Allez au contenu Allez à la navigation

Micella

Működésének alaposabb megértése

Share

Kevesen tudják, hogy az első micellás sminklemosó a BIODERMA nevéhez fűződik. 

1985-ben a BIODERMA dermatológiai kutatócsoportja bőrgyógyászokkal együttműködve fejlesztette ki az első micellás vizet, amely napjainkban a bőrgyógyászok által leggyakrabban javasolt dermokozmetikai termék Franciaországban. 

A BIODERMA által kifejlesztett micellás víz forradalmasította a sminkeltávolítás folyamatát és a bőr napi higiéniáját. Napjainkban minden 2. másodpercben eladásra kerül egy Sensibio H20 micellás víz valahol a világon. Ideális alternatívája az arctisztító tej és tonik párosának. A BIODERMA micellás oldatok micellás technológián alapszanak, de összetevőik és exkluzív formulájuk teszi őket teljesen egyedivé.

 

Összefoglaló
  1. Mire jó a micellás víz?
  2. Mik azok a micellák?
  3. Hogyan lehet megkülönböztetni a különböző micellás vizeket?
  4. Miben különbözik a víztől?
  5. Miért van szükség többféle micellás vízre?

Mire jó a micellás víz?

A micellás víz egy lépésben képes eltávolítani a sminket, faggyút és a különböző szennyeződéseket anélkül, hogy irritálná a bőrt. A napi arctisztító rutinba beépítve, reggel és este alkalmazva finoman tisztít, így még a legérzékenyebb bőr számára is megfelelő. Különösen alkalmas az olyan reaktív és intoleráns bőr tisztítására, mely számára még a vatta érintése is irritáló hatású.

Mik azok a micellák?

A micella kíméletes, nem-ionos felületaktív anyagok komplex struktúrája, láthatatlan mikrogömb formájában. Két pólussal rendelkeznek, egy hidrofil pólussal, ami oldódik vízben és egy lipofil pólussal, ami zsírral vegyül és inkompatibilis a vízzel. Ezzel a kettős affinitással képesek magukhoz vonzani mindenféle szennyeződést, és azokat a vattára juttatni. Így mindennemű, a külső környezetből származó lerakódást (smink, a légszennyezés maradványai, stb.) illetve a bőr természetes működéséből adódó szennyeződéseket is (faggyú,  izzadtság, hámló felületek) könnyedén eltávolítják.

Hogyan lehet megkülönböztetni a különböző micellás vizeket?

A bőrgyógyászok által ajánlott és sminkmesterek által alkamazott BIODERMA micellaoldatok továbbra is etalonnak számítanak a bőrgyógyászati termékek között, a gondosan megválasztott összetevőknek köszönhetően: az alkalmazott zsírsav-észter, glicerin-észter, valamint aktív biomimetikus anyagok, nagyon közel állnak a bőr eredeti összetételéhez. Lássuk, miért is a BIODERMA micellás vizek biztosítanak ilyen nagyfokú kompatibilitást még a legérzékenyebb bőrrel is.

- egyedi fizológiás ph-n erősen tisztított víz, ami a legbiztonságosabb, hiszen mikrobiológiai és kémiai szempontból is a legtisztább víz. Ezért is nem szükséges a BIODERMA micellaoldatokat lemosni a bőrről használat után. Alkohol-és parabénmentes, valamint hipoallergén mivoltának köszönhetően tökéletes összhangban áll a bőrrel és megőrzi annak hidrolipid filmrétegét. 

Miben különbözik a víztől?

A csapvíz mészvegyületeket és klórt is tartalmaz, amelyek könnyen irritálhatják a bőrt. A termál vizek nem bírnak tisztító hatással. Összetételük idővel és régiónként változhat…

Miért van szükség többféle micellás vízre?

Ahhoz, hogy tökéletes biztonságot és megfelelő kényelmet biztosítson minden bőrtípus számára, a BIODERMA Laboratórium konkrét micellaoldat-képleteket dolgozott ki a különböző bőrtípusok (érzékeny, intoleráns, zsíros, bababőr, stb.) igényeinek megfelelően.