Kötelezettségvállalásaink

Bioderma - healthy skin

A BIODERMA, mint NAOS márka, küldetése az egészséges bőr megőrzése hosszútávon.

A bőr természetes egyensúlyának legnagyobb tiszteletben tartásával bőrápolási termékeinket pozitív megközelítéssel fejlesztettük ki, bőrgyógyászati biztonság mellett.  

Alapvetőnek tartjuk, hogy minden termékünk tiszteletben tartja és gyakran túlmutat az egészségügyi hatóságok és a bőrgyógyászatot végző társadalmak által kiadott legszigorúbb ajánlásokon.

Termékeinket szisztematikus biztonsági és hatékonysági teszteknek vetik alá. 

Minden termékünk toleranciavizsgálaton esik át, dermatológusok, allergológusok és toxikológusok felügyelete alatt. 

Az elmúlt években több mint 1000 klinikai vizsgálatot végeztünk közel 30 országban, amelyekből rendszeres publikációk kerültek be a vezető tudományos folyóiratokba. 

Bioderma - dermatological safety

Prioritásunk a biztonság és minden típusú érzékenység tiszteletben tartása. Az összetevők kiválasztásának ökobiológiai alapelvein és a szigorú jóváhagyási folyamatán túl a kozmetovigilancia szigorú ellenőrzését is végrehajtjuk. Ez egy nemzetközi eljárás, amely lehetővé teszi minden káros hatás és minden intolerancia elemzését. 

A mai napig minden 1 000 000 eladott termék közül kevesebb mint egy esetetet jelentettek felénk. 

Bioderma - dermatological safety

Minden termékünk megfelel a jelenlegi nemzetközi előírásoknak. Ide tartoznak az EU irányelvek is, amelyek a világ bármely pontján a legmagasabb szintű fogyasztóvédelmi törvényt szabályozzák. 

Ezeken a rendeleteken túl külön figyelmet fordítunk a Fogyasztóvédelem Európai Tudományos Bizottságának tanácsaira is, különös tekintettel az ellentmondásos összetevők - endokrin rendszert károsító, irritáló vagy környezeti szennyező anyagok - felhasználására. Az összetevőkkel kapcsolatos bármilyen, tudományos konszenzussal megerősített gyanú elindítja az összetevő eltávolításának vagy helyettesítésének folyamatát. 

Bioderma - dermatological safety

Elkötelezettek vagyunk az alapanyagok eredetének és teljes nyomonkövethetőségének ellenőrzése mellett. Minden összetevőnek tiszteletben kell tartania a szigorú biológiai hatékonyságot és a dermatológiai biztonsági kritériumokat.

Az összes új összetevő szigorú eljárást követ, amelyet tökéletesen meg kell határozni: 

 1. Az összetevők teljes nyomonkövethetőségének ellenőrzése az eredetétől a gyártásig és az esetleges átalakulásokig 
 2. A tisztasági szint kiszámítása 
 3. A szennyeződések tisztítása és annak ellenőrzése, hogy nem haladják meg a határértékeket 
 4. Az összetevők teljes toxikológiai profiljának értékelése független toxikológiai szakértőkből álló testület segítségével 

Megközelítésünk: a közösségi kapcsolatok kiépítése és támogatása

A bőrgyógyászat népszerűsítése világszerte  

A BIODERMA által szervezett WORLD RENDEZ-VOUS ON DERMATOLOGY 

A „World Rendez-Vous on Dermatology” egyedülálló találkozóhely, amely kétévente összehozza a legnagyobb nemzetközi szakértőket, hogy megvitassák a dermatológiai kutatások legújabb előrelépéseit. 

Aktívan hozzájárulunk a dermatológiai ismeretek megosztásához a világ minden tájáról származó orvosok között, és kutatást vezetünk az alapvető biológia területén. 

420 résztvevő, 42 nemzetiség, konferenciák és workshopok, a dermatológia együttes előmozdítása és a bőr egészségének jobbátétele érdekében. 

