Egyesek úgy vélik, hogy a nap melege javítja a pattanásos bőr állapotát azáltal, hogy kiszárítja az olajat és csökkenti a pattanásokat. De a közhiedelemmel ellentétben a nap messze nem barátja a zsíros bőrnek.

 

 A napozás során az UV-sugarak valóban segítenek kiszárítani a pattanásokat. Azonban nem sokkal az expozíció után túlzott faggyútermelést indukálnak, ami a bőrbarrier megvastagodását és a pórusok eltömődését okozza, ami pattanásokhoz és mitesszerekhez vezet. A termelt faggyú a bőr alatt marad, és a baktériumok elszaporodnak. Néhány nappal később nagy valószínűséggel pattanások jelennek meg. A napozás utáni pattanás megjelenés rebound-effektusnak nevezzük.

 

 Mivel a rebound-effektus nem látható azonnal az aknés bőrön, gyakran félreértik vagy alábecsülik. A bőrgyógyászok minden nyáron figyelmeztetik pácienseiket a napozás kockázataira a zsíros bőr esetében. A bőrkiütések elkerülése érdekében győződj meg róla, hogy a zsíros vagy pattanásos bőrre alkalmas fényvédővel védekezel a nap ellen.

 

 Ráadásul a nap felerősítheti a pattanásos hegeket és sötétítheti a foltokat, mivel az UV-sugarak felelősek a hiperpigmentációért.

 

Ha gyógyszert vagy helyi kezelést használsz a pattanások ellen, a bőröd érzékenyebbé válik, és gyorsabban leég, valamint erősebben reagálhat a napfényre. Ebben az esetben rendkívül fontos, hogy minden nap védd az arcod, mivel az UV-sugarak megterhelik érzékeny bőrét, és pattanásokat idézhetnek elő. Ne feledd, hogy egész évben ki van téve az UV-sugaraknak, nem csak akkor, amikor napos az idő.

Photoderm Woman with hat

Jó tudni: Mi a faggyú?

A faggyú a szervezet faggyúmirigyei által termelt olajos anyag. Lipidek, zsírsavak, viaszok és más természetes vegyi anyagok keverékéből áll, a bőr felszínén helyezkedik el, és felelős a bőr védelméért és hidratálásáért. A faggyútermelő faggyúmirigyek az egész testben megtalálhatók, bár az arc és a fejbőr tartalmazza a legnagyobb koncentrációt. A zsíros bőr akkor keletkezik, ha a szervezet túlzott mennyiségű faggyút alkotó lipidet termel.

A hatékony fényvédelem a legjobb megoldás a kiújulás elkerülésére. A fényvédő krém napi használatával elkerülhetők a nap negatív hatásai a kombinált és zsíros bőrre, nevezetesen a faggyú túltermelődése, amely eltömítheti a pórusokat. Mivel a nap súlyosbíthatja a hiperpigmentációt, a fényvédő használata segít elkerülni a pattanásos hegeket is.

Women with black skin using AKN Mat SPF30 sun protection for acne-prone skin

Amikor fényvédőt választasz az arcodra, ellenőrizd, hogy az alkalmas-e kombinált, zsíros vagy pattanásos bőrre. Az ilyen bőrtípusokra kifejlesztett termékek többnyire olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek javíthatják és védhetik bőröd, ugyanakkor elkerülhetik a pattanások és pattanások súlyosbodását.  Azon kívül, hogy megvédi az arcodat a naptól, bőrápolási előnyökkel is rendelkezik.

Bizonyos összetevők segíthetnek a pattanások gátlásában, mint például a glikolsav és a szalicilsav. Ezeket már régóta használják a bőrgyógyászatban, és keratolitikus hatásukról híresek. Ez azt jelenti, hogy gyengéden hámlasztják a bőrt, eltávolítják az elhalt sejteket és kisimítják az egyenetlenségeket. Ezáltal megakadályozzák a bőr megvastagodását és az azt követő kiújuló hatást.

The little box contains salicylic acid to exfoliate the skin and remove dead cells

Több finom púderes összetevő kombinálása segíthet a csillogás szabályozásában és a bőr mattításában. A mattító hatású fényvédő termék felszívja a felesleges faggyút az arcán.

