A külső irritáló tényezők, például a hirtelen hőmérsékletváltozás, a környezetszennyezés, az UV-sugárzás, a stressz, a smink és a nem megfelelő kozmetikumok fokozhatják a bőr érzékenységét. Ez tovább súlyosbítja az érzékeny bőr ördögi körét, amely során az oxidatív stressz gyengíti a bőr barrierjét és gyulladáshoz vezet. Ha krónikusan fennál ez a gyulladás, csökken a sejtek közötti kommunikáció, és a parabiózis (az "együttélés" képessége) elvesztése által felgyorsul a sejtek öregedése, ami tovább gyengíti a bőr védekezőképességét, és csökkenti a kollagén- és elasztintermelést. A bőr öregedése felgyorsul az inflamm’ageing-nek nevezett folyamat során. A krónikus gyulladás látható hatásai gyorsabban jelentkeznek a bőrön, mint a természetes öregedési folyamat során, ami ráncokhoz, kiszáradáshoz, megereszkedéshez és fakó arcszínhez vezet.

 

 

MILYEN MEGKÖZELÍTÉST KELL ALKALMAZNUNK AZ ARC IDŐ ELŐTTI ÖREGEDÉSÉNEK LASSÍTÁSÁRA?

Mind a korai bőröregedést, mind az érzékeny bőrt kiválthatják és súlyosbíthatják a külső környezeti tényezők. Nézzük meg részletesebben mit tehetünk a korai öregedés lassítása és az érzékeny bőr kezelése érdekében.

Folyékony E-vitamin

1/ AZ E-VITAMIN BŐRÖDRE GYAKOROLT JÓTÉKONY HATÁSA

Az E-vitamin segít az immunrendszer, a sejtműködés és a bőr egészségének támogatásában. Antioxidánsként hatékonyan felveszi a küzdelmet a belső anyagcsere-folyamatok során, valamint a környezeti tényezőknek való kitettség során keletkező szabad gyökök káros hatásaival szemben. Az E-vitamin serkenti a bőr és a haj vérellátását is, fokozza a kollagéntermelést, ami támogatja a bőr szerkezetét és késlelteti az öregedés jeleinek megjelenését. Megtalálható növényi olajokban, diófélékben, magvakban és számos gyümölcsben és zöldségben - valamint bizonyos bőrápolási termékekben.

2/ A NAPSUGÁRZÁSNAK VALÓ KITETTSÉG CSÖKKENTÉSE

Magától értetődik, fontos, hogy védekezzünk a napfény ellen. Az UV-sugarak káros hatással lehetnek az érzékeny bőrre nézve. Ezt úgy kerülhetjük el a leghatékonyabban, ha megfeleő védőruházattal takarjuk bőrünket, valamint ha lehetséges, kerüljük a nap legmelegebb időszakában a szabadban való tartózkodást. A megfelelő napvédő termékek magas UVA- és UVB-védelmet biztosítanak. Az olyan fényvédő krémek, mint a Photoderm Aquafluide SPF 50+, kifejezetten az érzékeny bőr számára készültek. Ez a termék aktiválja a bőr természetes védekezőképességét és véd a sejtkárosodás kockázatától, miközben a SUN ACTIVE DEFENSE szabadalomnak köszönhetően segít megerősíteni a bőr természetes védekezőképességét.

3/ AZ ÉTRENDED SZABÁLYOZÁSA

Nem csak az E-vitaminban gazdag élelmiszerek segítenek bőröd védelmében. A friss zöldségek, valamint a rostban gazdag teljes kiőrlésű gabonafélék és más növényi élelmiszerek kisebb vércukorszint-ingadozást váltanak ki, ami vélhetően segít csökkenteni a gyulladást.

Sok gyümölcs és zöldség tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek csökkenteni az oxidatív stresszt. Igyekezz tehát beiktatni étrendedbe a spenótot, a kelkáposztát, a sárgarépát és az áfonyát.

"Egyes növényi élelmiszerek és az azokból származó molekulák erős gyulladáscsökkentő hatást mutatnak." - Dr. Miroslav Radman

Az olyan zsírsavak, mint az Omega-3, szintén kulcsszerepet játszanak a természetes barrier funkció környezeti tényezőkkel szembeni védelmében, csökkentik a bőrünkön keresztül történő vízveszteséget. Ezáltal a bőr simább és puhább lesz, miközben csökken a ráncok kialakulása. Az olyan halak, mint a szardella, a hering és a makréla tele vannak jótékony zsírsavakkal.

