Bioderma - woman face

A micellás víz eltávolít minden sminket, faggyút és számos egyéb szennyeződést anélkül, hogy irritálná vagy károsítaná a bőr védelmi rétegét és mindezt egyetlen lépésben. A micellás víz tökéletesen illeszkedik a mindennapos arctisztító rutinba. Használd reggel és este, gyengéden tisztítva bőröd, s mindeközben még a legérzékenyebb felhámmal szemben is kíméletes marad.

Különösen hasznos azok számára, akik reaktív vagy intoleráns bőrtípussal rendelkeznek, akik számára még a vattakorongos dörzsölés is irritációt okozhat. 

A micella olyan összetett szerkezet, amely finom, nem-ionos felületaktív anyagokból (tisztítóanyagokból) áll, egyfajta láthatatlan mikrogömb formájában.

 A micelláknak két jellemzőjük van:

  • egy hidrofil fejük, amely vízben oldódik
  • egy lipofil farkuk, amely bevonzza az olajos anyagokat és kompatibilis a vízzel.

Ez a kettős affinitás teszi lehetővé számukra, hogy mindenféle szennyeződést bevonzzanak és a vattakorongra ragasszanak. Ez azt jelenti, hogy el tudják távolítani a környezet felületi maradványait is (smink, légszennyezés-okozta szennyeződések, stb.) és a bőr természetes funkcióiból fakadó szennyeződéseket is (faggyú, izzadtság, hámlás, stb.).

Micellar water mode of action

A Bioderma micellás vizeit bőrgyógyászok ajánlják, a profi sminkesek pedig egyenesen odavannak érte.

Your Skin - Sensibio

 A micellás víz azért vált vezető termékké, mert szigorúan válogatott összevetőkből készül.

Így például:

  • egy glicerin-észter nevű, jellegzetes zsírsav-észterből, azaz egy biomimetikusan aktív összetevőből, amely nagyon hasonlít a bőr összetételéhez. Ezért képes a Bioderma micellás víz ilyen magas toleranciát biztosítani, még az érzékeny bőr számára is.
  • A micellás víz magasan tiszított, egyedi fiziológiai pH-val rendelkező, az elérhető legbiztonságosabb oldat, amely a lehető legmagasabb szintű kémiai és mikrobiológiai tisztaságot biztosítja. Emiatt nem szükséges leöblíteni a Bioderma micellás vizeket.

Hipoallergének és nem tartalmaznak alkoholt vagy parabéneket, tökéletesen illeszkednek a bőrhöz és megőrzik a hidrolipid rétegét.

Mennyiben különböznek a víztől?

A csapvíz kalciumot és klórt tartalmaz, amelyek irritálhatják a bőrt. A termálvizek nem rendelkeznek tisztító tulajdonságokkal. Összetételük évszaktól, földrajzi helytől és egyéb tényezőktől függően változik.

 

 

Miért létezik többféle micellás víz formula?

A Laboratoire Bioderma speciális micellás oldatokat tervezett, így minden egyes bőrtípus igényeinek eleget tesznek. Valamennyi bőrtípus számára tökéletes toleranciát és optimális kényelmet biztosítanak, az érzékeny, intoleráns és zsíros bőrtípust is beleértve.

MIT TEGYEK?

MINDENNAPOS TISZTÍTÁS

  • Használj micellás vizet, hogy megtisztítsd arcod, mielőtt felvinnéd a különféle arcápolási termékeket.
  • Nagyon fontos, hogy minden este, lefekvés előtt megtisztítsd arcbőrödet, még akkor is, ha nem viselsz sminket, mert el kell távolítani azt a sok szennyeződést, amely a nap során lerakódott a felhámon, így például a szennyeződés-maradványokat, az elhalt hámsejteket, az izzadtságot, a koszt, stb.