Container with a combination of powders to control shine and mattify the skin by absorbing excess sebum

A nem komedogén termék nem fogja eltömíteni vagy elzárni a pórusokat. Amikor fényvédő terméket vásárol, nagyon fontos ellenőrizni, hogy az nem komedogén-e, különben eltömítheti a pórusokat és súlyosbíthatja a pattanásokat.

Photoderm acne scraching skin

A legjobb fényvédő az, amelyet gyakran használunk. Az állagának kellemesnek kell lennie, és meg kell felelnie a Te igényeidnek ahhoz, hogy naponta alkalmazni akard. Válassz olyan fényvédőt, amely könnyen felvihető, nem zsíros és puha tapintású. Ha sminket használsz, győződj meg arról is, hogy a fényvédő jó alap. és nem hámlik le az alapozó felvitele közben.

Photoderm sun

Product presentation Photoderm AKN Mat SPF30, sun protection for acne-prone skin by reducing sebum production and long-term mattifying action

A Laboratoire BIODERMA az ökobiológiai megközelítésre támaszkodva kifejlesztette a Photoderm AKN Mat SPF30-t, az érzékeny, pattanásos bőrre megalkotott fényvédőt. A Bioderma bőrgyógyászati szakértelmét, a szabadalmaztatott FluidactivTM technológiát, a hatóanyagok erőteljes kombinációját és a csökkentett olajos fázist, amely tökéletesen alkalmazkodik a pattanásos bőrhöz.

Anti-blemish hatékonyság

- FluidactivTM technológia:Csökkenti a faggyútermelést és javítja annak minőségét a sűrűsödés megakadályozásával, így hozzájárul a bőrhibák csökkentéséhez.

- Szalicilsav és glikolsav: A híres keratolitikus összetevők napi hámlasztást biztosítanak és kisimítják a bőr textúráját. Segítenek megelőzni a kiújuló hatást.

 

 

Hosszú távú mattító hatás

- A fényvédőben található, gondosan kiválasztott púderek matt felületet és tartósan mattító tatást biztosítanak.

Ez a bőrgyógyászati fényvédő termék könnyű, folyékony formulával rendelkezik, láthatatlan, nem zsíros, nem ragadós, és sminkalapnak is alkalmas. A Photoderm AKN Mat SPF30 emellett nem komedogén, ellenáll a víznek, a hőnek és a magas páratartalomnak.

Bizonyított hatékonyság a pattanásos bőrön

A formula hatékonyságát bőrgyógyászok igazolták a klinikai tesztek során.

-61% gyulladásos elváltozás¹

94% - Egész nap mattítja a bőrt²

94% Észrevehetetlen tapintású, nem zsíros felületű²

1. TISZTÍTÁS: Reggel tisztítsd meg arcod a Sébium Gel Moussant Actif géllel. Ez az intenzíven tisztító tisztító gél, amelyet kifejezetten a pattanásos bőrre fejlesztettek ki, kitisztítja a pórusokat és csökkenti a tökéletlenségeket, miközben tiszteletben tartja a bőr egyensúlyát.

2. ÁPOLÁS: Alkalmazd naponta a Sébium Sensitive krémet a bőr megnyugtatására és visszahidratálására, valamint a foltok és a bőrpír eltüntetésére.

3. FÉNYVÉDELEM: Alkalmazd a Photoderm AKN Mat SPF30 krémet, hogy megvédd a bőrt a naptól, mattítsa és csökkentse a tökéletlenségeket.

Presentation of the Bioderma skincare routine for acne-prone skin to prepare the skin for the sun

A bőr és a bolygó tiszteletben tartása

Mint minden Photoderm fényvédő termék, a Photoderm AKN Mat SPF30 krémet is tesztelték és bizonyították, hogy nem mérgező a vízi ökoszisztémákra. A vizsgálatokat 3 tengervizes és édesvízi fajon végezték: korallok, mikroalgák (NF ISO 10253) és daphnia (OCDE 202).

A tubus 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készült, és minden külső doboz 100%-ban újrahasznosítható és fenntartható módon kezelt erdőkből származó papírból készült.

¹ Klinikai vizsgálat a kiújulás megelőzéséről aknés bőrre hajlamos betegeknél, 351 alanyon.

 ² Fogyasztói teszt 102 pattanásos bőrű személyen 14 napon keresztül.