Error message

Could not retrieve the oEmbed resource.

Ez a világjárvány megtanított arra, hogy olyan gyakran mossunk kezet, amilyen gyakran csak lehet. Az egészségügyi szervezetek azt ajánlják, hogy gyakran és alaposan mossuk meg a kezünket erre alkalmas tisztítószerekkel és vizes bázisú alkoholos géllel.

„A szappan vagy a habzó gél egy hatékony alternatívája az alkoholos géleknek.” Dr Dréno, Bőrgyógyász Professzor, CHU Nantes

A bőr azonban idővel elveszítheti a természetes védő- és védekezőképességét. A gyakori kézmosás hatással van a bőr ökoszisztémájára, eltávolítja a lipideket, melyek természetes védelmet nyújtanak. Ez még inkább igaz akkor, amikor kézfertőtlenítőt használunk többször egy nap, különösen, ha az nagy százalékban alkoholt tartalmaz, ami gyengíti a hidrolipid filmréteget, így a bőr dehidratált lesz.

 

Dominique Tennstedt professzor, az U.C.L. Dermatológiai Szolgálatától azt állítja, hogy egyébként is jobb, ha „tovább mosunk kezet”. Ezért javasoljuk, hogy lehetőség szerint részesítsd előnyben a bőrgyógyászatilag tesztelt, lágy tisztító géleket vagy olajokat.

Annak érdekében, hogy megőrizd bőröd védőrétegét és jobban megóvd magad, a hidratálás különösen ajánlott. 

Bioderma - Handcream
  • Docteur-Dreno covid-19
    Dr Dréno, Bőrgyógyász Professzor - CHU Nantes.

    A kéz bőrének hidratálása bőrtápláló krémmel, reggel és este vagy akár napi két-három alkalommal segít megvédeni és újjáépíteni a hidrolipid filmréteget. A maszkot viselők számára fontos, hogy reggel és este hidratálják az arcbőrüket.

    Dr Dréno, Bőrgyógyász Professzor - CHU Nantes.

Minden eddigieknél jobban kövesd az előírásokat azért, hogy megóvd a bőröd védekező funkcióját: moss olyan gyakran kezet, amilyen gyakran csak tudsz, majd használj hidratáló krémet! Ezek azok a szükségszerű lépések, melyekkel megóvhatod bőröd egészségét, és hosszútávon működhet annak természetes védekezőképessége.

Számtalanszor felmerül az a kérdés, hogy melyek a legmegfelelőbb készítmények ebben az időszakban.

Aurélie Guyoux, a NAOS kutatási és fejlesztési részleg vezetője válaszolja meg azokat a kérdéseket, amelyekkel gyakran találkozunk a social média felületein.

 

Tudjuk, hogy a vírus ellen a leghatékonyabb ellenszer a személyes higiénia, ezért is fontos az, hogy gyakran és alaposan moss kezet követve az előírt kézmosási lépéseket, melyet a WHO is ajánl. Mindenféle tisztítótermék megfelelő, de a Bioderma termékek nemcsak hatásosak, hanem tartalmaznak olyan összetevőket, melyek megvédik a bőr természetes védőrétegét. A Bioderma higiéniai és ápoló termékei orvosi felügyelet mellett teszteltek, és bizonyítottan hatékonyak és biztonságosak.

Home page - slider 2 Covid - product solutions

Nem bizonyított, hogy az antibakteriális készítmények magasabb hatékonysággal működnek a Covid-19 vírussal szemben, hiszen a vírus és a baktérium nem ugyanaz. Ahogy az egészségügyi szervezetek is javasolják a védekezés leghatékonyabb módja a gyakori és alapos kézmosás. Használj egyszerhasználatos törölközőt, ne nyúlj a szemedhez, az orrodhoz és a szádhoz, tartsd az 1,5 méteres távolságot! Tüsszentés, köhögés esetén használj zsebkendőt, vagy tartsd oda a könyökhajlatodat! Annak érdekében, hogy megőrizd a bőröd természetes védőköpenyét, gyakran hidratáld a tiszta és száraz kezedet!

