Allez au contenu Allez à la navigation

 • Biológia a bőrgyógyászat szolgálatában

  A BIODERMA Laboratórium megközelítésének lényege, hogy a Kutatás & Fejlesztés mindent megtesz, hogy továbbra is élen járjon a  biológiai és bőrgyógyászati tudományos ismeretekben. A nemzetközi orvosi szakértőkkel való együttműködés az évek során a BIODERMA-t kulcsszereplővé tette, meghatározó szerepe van a bőrbetegségekkel kapcsolatos kutatási eredmények gyakorlati alkalmazásában. A kutatások minden szakaszában szakemberekkel és orvosokkal működünk együtt.

 • Egyre messzebb, a biológiával

  A BIODERMA küldetése mindig is az volt, hogy jobban megismerje a bőrt, főleg azt, hogy hogyan működik az egészséges bőr és hogyan lehet visszaállítani az egyensúlyt nem megfelelő működés esetén. Valódi szakértelemre van szükség a bőr biológiájával kapcsolatban, hogy megértsük az okokat, mielőtt a következményt kezelnénk. Éppen ezért a BIODERMA nemzeti és nemzetközi szinten szoros együttműködésben dolgozik szakemberekkel és a bőr biológiájának szakterületén a legfejlettebb szaktudást képviselő  laboratóriumokkal. Az alapkutatás folyamatos előrelépései segítenek megérteni, hogy mi okozza a bőrproblémákat és ez vezet előre a bőrgyógyászati innovációk útján.

 • Megfelelni a bőrgyógyászati elvárásoknak

  A múltban a BIODERMA a klinikai kutatásokra támaszkodott termékeinek kialakításában és ez még ma is igaz. Fontos forrást jelentenek továbbá a bőrgyógyászok jelzései az új megoldásokat igénylő bőrproblémák azonosításában, ezek is hozzájárulnak a BIODERMA kutatásaihoz. Ez az együttműködés a folyamat egészére érvényes, hogy biztosítsuk minden egyes új termék biztonságát és hatékonyságát. A kórházi klinikai vizsgálatok minden szempontot figyelembe vesznek, kezdve a toleranciától a legmegfelelőbb formuláig. A BIODERMA Laboratórium rendszeresen publikál tudományos és klinikai tanulmányokat, más nemzetközi laboratóriumokkal együtt.

 • Szabadalmaink

  A bőr biológiájával kapcsolatos ismeretek fejlődése irányítja a laboratóriumi csapatok kutatómunkáját és lehetővé teszi a BIODERMA szabadalmak létrejöttét. A BIODERMA innovációk megtestesítőiként konkrét és hatásos megoldást nyújtanak különféle bőr problémákra. A BIODERMA szabadalmak nincsenek kőbe vésve: folyamatosan változnak, hogy lépést tudjanak tartani a legújabb fejleményekkel a bőr biológiájával kapcsolatos ismeretekben hogy a bőrgyógyászok és betegeik elvárásait kielégítsék.

 • Fő BIODERMA innovációk


  1977:  Nodé- Non-detergens
  Egy egyedülálló sampon, amely ügyel a hajhagymák fiziológiai egyensúlyára és megőrzi a haj hidrolipid rétegének biológiai jellemzőit. Ennek eredményeképpen a haj tiszta lesz, és a fejbőrt nem irritálja.

  1991: Sensibio H2O- Micellaoldat
   Ez az első és egyetlen bőrgyógyászati micellaoldat, amely biológiailag tökéletesen kompatibilis a bőrrel:  zsírsav-észterei, amelyek alkotóelemei a micelláknak, hasonlóak a  bőrsejtek membránjában található foszfolipidekhez és segítenek természetes módon  visszaépíteni a bőr hidrolipid rétegét,  amely  utolérhetetlen ellenálló képességet és kényelmet biztosít a tökéletes smink eltávolító hatás érdekében.

  2002: Photoderm- Cellular Bioprotection®
  Photoderm: Az elsőszámú bőrgyógyászati napvédelem, amely kombinálja a legjobb felületi UVA-UVB védelmet a sejtszintű védelemmel úgy, hogy megőrzi a  bőr immunitásáért felelős biológiai felépítést  és megerősíti a sejtek természetes védekező rendszerét.

  2004: Sebium AKN – The Fluidactiv® complex
  Aknéra hajlamos bőrre fejlesztve, a Fluactiv szabadalom az akné egyik fő okára hat: a faggyú vastagodására. A Fluactiv  komplex biológiai szabadalom megakadályozza a faggyú megvastagodását és szabályozza annak minőségét, ezzel megelőzve a pattanások, mitesszerek és hibák kialakulását.

  2005: Hydrabio – Aquagenium®
  Ez a szabadalom stimulálja a bőr természetes nedvességképző funkcióját, két alkotóelem szintézisével, amelyek természetes állapotban megtalálhatóak a bőrben és alapvetően szükségesek a víz körforgásához: aquaporinok, valódi sejtközi vízcsatornák, és a lipidek, amelyek újjáépítik a bőr védelmét.

  2007: Atoderm PP - Ecodefensine®
  Nagyon száraz, illetve atópiás, érzékeny bőrre készült: az Ecodefensine szabadalom stimulálja az antimikrobiális peptidek természetes szintézisét, amelyeket a bőr termel, és gátolja a visszatérő atópia kialakulásáért felelős baktériumok fejlődését.

  2010: Matricium - gyógyászati segédeszköz a szövetek regenerációjáért
  A Matricium elismert tudományos innováció, a bőr egészségét elősegítő világszabadalom. A MATRICIUM gyógyászati segédeszköz olyan, 100%-ban biomimetikus mikrokörnyezetet hoz létre, amely a sejtmegújuláshoz és szövetregenerációhoz elengedhetetlen anyagokat biztosítja.