotják. A bőr ilyenkor elvékonyodik, így kevésbé lesz ellenálló a környezeti hatásokkal szemben. Ezzel egy időben a természetes hámlási folyamat felborul (Lásd a 2. epizódot), megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritációk és a száraz bőr valamennyi tünete.

Meg kell tehát óvni és vissza kell állítani a védőréteget.

A bőrgyógyász véleménye
Dr Isabelle Baratte, a Hospice Civils (Lyon) bőrgyógyásza

„Meg tudjuk előzni a téli hideg negatív hatásait! Azt szoktam javasolni a betegeimnek, hogy alkalmazkodjanak a helyzethez, mindig a megfelelő mosakodószert használják és olyan bőrápolási termékeket válasszanak, amelyeknek gazdag a textúrája. A lényeg az, hogy pótolják a hideg miatti víz- és lipidveszteséget, és megóvják a bőrréteget, különösen, ha például hegyvidéki tájon laknak, vagy ott tartózkodnak. A száraz vagy atópiás bőr esetén táplálékkiegészítőket is érdemes szedni. ”

Termékajánlónk

Tápláló krémtusfürdő mindennapos használatra, amely meggátolja a bőr szárazságának kialakulását

ArcTest

Atoderm Krém

Krém 24 órán át tartó hidratáló hatással

ArcTest

Tápláló és nyugtató arckrém az érzékeny és kiszáradt arcbőr regenerálására

Arc

-40%, a tanulmányok* szerint a tavaszi és nyári időszakhoz képest ennyivel csökken télen a bőr ceramidtartalma (a lipidek egyik fajtája) a kezeken és a lábakon. A felhám így zsírokban szegényebb lesz, nem képez többé akadályt a külső káros hatásokkal szemben, és kevésbé jól tartja meg a vizet. A bőr szárazsága pedig tovább fokozódik...
 

*Rogers, J., Harding, C., Mayo, A., Banks, J., & Rawlings, A. (1996). Stratum Corneum lipids : the effect of ageing and the seasons. Archives of dermatological research, 288(12), 765-770 / Verdier-Sévrain, S., & Bonté, F., (2007). Skin hydration : a review on its molecular mechanisms. Journal of cosmetic dermatology, 6(2), 75-82

Ne feledje!

Már a hideg beköszöntekor figyelnünk kell bőrünk jelzéseire, és változtatnunk kell tisztálkodási szokásainkon, még akkor is, ha zsíros bőrünk van!

  • Még hideg időben sem szabad túl meleg vízzel zuhanyozni vagy fürödni: maximum 34–35°C-os legyen a víz hőmérséklete. Igaz, hogy ez nem sok, de bőre hálás lesz érte!
  • Ne maradjon túl sokáig a vízben, különösen, ha száraz bőre van. 35°C-on persze nem is lesz kedvünk a végtelenségig elnyújtani a fürdést...
  • Használjon szappanmentes tisztálkodási szereket, amelyek hozzáadott zsírokat tartalmaznak, és nem irritálják a bőrt.
  • A víz- és lipidveszteség pótlása érdekében táplálja bőrszövetét közvetlenül mosakodás után minél gazdagabb testápolókkal!
  • A dörzskesztyű és masszázskefe használata szigorúan tilos!

Nézzétek meg mi történik ha bőrünk védelmi rendszerének egyensúlya felborul...

Posté par BIODERMA sur mercredi 9 décembre 2015

Amint a külső hőmérséklet 3–4°C-ra csökken, a bőr berepedezik mert a kohéziót biztosító lipidek megszilárdulnak**, a felhám „tégla + malter” szerkezete pedig megtörik.

**Glamour magazin 2015. január

Felmérés

Ön változtat bőrápolási szokásain a téli időszakban?

Tippek és praktikus tanácsok

A kalcium megkötéséhez elengedhetetlen D-vitamin a napsugaraknak köszönhetően jut a szervezetbe a bőrön keresztül. A probléma csak az, hogy télen kevés a napfény! A hiány elkerülése érdekében étkezés során a D-vitaminban gazdag zsíros halakat kell előnyben részesíteni, például a szardíniát, a lazacot, a makrélát vagy a heringet... A módszer működését mi sem bizonyítja jobban, mint a svédek*, akik kevésbé D-vitamin-hiányosak, mint a magyarok, pedig kevesebb nap éri őket! A titok az étkezési szokásaikban rejlik...


*International Osteoporosis Foundation : 
www.iofbonehealth.org/facts-and-statistics/vitamin-d-studies-map

 
KÖVETKEZŐ TÉMÁNK

Indulás a nagy hidegbe