Tudjon meg többet a World Rendez-vous-ról 

NAOS World Rendez-Vous on Dermatology

A BIODERMA és a Curie Intézet a daganatos betegek életminőségének javítása érdekében használja fel tapasztalatait.

A bőrön jelentkező mellékhatások legjobb kezelése és a bőrápolási kutatás javítása érdekében együtt létrehoztunk egy teljesen új központot: „L’Espace de Soins et d’Etude de la peau” (Hely a bőr ápolására és tanulmányozására). 

Ennek a központnak számos célja van: 

 • egy olyan fórum, ahol a betegek kényelmesen és támogatva érezhetik magukat, és ahol  meghallgatják őket; egy olyan hely, amely javítja a gyógyulás felé vezető utat és a gondozási protokollokat. 
 • tanulmányi hely, ahol a bőr toxicitásait elemzik, hogy jobban megértsék, kezeljék és megelőzzék a problémákat. Ezen klinikai vizsgálatok eredményeit közzéteszik a tudományos sajtóban, bemutatják a nagyobb konferenciákon, és elősegítik a tudás további megismerését. 

A BIODERMA az 1. Care Research Grant révén is támogatja az ápolás területén folytatott kutatásokat,  a gondozók folyamatainak fejlesztését így lehetővé teszi a betegek életminőségének javítását. 

 

Tudjon meg többet az Institut Curie-ról 

company-institut curie

Fenntartható megoldás létrehozása a társadalmi felelősségvállalás területén 

2009 óta a BIODERMA számos humanitárius missziót vezet Délkelet-Ázsiában (Vietnam, Kambodzsa, Mianmar) a dermatológusok, gyógyszerészek és humanitárius szervezetek mellett, annak érdekében, hogy orvosi segítséget, informatikai erőforrásokat és felszerelést biztosítson a helyi lakosság számára. Mindegyik küldetés lehetővé teszi, hogy közel 2000 beteg részesüljön a egészségügyi vizsgálatban, prevenciós ellátásban és adományokban (gyógyszerek, szemüvegek stb.). 

A dermatológiai szakértelmünkhöz való közvetlen kapcsolat révén számos fényvédelemmel kapcsolatos oktatási és figyelemfelkeltő kampányt is tartanak a legforróbb és legérzékenyebb országokban, például Tanzániában vagy Ecuadorban, együttműködve az ország Egészségügyi Minisztériumával és vezetőségével. 

Helyileg számos más szolidaritási akció segít javítani azoknak az életminőségét, akiknek erre a leginkább szükségük van. Különösen Bulgáriában, az iskolákban és a nyilvános helyeken például az aknés bőr jobb megértése és kezelése érdekében nyújtunk segítséget. Litvániában a szülõket és a gyermekeket üdvözöljük az atópiás iskolákban, amelyeket öt éve üzemeltetünk. Peruban olyan atópiás és daganatos betegségben szenvedő gyermekeket juttatunk el kórházakba, akik nem önerőből nem jutnak hozzá az egészségügyi ellátáshoz. 

Mindezek a mélyen gyökerező emberi értékek azok, amelyek inspirálnak és tükröznek bennünket.  

responsible missions

Küldetésünk elsősorban a gondoskodás. Nem csak bőrünkről és a társadalmunkról való gondoskodás, hanem bolygónkról és a körülöttünk lévő világról is.

respect for the environment

Kötelezettségvállalásaink  

A környezetvédelemmel való törődés mindennap középpontban van. Több éve átalakítási programot indítottunk annak érdekében, hogy termékeink értékláncának minden szintjén jelentősen csökkentsük a környezetre gyakorolt hatásainkat. 

A NAOS-nál nem az a legfontosabb, hogy mit csinálunk, hanem hogy hogyan. Hiszünk abban, hogy lehetséges az innováció, a növekedés és a környezetre gyakorolt hatás csökkentése egyszerre.  