Home page - slider 2 Covid - product solutions

Mivel a Covid-19 egy újonnan felfedezett vírus, sajnos, nem áll mögötte túl sok tudományos kutatási eredmény, mely bizonyítaná a vírus érzékenységét. Mivel a vírusok, így a koronavírus is, feltételezhetően érzékeny a klasszikus tisztítószerekre, ezért fontos betartani a tisztálkodási ajánlásokat, hogy megóvd bőröd egészségét. Figyelj a higiéniára, és tarts az előírt távolságot! Ahhoz, hogy megőrizd bőröd védekezőképességét, válassz jó minőségű tisztítókészítményeket, és hidratáld tápláló termékekkel!

Home page - slider 2 Covid - product solutions

Tartsd be a biztonsági előírásokat, ez a védekezés leghatékonyabb módja a koronavírus ellen! Ezzel óvhatod a környezed és a saját magad egészségét a legjobban. Mindannyiunk számára a legfontosabb az egészségünk védelme. Kövesd a WHO által előírt ajánlásokat, ezzel lassíthatjuk a Covid-19 vírus terjedését.

A rendelkezésünkre álló adatok alapján azt tudjuk mondani, hogy a vírus terjedésében minden ország érintett, függetlenül a földrajzi fekvéstől és az időjárási viszonyoktól.

Covid - logo World Health Organization

Nincs bizonyítékunk arra, hogy a hideg megöli a vírusokat. A normál emberi testhőmérséklet ugyanis állandó (36,5 és 37 fok között van), ezért a vírust nem befolyásolja a külső hőmérséklet vagy időjárás.

Covid - logo World Health Organization

Ez az eljárás nem fogja megölni a vírusokat, hiszen azok már bekerültek a szervezetedbe, viszont nem tesz jót a ruha anyagának, sértheti a nyálkahártyádat (szem, száj). Az alkohol vagy a klór felületfertőtlenítésre alkalmas, ha azt az előírás szerint használjuk.

Covid - logo World Health Organization

Nem, ezek az oltóanyagok nem védenek meg a koronavírustól. Ez egy újfajta vírus, mely új vakcinát igényel. A kutatók azon dolgoznak a WHO támogatásával, hogy ez az oltóanyag mihamarabb elérhető legyen.

Covid - logo World Health Organization

Az antibiotikumok a baktériumokat szemben hatékonyak, mi itt egy vírussal állunk szemben.

Covid - logo World Health Organization

Ezidáig nincs semmilyen orvosság, ami megelőzné vagy kezelné a koronavírust. Néhány specifikus kezelés kutatási fázisban van, és hamarosan kezdődik a klinikai tesztelésük. A WHO kapcsolatban áll cégekkel, hogy segítsék és felgyorsítsák ezeknek a kutatásoknak a folyamatát.

Covid - logo World Health Organization

A forró italok segíthetnek a komfortérzeteden, ha nem túl forró a torkodnak, de sajnos a koronavírus ellen nem hatékonyak.

Covid - logo World Health Organization

Egy kellemes, meleg fürdő segíthet az ellazulásban, de sajnos a koronavírust nem öli meg.

Covid - logo World Health Organization

A kézszárító nem öli meg a Covid-19 vírust. Az UV lámpát ne használd sterilizálásra, ugyanis az UV sugárzás bőrirritációt okozhat.

Covid - logo World Health Organization

Amennyiben még több információra van szükséged, az alábbi WHO link-en átfogóan olvashatsz a témáról:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters


Azzal, hogy védekezel, gondoskodsz magadról és a hozzád közel állókról. A Bioderma teljes szívvel veled van a krízis alatt. Kívánjuk, hogy maradj pozitív, egészséges és legyél biztonságban!

Care First.