Mi a bőrérzékenység, és hogyan ismerhető fel?

A bőr természeténél fogva érzékeny lehet.

Bőrünk életünk egyes szakaszaiban érzékennyé válhat, számos különböző tényező miatt. Például az olyan kozmetikai termékektől is, amelyek alacsony minőségű összetevőkből állnak és mikroszennyeződéseket tartalmaznak.

 

A nem megfelelő kozmetikai termékek mellett további káros tényezők is érzékenyíthetik a bőrt:

  • Környezeti hatások (UV-sugárzás, szél, szennyezések, pollen stb.)

  • Pszichológiai & hormonális tényezők

  • Fűszeres ételek

  • Rossz vízminőség

  • Hidegnek való kitettség

 

Gyors emlékeztető: tényezők amelyek potenciálisan érzékennyé tehetik a bőrt

  • Fizikai tényezők: UV-sugárzás, hideg-meleg hőmérséklet, szél, dörzsölésnek való kitettség stb.

  • Kémiai tényezők: kozmetikumok használata, szappan, víz, férfiaknál az arc borotválása stb.

  • Pszichológiai tényezők: stressz, érzelmi állapot stb.

  • Hormonális tényezők: menstruációs ciklus stb.

  • Belső tényezők: fűszeres ételek stb.

Az érzékeny és intoleráns bőr olyan ingerekre reagál, amelyek általában nem okoznak hasonló reakciót más bőrtípusoknál. Ez az akut érzékenység hajlamos csökkenteni a bőrt tolerancia szintjét. Minél érzékenyebb a bőr, annál kevésbé toleráns. Bőrérzékenység esetén a bőr csak bizonyos körülmények között és ideiglenesen reagál. Bőrintolerancia esetén reaktivitása (majdnem) állandó, a tűréshatára a nullához közeli.

 

Kit érinthet?

A bőr túlérzékenysége olyan általános állapot, amely a felnőtt férfiak és nők egyharmadát érinti, bár a nőket általában gyakrabban, mint a férfiakat. Bizonyos bőrtípusok genetikai okok miatt is érzékenyebbek, mint mások; azt is kimutatták, hogy a kondíció állapota javulhat az életkor előrehaladtával.

A bőrérzékenység olyan bőrbetegség következménye is lehet, mint például: rosacea, ekcéma vagy seborrheás dermatitisz. Azonban a törődés és gondoskodás hiánya, illetve a belső és külső agressziók szintén olyan tényezők lehetnek, amelyek hozzájárulhatnak a jelenség kialakulásához.

 

Hogyan segíthetek érzékeny bőrömön?

EGY küldetéssel: állítsd helyre bőröd természetes egyensúlyát és erősítsd ellenállását.

 

A smink eltávolítás már nem elegendő

A környezeti feltételek változásai olyan következményekkel járnak, amelyek közvetlenül befolyásolják a bőr napi higiéniai követelményeit; napjainkban a legfontosabbá a szennyezések és annak hatásai elleni küzdelem a cél. A bőr tisztításával meg kell előzni, hogy bármilyen típusú szennyeződés behatoljon a bőrbe, mivel ezek károsíthatják annak természetes védőfunkcióját.

A tisztítás éppen ezért fontos szemponttá vált, mivel önmagában képes elhárítani a bőr túlzott érzékenységét.

A Sensibio H2O küldetése - a bőr természetes biológiájának utánozása révén, minden bőrtípusra használható, beleértve a legérzékenyebb és legreaktívabb bőrt is. A Sensibio H2O hatékonyan távolítja el a sminket és szennyeződéseket erős tisztító hatású vizének és micelláris technológiájának köszönhetően.

 

Sensibio H2O, nyugtató micellás víz az érzékeny bőr számára

Magas toleranciájával a Sensibio H2O tiszteletben tartja a bőr természetes barrierjét és védi finom hidrolipid filmjét az egyedi felületaktív anyagnak - a glicerin-észternek - köszönhetően, amely enyhe és semleges a bőr számára.

Ez egy olyan összetevő, amely kiküszöböli a víz általi baktériumszennyezés kockázatát. PH = 5,5 mellett tiszteletben tartja a bőr fiziológiáját.

 

Sensibio H2O, az érzékeny bőrűek rituáléja

A Sensibio H2O a bőrgyógyászok  által több mint 25 éve felírt termék, amely minden érzékeny bőr számára ajánlott rituálé.

Még 1995. évi bevezetése óta előírták használatát a kozmetikai műtétek előtt vagy utánra.

Diagnózis: A bőrreakciót kiváltó vagy súlyosbító tényezők azonosításához kérjük, fordulj bőrgyógyászhoz. A kezelőorvos megvizsgál annak érdekében, hogy kizárja a rosacea, ekcéma vagy seborrheás dermatitisz lehetőségét, amelyek olyan bőrkondíciók, amik a bőr túlérzékenységét válthatják ki, és amelyek speciális kezelést igényelnek.

 

Napról napra

 A bőr agressziójának minden lehetséges forrását óvatosan el kell kerülni. Ezek tartalmazzák

* a hidegnek való kitettséget

*az irritáló termékek és traumatikus kozmetikai eljárásokat (agresszív tisztítás, hámlasztás, nem megfelelő krémek használata stb.),

* a bőr védőkrém nélküli kitettségét a Napnak, mivel a Nap káros hatása is fokozhatja a bőr érzékenységét

 

HIGIÉNIA

* Csak nyugtató kozmetikai termékeket használj, és korlátozd azok számát.

* Tisztítsd meg az arcodat nagy toleranciájú, nyugtató termékkel, lehetőleg nem leöblítendővel, és amely nem tartalmaz hozzáadott illatanyagot, tartósítószert és agresszív felületaktív anyagokat.

* Legyél nagyon óvatos, amikor az arcod szárítod; ne dörzsöld, hanem finoman szárítsd meg.

 

BŐRÁPOLÁS

* Naponta egyszer vagy kétszer óvatosan vigyél fel egy magas toleranciájú krémet (hozzáadott illatanyag, tartósítószer vagy felületaktív anyagok tartalma nélkül), amelyet kifejezetten a bőr gyulladásos reakcióinak leküzdésére készítettek.

* Hetente egyszer vagy kétszer, óvatosan vigyél fel intenzív hidratálót, például maszkot. Ha sminkelsz, akkor a minimális sminkviselésre törekedj és nagyon óvatosan válaszd meg sminktermékeidet.