Allez au contenu Allez à la navigation

Napfény: Barát vagy ellenség

Partager

A Napot mindenki szereti. Jót tesz a közérzetnek, mozgásba hoz, lehetővé teszi a szervezet számára a D-vitamin előállítását, amely nélkülözhetetlen a kálcium-felszívódáshoz, hozzájárul a melatonin nevű hormon szekréciójához, amely az alvásért és közérzetért felelős. Ezek tehát a Nap pozitív oldalai.

 

A felelőtlen napozás azonban súlyos problémák okozója is lehet. A közvetlen napsugárzásnak számos káros hatása van a bőrre és az egészségre. A felelős magatartás ma már megköveteli a hatékony fényvédelmet a sugárzás mértékének és a bőr típusának megfelelően. A gyermekek bőrének védelme különös odafigyelést igényel, csakúgy mint a károsodott és sérült bőr, ami könnyen leéghet a Napon.

 

 

 

Összefoglaló
  1. Fényvédelem Hete
  2. A patikai tanácsadás helyszínei és időpontjai
  3. A debreceni Nagyerdei Óvodába látogattunk
  4. Szakmai nap Debrecenben
  5. Baba-Mama Klub Szegeden
  6. Szakmai nap Szegeden
  7. Szakmai nap Miskolcon
  8. Szakmai nap Budaörsön
  9. Szakmai nap Pécsen

Fényvédelem Hete

A BIODERMA által idén először kerül megrendezésre április 3 és 9 között a FÉNYVÉDELEM HETE elnevezésű eseménysorozat az MDT támogatásával, amelynek célja, hogy felhívjuk a nyilvánosság - a szülők, pedagógusok, óvónők, valamint védőnők figyelmét a fényvédelem és a megelőzés fontosságára. A rendezvény keretein belül bőrgyógyászok és védőnők bevonásával kilenc városban tartunk edukatív napokat: Budapest, Budaörs, Esztergom, Debrecen, Szeged, Gyula, Pécs, Szekszárd, Miskolc. Valamint számos patikában fényvédelemmel kapcsolatos tanácsadás zajlik majd.

 

Anyajegyeink nem csak a biológia ujjlenyomatai, de veszélyforrásként is szolgálhatnak. Nagyon fontos, hogy már kiskorban hozzászoktassuk gyermekeinket a fényvédő termékek használatához. Bőrünk nem felejt, minden gyermekkori leégés növeli a bőrrák kockázatát. Napozzon felelősségteljesen és ellenőriztesse anyajegyeit rendszeresen.

A patikai tanácsadás helyszínei és időpontjai

Budapest:

Európa Patika
Április 6. 15:00-18:30

Westend Patika
Április 7. 14:00-21:00
Április 8. 10:00-18:00
Április 9. 10:00-18:00

Mammut Patika
Április 7. 14:00-21:00
Április 8. 10:00-18:00
Április 9. 10:00-18:00

Budaörs
Medicina Patika
Április 7. 14:00-20:00
Április 8. 10:00-18:00

Szekszárd
Alma Gyógyszertár
Április 5. 10:00-18:00

Gyula
Árpád Gyógyszertár
Április 3. 14:00-18:00

Miskolc
Sas Gyógyszertár 
Április 6. 16:00-19:00
Április 7. 16:00-19:00

Debrecen
Levendula Patika
Április 7. 10:30-18:00

Pécs
Sipo Patika (Árkád)
Április 4. 10:00-18:00
Április 8. 10:00-18:00

 

Arany Sas Gyógyszertár 
Április 6. 08:00-16:00

 

A tanácsadás regisztrációhoz kötött. További információért kérjük forduljon a gyógyszertárhoz.

A debreceni Nagyerdei Óvodába látogattunk

A Debreceni Egyetem óvodásaihoz látogattunk el, ahol Dr. Irinyi Beatrix játékos bábelődaáson keresztül beszélgetett a kicsikkel a Napról, a Nap jótékony és káros hatásairól, majd "csoda nagyítójával" bátorságpróba keretén belül vizsgálta meg a kicsik anyajegyeit.

 

 

Szakmai nap Debrecenben

A debreceni Kenézy Gyula Kórházban Dr. Bálint Ágnes bőrgyógyász fényvédelemről szóló előadását hallgathatták meg  a bőrgyógyászati és gyermekgyógyászati szakterület dolgózói, valamint a területi védőnők és az iskolavédőnők. A Doktornő előadását követően a Bioderma szakembere nyújtott segítséget abban, hogyan válasszuk ki a bőrtípusunknak, korunknak, preferenciáinknak megfelelő fényvédőt, hogy személyreszabott védelmet nyújthassunk bőrünket.
 

 

Baba-Mama Klub Szegeden

A gyermekek bőre sok szempontból különbözik a felnőttek bőrétől. Védekezőképességük kevésbé fejlett, vékony bőrükön mélyebbre hatol az UV sugárzás. Szegeden fogadóórát tartottunk kisbabás anyukáknak, ahol segítettünk felkészíteni őket arra, hogyan védjék gyermekeik érzékeny bőrét a napsugárzástól.
 

Szakmai nap Szegeden

Szegedi és békéscsabai védőnőknek tartottunk előadást a fényvédelem fontosságáról, nagy hangsúlyt fektetve arra, mennyire fontos, hogy már kiskorban hozzászoktassuk a gyermekeket a fényvédő termékek (helyes) használatára. 
 

Szakmai nap Miskolcon

A miskolci Semmelweis Kórházban Dr. Nagy Gabriella bőrgyógyász tartott előadást a gyermekgyógyászati szakterület dolgózinak a fényvédelem és a prevenczió fontosságáról, majd dermokozmetikai tanácsadónk nyújtott szakmai segítséget a kornak, bőrtípusnak és speciális igényeknek (illat, textúra, élethelyzet) megfelelő fényvédő kiválasztásában.
 

Szakmai nap Budaörsön

Védőnőknek és gyermekorvosoknak tartott előadást Dr. Nagy Zsuzsa a napsugárzás jótékony és káros hatásairól, valamint a fényvédelemről. Szakértő kolégánkkal együtt kiemelt üzenetként fogalmazták meg a megelőzés fontosságát. Szoktassuk hozzá a gyermekeket már kiskorban a fényvédő termékek használatára, hogy büntetlenül élvezhessék a napsütést. 

 

Szakmai nap Pécsen

Védőnőknek tartottunk előadást a fényvédelem fontosságáról, kiemelt figyelmet fordítva a prevenció fontosságára. A későbbi évek során kialakuló, visszafordíthatatlan betegségek megelőzésének kulcsa, ha már kiskorban hozzászoktatjuk a gyermekeket a fényvédő termékek mindennapos használatára.