4/ TESTMOZGÁSRA SZÁNT IDŐ

A gyulladásos folyamatok egy részét az endorfinok irányítják, amelyek a gyógyulást szabályozzák és segítenek a gyulladás kezelésében. Ha nem mozogsz, az azt jelenti, hogy nem termelsz endorfint. Próbálj meg tehát többet sétálni, jógázni, vagy olyan hobbit űzni, ami mozgásban tart, mint a kertészkedés, golfozás, túrázás vagy kerékpározás. Már a mérsékelt mennyiségű mozgás is serkenti az endorfintermelést.

5/ A STRESSZ KEZELÉSE

A gyulladás egyik legnagyobb kiváltó oka a stressz. A stressz különböző módokon váltja ki a gyulladást, az egyik legjelentősebb, hogy megzavarja a szervezet hormonjait és komplex üzenetküldő rendszerét. Ez lényegében "bekapcsolja" az immunrendszert, hogy gyulladást termeljen. Ahhoz, hogy továbbra is nyugodtnak és kontrolláltnak érezd magad próbálj ki új, relaxáló hatással bíró hobbikat, mint a jóga vagy a meditáció, valamint szánj időt a minőségi pihenésre és megfelelő mennyiségű alvásra.

6/ CÉLZOTT BŐRÁPOLÁSI RUTIN

A hatékony bőrgyógyászati bőrápolási rutin az érzékeny bőr és a korai bőröregedés okait és következményeit egyaránt célozza.

 

1.           Tisztítás

Alkalmazd a Sensibio H2O micellás vizet vagy a Sensibio Gel moussant micellás tisztító habzó gélt.

A kifejezetten érzékeny bőrre kifejlesztett Sensibio termékek tiszteletben tartják az érzékeny bőr természetes ökoszisztémáját és nagyon jó toleranciát biztosítanak.

 

2.           Sensibio Defensive szérum

Alkalmazd a Sensibio Defensive szérumot naponta arcodon és a nyakadon.

Ez az érzéki, hosszan tartó nyugtató koncentrátum segít lassítani a külső környezeti tényezők okozta korai öregedést. Csökkenti a ráncokat és a finom vonalakat. Emellett helyreállítja a bőr ragyogását és 24 órás hidratálást biztosít.

 

3.           Sensibio Defensive

Alkalmazd a Sensibio Defensive krémet naponta arcodon és a nyakadon.

 

A könnyű és frissítő, illetve gazdag és tápláló textúrában kapható krém antioxidáns védelmet és aktív nyugtatást biztosít, miközben erősíti az érzékeny bőr védekezőképességét a mindennapi irritáló hatásokkal szemben. Azonnali és hosszan tartó hatás. 12 órás hidratálás.

 

A Sensibio Defensive szérum és a Sensibio Defensive krém együttes használatával a bőr 100%-kal* növeli hidratáltságát és 24%-kal** nyugodtabb.

* Korneométerrel végzett teszt, 10 alanyon, 24 órás megfigyelés után, Defensive szérum vs. Defensive rutin (Defensive szérum és Defensive).
** Bőrnyugtató hatást mérő teszt, 21 alanyon, egy alkalmazás után, Defensive szérum vs. Defensive rutin (Defensive szérum és Defensive).
Sensibio Defensive range

BIODERMA termékfotó, Sensibio H2O 500ml, micellás víz érzékeny bőrre

Lemosást nem igénylő tisztító

Érzékeny bőr Normál bőr

Micellás technológia

Sensibio H2O

Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Szérum

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive Serum

Hosszan tartó nyugtató hatású, hidratáló koncentrátum, mely hatékony a külső irritáló faktorok által kiváltott inflamm'ageing ellen.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

Érzékeny bőr

SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

Photoderm Aquafluide SPF50+

Hidratáló, frissítő és mattító hatású, vízbázisú fényvédő.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Szérum

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive Serum

Hosszan tartó nyugtató hatású, hidratáló koncentrátum, mely hatékony a külső irritáló faktorok által kiváltott inflamm'ageing ellen.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

Érzékeny bőr

SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

Photoderm Aquafluide SPF50+

Hidratáló, frissítő és mattító hatású, vízbázisú fényvédő.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

Érzékeny bőr Orvosi kezelés során meggyengült bőr Normál baba és gyermekbőr

SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

Photoderm Lait ULTRA SPF50+

Nagyon magas védelem, UVA-sugarak elleni megerősített hatékonysággal.

Kinek ajánlott?

Az egész család számára (12 hónapos kortól)