1995-ben a BIODERMA Laboratóriuma kifejlesztette a világ első, eladásra szánt micellás vizét.

A kezdetektől fogva a Bioderma bőrgyógyászokkal együttműködve olyan terméket készített, amely jobban megfelel a bőr természetes biológiájának, és segítséget nyújt az érzékeny bőrproblémák megoldására: Sensibio H2O micellás víz. Nagy áttörést jelentett a Sensibio termékcsalád H2O micellás vize; a termék önmagában egy újfajta tisztító szerepet tölt be, egyetlen lépésben, a bőr természetes lipidjeinek tiszteletben tartásával. Ez a termék úttörőként jelent meg az addigi hagyományos tisztító tejek és tonikok mellett, továbbá megkönnyítette a nők sminkeltávolítási rutinjának hatékonyságát. Napjainkra a Bioderma Sensibio H2O micellás vize vált a legmagasabb rangú tisztítószerré a francia dermatológusok által felírt termékek között.

Ez az újfajta tisztító víz  amely a bőrápolás területén úttörő találmány lett, világszerte forradalmasította a nők sminktisztító rituáléit. A smink eltávolítása manapság egyszerű, egészséges módszerré vált, amelyet sok nő megerősített; napjainkban ugyanis minden 2. másodpercben eladásra kerül egy Sensibio H20 micellás víz a világ bármely pontján.

 

A  sminkeltávolításához vagy a bőr egyszerű tisztításához a micellás vizek micelláris technológiájának köszönhetően tiszteletben tartják a bőrt, így minden bőrtípusra megfelelnek. 

 

 

Your Skin - Sensibio

 

A micella kíméletes, nem-ionos felületaktív anyagok komplex struktúrája, láthatatlan mikrogömb formájában. Két pólussal rendelkeznek, egy hidrofil pólussal, ami oldódik vízben és egy lipofil pólussal, ami zsírral vegyül és inkompatibilis a vízzel. Ezzel a kettős affinitással képesek magukhoz vonzani mindenféle szennyeződést, és azokat a vattára juttatni. Így mindennemű, a külső környezetből származó lerakódást (smink, a légszennyezés maradványai, stb.) illetve a bőr természetes működéséből adódó szennyeződéseket is (faggyú,  izzadtság, hámló felületek) könnyedén eltávolítják.

A víz önmagában nem képes megtisztítani a bőrt az összes szennyeződésrészecskétől, amely naponta felhalmozódik, különösen a zsíros részecskéket. Ez az oka annak, hogy a legtöbb bőrápoló termék tisztítószereket, úgynevezett felületaktív anyagokat tartalmaz. Nagyon sok felületaktív anyagot használnak a kozmetikumokban, és ezek közül néhány a bőrre nézve alkalmatlannak vagy túl agresszívnek bizonyulhatnak. Ha a tisztító terméket nem megfelelően választják meg, akkor károsíthatja a bőr finom hidrolipid filmjét.

A Bioderma micellás vizei csak egyetlen felületaktív anyagot használnak, amely nem-ionos és lágy a bőrre nézve - glicerin-észtert -, amelynek szerkezetét a bőrben már jelen lévő lipidek inspirálják. Így a bőr természetes barrierje finoman megtisztul, nem-agresszív módon.

 

 

A micellás vizekben található víz garantálja a bőr természetes barrierjének teljes tiszteletben tartását, még a legérzékenyebb bőr esetén is. Kizárólag az általunk gondosan kiválasztott, bőrbarát elemekkel készítve, a Bioderma micellás vizeket nem kell leöblíteni. Nem hagynak ragacsos vagy zsíros érzetet a bőrön a természetes kényelem érzése érdekében.

Bioderma_crealine_25_ans

A smink eltávolításán kívül a micellás vizek minden egyes üvege mélyen megtisztítja a bőrt és megóvja a külső agresszióktól. A smink eltávolítása mellett a Sensibio H2O sok további fennmaradt maradékot is eltávolít, mint például finom részecskéket, nehézfémeket és pollent.

Ezenkívül minden receptúránk enyhe felületaktív anyagot tartalmaz, valamint kulcsfontosságú összetevőt, amely kifejezetten a bőrödnek megfelelő: […]

Your Skin - Sensibio