 • strive for sustainability

  Kötelezettségvállalásaink 5 kulcsfontosságú pillérre épülnek:  

  1. A víz és energiafogyasztásunk, valamint az ökológiai lábnyomunk csökkentése a gyártás és a szállítás során. 

  2. Csomagolásaink környezetre gyakorolt hatásainak javítása. 

  3. Az összetevők és a formulák környezeti hatásának optimalizálása. 

  4. A fogyasztók teljeskörű tájékoztatása termékeink megfelelő használatáról. 

  5. A szolidaritási tevékenységeink kompenzálják termékeink környezetre gyakorolt hatását.

Konkrét tevékenységeink 

A NAOS-nál az elkötelezettség alapvető, amely mindenki számára lehetővé teszi a megfelelő termék kiválasztását. Teljes autonómiával. 

Ezért hoztunk létre Ask.NAOS-t, amely a NAOS márkával rendelkező termékek formuláinak összetételéről szóló információs platform (BIODERMA, Institut Esthederm, Etat Pur). Termékeink minden felhasználója számára megtalálható a termékek összetétele (alapanyagok), eredete, szerepe valamint szabadalmaink és technológiáink. 

Előre kialakított véleményünk van az összetevőkről, és arról, hogy azok milyen céllal kerülnek a termékbe. A pozitív összetétel kialakítása a a legjobb a bőr egészségére nézve. 

A szabályozáson túlmenően figyelünk az Európai Fogyasztóvédelmi Biztonsági Bizottság véleményére is, különös tekintettel az ellentmondásos összetevők - endokrin rendszert károsító anyagok, irritáló anyagok vagy környezeti szennyező anyagok - felhasználására. Az összetevőkkel kapcsolatos bármilyen, tudományos konszenzussal igazolható gyanú ezen összetevő eltávolításának vagy helyettesítésének folyamatát kezdeményezi. 

company- formulas laboratory

Elsősorban zsírban oldódó fényvédő krémeket (vízhez való affinitás nélkül) választunk, és optimalizáljuk a termékekbe történő beépítésüket annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb vízállóságot biztosítsuk.

Ez a megközelítés garantálja a fényvédelem megfelelő karbantartását a bőrön, és enyhíti a fényszűrőknek a tengeri ökoszisztémára gyakorolt hatását. A független testületek által végzett tesztek bebizonyították, hogy termékeink nem toxikusak a korallok számára. Ezek a tesztek azt is kimutatták, hogy szűrőink nem befolyásolják a tengeri algák fotoszintézisét sem.  

A fentiekből kifolyólag arra törekszünk, hogy ellenőrizzük azokat a makro- és mikroszennyező anyagokat, amelyeket a bőr rosszul tolerálhat, és amelyek károsak lehetnek a biodiverzitásra. 

company- commitments marine ecosystem

Minden nap a lehető legnagyobb mértékben elkötelezzük magunkat: 

 • Nagy kiszerelések fejlesztésére törekszünk: teljes portfóliónkban úttörő szerepet játszik az, hogy fogyasztóink számára nagy kiszerelésű terméket kínáljunk. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ezt a megközelítést folytatjuk annak érdekében, hogy kevesebb csomagolóanyagot haszbnáljunk fel. 
 • Korlátozzuk a csomagolóanyagot: ezért sok termékünk nem tartalmaz külső dobozt vagy szóróanyagot. 
 • Fenntarthatóbb beszerzésre törekszünk, különös tekintettel az FSC címkével ellátott, fenntartható módon kezelt erdőkből származó kartondobozok beszerzését illetően.  
 • Garantáljuk a teljes termelési lánc nyomon követhetőségét és partnereink környezetvédelmi szerepvállalását: olyan gyártókkal dolgozunk, akik garantálják a tökéletes átláthatóságot, és előnyben részesítjük azokat, akik tanúsítvánnyal rendelkeznek. 
 • Csökkentjük és újrahasznosítjuk ipari és funkcionális hulladékainkat a vállalat különböző telephelyein. 
strive for sustainability