Graphical representation of the difference in penetration depth between UVB and UVA (+95%)

Tudtad, hogy az arcbőr öregedésének 80%-a az UV-expozíciónak tulajdonítható(1)?

A bőrt érő napsugárzás spektruma 5%-ban UVB sugarakból és 95%-ban UVA sugarakból áll, beleértve a látható fényt és az infravörös sugarakat is. 

Az UVB sugarak nem hatolnak mélyen a bőrbe. Ezek égetik a bőr felszíni rétegét, és rövid távon a barnulásért felelősek.

Az UVA sugarak mélyebbre hatolnak, mint az UVB sugarak. Több káros, nem látható hatásuk van, amelyek csak hosszabb távon mutatkoznak meg, mint például a DNS károsodása és a photo-aging. Felelősek a bőrben lévő kollagén mennyiségének csökkentéséért és az elasztin szintézisének mérsékléséért. Ez hozzájárul a bőr rugalmasságának csökkenéséhez és a feszesség elvesztéséhez. Az UVA-sugarak felgyorsítják az oxidatív stresszt is, amely károsítja a bőrsejteket és a szöveteket, és hozzájárulnak a melanin szintjének növekedéséhez, ami a bőrön elszórtan hiperpigmentált foltokat, más néven lentigókat eredményez.

Mik azok a lentigók?

A lentigo vagy öregségi foltok olyan hiperpigmentációs foltok, amelyek a napnak leginkább kitett testrészeken, például a kezeken, az arcon, a karokon és a vállakon halmozódnak fel.

A lentigók az életkor előrehaladtával jelennek meg, és 50 éves kor után gyakoriak. A kaukázusi és ázsiai népesség 90%-át érinti. Környezeti eredetűek, ellentétben a szeplőkkel, amelyek genetikai eredetűek. Általában a napozás és a nap okozta bőrkárosodás következtében alakulnak ki.

A fényvédő krémek használata megvédi a bőrt a nap káros hatásaitól, így csökkenti a foltok, ráncok megjelenését és a feszességvesztést. Ajánlott naponta alkalmazni az UV-védelmet.

 Minél korábban kezd! A legjobb megoldás, ha már fiatalabb korban elkezdesz naponta fényvédő krémet használni. Ez felhős napokon is érvényes, hiszen a napsugarak attól függetlenül áthatolnak a bőrön, hogy süt-e a nap. 

Ügyelj arra, hogy széles spektrumú védelmet válassz, mivel az UV-sugarak, a látható fény és az infravörös sugarak együttes hatása okozza a photo-aging-et. Egy személyre szabott termék olyan bőrápolási előnyökkel is rendelkezhet, amelyek az öregedés jeleit célozzák meg, és segítenek csökkenteni azok megjelenését.

A Laboratoire BIODERMA ökobiológiai megközelítésre támaszkodva kifejlesztette a Photoderm SPOT-AGE SPF50+ fényvédő krémet az öregedő/ korosodó, sötét foltoktól szenvedő bőr számára. 

Antioxidánsokkal dúsított formulában egyesíti a sötét foltok elleni hatékonyságot és a ránctalanító hatást.

A formula nagyon magas, széles spektrumú védelmet nyújt az UV-sugarak, a látható fény és az infravörös sugarak ellen. A Bioderma szabadalmaztatott SUN ACTIVE DEFENSE szabadalma megerősíti a bőr természetes védekező képességeit, hogy kompenzálja az UVA biológiai hatásait. A napszűrők és a biológiai védelem kombinációja megerősített védelmet nyújt az UVA sugarak, a látható fény, az infravörös és a környezetszennyezés ellen.

Presentation of photoderm spot-age SPF50+ th anti-aging sunscreen for dark spot and wrinkle

A C-vitamin biológiailag aktív formájában, az L-aszkorbinsavban világosító hatást fejt ki, és serkenti a kollagéntermelést. A C-vitamin ezen stabil formája csökkenti a melanint és ezáltal a halványítja a meglévő sötét foltokat. Emellett segít megelőzni az új foltok megjelenését.

Vitamin C powder used for its lightening action

A Centella asiatica egy erőteljes összetevő, amely bizonyítottan ránctalanító hatású. Megakadályozza a dermisz károsodását és regenerálja a bőrt.

Centella Asiatica powder used to prevent skin damage

Az E-vitamin antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismert. Legtermészetesebb és legaktívabb formájában, az alfa-tokoferolban használják. A C-vitamin és az E-vitamin szinergiában fokozza a termék antioxidáns hatékonyságát.

Folyékony E-vitamin

Az E-vitamin blokkolja a gyökös reakciókat és megőrzi a bőr integritását a fényszennyezéssel szemben.

Folyékony E-vitamin

A glicerin és a diolok hosszan tartó hidratálást biztosítanak.

Representation of glycerine and liquid diols that allow for long-term hydration

Bizonyított hatékonyság érett bőrön

A formula hatékonyságát klinikai tesztek során igazolták.

-13,4% ráncok1

+15% bőrfeszesség1

+20,3% bőr rugalmasság1

100% kellemes textúra2

99%-ban láthatatlan felület2

1.A bőröregedésgátló hatás, a sötét foltok elleni hatás és a feszesség hatékonyságának értékelése bőrgyógyászati és szemészeti ellenőrzés mellett 30 önkéntes 30-70 év közötti személyen 56 napon keresztül.

2. Használati teszt 109, 34 és 68 év közötti, foltokat és ráncokat mutató, érzékeny bőrű önkéntesen 14 napon keresztül.

TISZTÍTÁS: Reggel és este tisztítsd meg arcod Sensibio h2O Arc- és sminklemosó micellás vízzel. Ez a micellás víz megtisztítja és eltávolítja a sminket.

ÁPOLÁS: Vidd fel a Pigmentbio C-koncentrátumot naponta este, hogy a pigmentfoltok világossá váljanak, és kisimítsa és finomítsa bőröd textúráját a ragyogó hatás érdekében.

FÉNYVÉDELEM: Minden reggel és 2 óránként ismételve alkalmazza a Photoderm SPOT-AGE SPF50+-t, hogy megvédd bőröd a naptól, miközben korrigálod és megelőzöd a sötét foltokat és a ráncokat.

A bőr és a bolygó tiszteletben tartása

Mint minden Photoderm fényvédő termék, a Photoderm SPOT-AGE SPF50+ is tesztelték és bizonyították, hogy nem mérgező a vízi ökoszisztémákra. A vizsgálatokat 3 tengervizes és édesvízi fajon végezték: korallok, mikroalgák (NF ISO 10253) és daphnia (OCDE 202).

 

A tubus 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készült, és minden külső doboz 100%-ban újrahasznosítható és fenntartható módon kezelt erdőkből származó papírból készült.