A smink eltávolítása és a bőr tisztítása alapvető lépés ahhoz, hogy a bőröd újra kiegyensúlyozott állapotba kerüljön, és ragyogóvá váljon. Két jó okunk van arra, hogy egy gondosan megválasztott hidratáló tisztítási rutint kövessünk.

A bőrtípusodhoz igazodó tisztító termékek nem okozhatnak vagy súlyosbíthatnak esetleges vízvesztéssel összefüggő problémákat. Felejtsd el azokat tisztítókat, amelyek durvák a bőrödhöz.  Válassz olyan gyengéd tisztító terméket, amely tiszteletben tartja a bőröd természetes egyensúlyát, vagy még jobb, ha hidratáló hatással is rendelkezik.

nő vattakoronggal tisztítja az arcát

Az általad használt szérumok vagy krémek teljesítménye nagyban függ a bőr hidratáltságától. A jó tisztítás azt jelenti, hogy optimális körülményeket teremt ahhoz, hogy bőröd teljes mértékben kihasználja az utána felhasznált hatóanyagokat.

Jobb, ha olyan sminkeltávolító és tisztító termékeket választasz, amelyek nem szárítják ki a bőrödet, de hatékonyan távolítják el a

 • nemkívánatos maradványokat (kozmetikumok, izzadság...),
 • a felesleges olajokat (faggyú, szennyezés...),
 • és a szennyeződéseket (szennyezés, por...).

A BIODERMA Hydrabio H2O micellás vizet kifejezetten a hidratálásban hiányt szenvedő bőr számára fejlesztették ki. Tisztít, eltávolítja a sminket és hidratálja a bőrt, miközben tiszteletben tartja a hidrolipid filmet és fenntartja a bőr természetes egyensúlyát. A bőr tiszta, nem zsíros, készen áll a hidratáló krém közvetlen utána történő felvitelére.

Hydrabio H2O arc-és sminklemosó

A kiszáradt bőrnek szüksége van hámlasztásra?

A kíméletesség és a mértékletesség két kulcsszó az ápolási rutin ezen részéhez. A hámlasztás eltávolítja a szennyeződéseket, valamint az elhalt sejteket, amelyek eltömítik a pórusokat és akadályozzák a bőr természetes működését. Ez a bőrápolási fázis, jól előkészíti a bőrt, hogy teljes mértékben kihasználhassa a hidratáló krémek előnyeit. A vízhiányos bőr mindennapos hámlasztása azonban gyengítheti és érzékennyé teheti azt.

Milyen szerepet játszik a hidratáló tonik?

A tonizáló lotion alkalmazása fokozza a hidratáltságot és a ragyogást. Ez egy másik hasznos módja annak, hogy előkészítsük a bőrt a hidratáló krémre. A BIODERMA vízhiányos bőrre kifejlesztett hidratáló tonikja megfelelő hidratáltságot biztosít.

A hidratáló hatóanyagokban gazdag szérum, amelyet naponta alkalmazunk az arcon, biztosítja a végső megoldást - a vizet - a dehidratált bőr igényeinek hatékony kielégítésére és a barrier funkció megerősítésére. A Hydrabio Hyalu+ szérum támogatja a bőrt hidratáló erőforrásainak mélyreható helyreállításában és hosszú távú egészségének megőrzésében.

Mint említettük, a hidratált bőr sokkal fogékonyabb a naponta alkalmazott különböző hatóanyagokra. A legjobb anti-age, anti-spot vagy akármilyen különleges szérum is csak tökéletesen hidratált bőrön fejti ki leghatékonyabban hatását. Ez az alapja minden bőrápolási rutinnak.

Különböző belső és külső tényezők is szerepet játszanak, a dehidratált bőr kialakulásában. Idővel a bőr természetes hidratálása alulteljesíthet vagy már nem működik megfelelően. A bőr rendszeres hidratálása segíthet megelőzni néhány alapvető problémát:

 • feszülő bőr, különösen tisztítás után vagy a nap végén,
 • viszketés,
 • és a korai öregedés, a korai vízhiányból eredő finom vonalak és ráncok.

 

Hydrabio Hyalu+ szérum
Hydrabio Hyalu+ szérum

A hatékonysága miatt széles körben elismert, hialuronsav alapú hidratáló szérum valódi változást jelent a bőrápolási rutinban. Páratlan hidratáló képessége gyors és látható hatást gyakorol a bőr megjelenésére. A bőr egyszerűen jobban működik. Miért?

 • A bőr gyorsan felszívja a hidratáló szérumot
 • Könnyű textúrája könnyen eldolgozható, az ujjbegyeire kenhető
 • Nem hagy zsíros érzetet, amely jótékonyan hat a vízhiányos, dehidratált bőrre, amely vízben és nem lipidekben szenved hiányt.
 • Mélyen behatol a bőrbe, mielőtt felszabadítaná aktív összetevőit.
 • Tartós hidratáló képességgel rendelkezik

 

A BIODERMA-nál a Hydrabio szérum intenzív hidratálást biztosít az arcbőrnek, míg a Hydrabio Hyalu+ szérum további termékelőnyökkel is rendelkezik, az erőteljes hidratálást olyan aktív összetevőkkel kombinálja, amelyek az öregedés első jeleivel is foglalkoznak.

Kombinálható-e a hialuronsav más hatóanyagokkal?

A szérumban lévő hialuronsav továbbra is a legjobb hatóanyag a bőr megfelelő hidratáltságának megőrzésében. Egyedülálló tulajdonságai lehetővé teszik, hogy egyéb előnyei mellett a bőrben lévő vizet is megragadja. Az általad elérni kívánt eredmény eléréséhez kockázat nélkül kombinálható más hatóanyagokkal is:

 

 • Hialuronsav és C-vitamin a ragyogásért,
 • Hialuronsav és kollagén a feszességért,
 • és hialuronsav és szalicilsav a foltok ellen.

Hidratálás belülről kifelé

A bőr láthatóan jól hidratált állapotban tartása belülről indul, köszönhetően az elegendő vízkészletnek és a kiegyensúlyozott táplálkozásnak. Bőröd minden eddiginél jobban tükrözi belső egyensúlyod.

 • A szakértők azt javasolják, hogy naponta legalább 1,5 liter vizet fogyassz, amelybe beletartoznak a különböző italok, például a teák is.
 • A vitaminokban és vízben gazdag gyümölcsök és zöldségek, valamint a zsíros halak, diófélék és omega-3-ban gazdag olajok szintén jó hatással vannak bőröd egészségére, antioxidáns tulajdonságaiknak köszönhetően.

Lemosást nem igénylő tisztító

Vízhiányos, érzékeny bőr

Aquagenium™ szabadalom

Hydrabio H2O

Bőrgyógyászati hidratáló arc- és sminklemosó micellás víz a vízhiányos bőr tisztítására

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Szérum

Vízhiányos, érzékeny bőr

Hyalu+ Technológia

Hydrabio Hyalu+ serum

Az első hidratációt fokozó, ökobiológiai szérum.

Kinek ajánlott?

Felnőttek

Mindennapi bőrápolás

Száraz, nagyon száraz, érzékeny bőr Vízhiányos, érzékeny bőr

Aquagenium™ szabadalom

Hydrabio Crème

Krémes ápolás az intenzíven ragyogó, hidratált bőrért

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Vízhiányos, érzékeny bőr Normál, kombinált bőr

Aquagenium™ szabadalom

Hydrabio Gel-Crème

Bársonyos ápolás az intenzíven ragyogó, hidratált bőrért.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik