Woman checking her skin in a mirror

A rosacea egy gyulladásos bőrbetegség, amely eleinte enyhe, de idővel súlyosbodhat, és az orr, az arc, néha az áll és a homlok kipirosodásához vezet. Mindezek a tünetek negatívan befolyásolhatják az életminőséget és az önbizalmat. Ha Te is érintett vagy, tudod, milyen nehéz lehet kezelni ezt a bőrbetegséget.

Light redness on the face, first signs of rosacea.

1. fázis: A bőr hajlamos a kipirosodásra.

A hirtelen kirobbanó bőrpír lehet átmeneti vagy tartós. A bőrpírt többnyire a hőmérséklet-változás, a testmozgás, a forró vagy fűszeres ételek és italok, illetve az arctisztítás utáni reakcióként jelenik meg. 

Redness on the face with visible blood vessels with a pink appearance

2. fázis: Ez a szakasz akkor kezdődik, amikor a kiváltó hatás megszűnése után is fennáll a kipirosodás.

Az arc vérerei nyitva maradnak, és a bőr rózsaszínűnek tűnik. Ezt couperosisnak vagy erythrosisnak nevezik, és tartós bőrpírhez vezethet.

Red skin as after a sunburn, phase 3 of rosacea

3. fázis: Az arc tartósan kipirosodik, napégette vagy szél által kipirosított hatás látható.

Égő vagy duzzadó érzést is érezhetsz, és apró gyulladásos foltok (papulák vagy pustulák) jelentkezhetnek.

Thickening of the skin with a bulbous nose, which represents the most severe phase of rosacea

4. fázis: Ez a rosacea legsúlyosabb formája.

Bőröd fokozatosan megvastagszik, és intenzív kipirulást, gyulladást, égő érzést, sőt fájdalmat is érezhetsz.

Ez a jelenség leginkább a világos bőrű és világos szemű, európai embereket érinti. A betegség 25-30 éves kor körül kezdődik, és 45 éves kor után éri el a csúcspontját. A nők gyakrabban érintettek, mint a férfiak, bár a férfiaknál nagyobb valószínűséggel alakul ki a rosacea súlyos formája.

A nap súlyosbíthatja a Rosaceát?

Igen, a napról ismert, hogy súlyosbítja a rosaceát. Az UVB-sugarak fokozhatják a VEGF (vaszkuláris endothel növekedési faktor) kiválasztását, amely az erek tágulásáért és gyengüléséért felelős. Az UVA-sugarak szintén szerepet játszanak a rosaceában, különösen a gyulladásban. Ezek felelősek a bőr felszíni érrendszeri szintjének károsodásáért, valamint a gyulladásért felelős anyagok - citokinek, kemokinek és mások - felhalmozódásáért.

Az UV-sugarak tehát gyulladásos állapotban tartják a bőrt, és felelősek az erek tágulásáért. Ennek elkerülése érdekében ügyelj arra, hogy naponta használj fényvédő krémet. Javasoljuk, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, nagyon magas, széles spektrumú védelemmel rendelkező fényvédő krémet válassz. Ideális esetben rosaceabarát fényvédő krémet javaslunk, amely hozzájárulhat az arcpír csökkentéséhez, vagy legalábbis elkerülheti annak súlyosbodását.

Számos összetevő ismert arról, hogy csökkenti a gyulladást, ami pozitív hatással van a rosaceára, például az enoxolon. Az édesgyökérből kivont enoxolon fenntartja a bőrben természetesen jelenlévő gyulladáscsökkentő aktivitást, miközben nyugtatja az irritált bőrt.  

The little box contains Enoxolone powder to relieve skin irritation and inflammation

A BIODERMA fejlesztői megalkottak egy rosacea elleni naptejet. A Photoderm AR SPF50+ magas toleranciát és biomimetikus nyugtató hatást biztosít. Egyesíti a bőrpír elleni hatékonyságot a csúcstechnológiás fényvédelemmel és a könnyű, egységesítő árnyalattal.

A Photoderm AR SPF50+ a bőrgyógyászati szakértelem és a szabadalmaztatott RosactivTM komplex előnyeivel rendelkezik. A hatóanyagok erőteljes kombinációja segít csökkenteni a VEGF-szintet, korlátozza az erek tágulását és ezáltal csökkenti a bőrpírt.  

 

Presentation of the AR SPF50+ sun protection for skin with rosacea

A formula enoxolont tartalmaz, egy gyulladáscsökkentő összetevőt, amely mélyen a dermiszben fejti ki hatását, miközben a felszíni bőrpírt is azonnal csillapítja.  

Presentation of the AR SPF50+ sun protection for skin with rosacea

A vörösség megjelenésének csökkentése érdekében a formula enyhén színezett, a természetes, egységes hatás elérése érdekében. A kellemes textúra gyorsan felszívódik és nem hagy zsíros érzetet maga után.

Presentation of the AR SPF50+ sun protection for skin with rosacea

Bizonyított hatékonyság a rosacea által érintett bőrön

A FORMULA HATÉKONYSÁGÁT BŐRGYÓGYÁSZOK IGAZOLTÁK A KLINIKAI TESZTEK SORÁN.

-31% Rosacea súlyossági pontszám¹

96% A bőrpír csökkent²

88% Segít a bőr reakciójának szabályozásában²

92% Megakadályozza az új kiütések megjelenését²

Az Te új napi segítséged a Photoderm AR SPF50+ hozzájárul az egészséges, védett bőrhöz.

1. TISZTÍTÁS: Reggel tisztítsd meg arcod Sensibio H20 AR micellás vízzel. A Bioderma eredeti micellás vize nyugtatja a bőrt és csökkenti a diszkomfortérzetet, miközben tiszteletben tartja a bőr egyensúlyát.

2. KEZELÉS: Alkalmazd naponta a Sensibio AR-t a bőr megnyugtatására és hidratálására, valamint a bőrpír megelőzésére és csökkentésére.

3. VÉDELMEZD BŐRÖD: Alkalmazd a Photoderm AR SPF50+ SPF50+-t, hogy megvédje a bőröd a naptól, csökkentse és kontrollálja a bőrpírt, valamint egységesítse a bőrtónust.

Presentation of the Bioderma skincare routine for rosacea skin

A bőr és a bolygó tisztelete

Mint minden Photoderm fényvédő termék, a Photoderm AR SPF50+ -t is tesztelték és bizonyították, hogy nem toxikus a vízi ökoszisztémára nézve. A vizsgálatokat 3 tengervízi és édesvízi fajon végezték el: korallok, mikroalgák (NF ISO 10253) és daphnia (OCDE 202).

 

A tubus 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készült, a külső doboz 100%-ban újrahasznosítható és fenntartható módon kezelt erdőkből származó papírból készült.

'Klinikai és dermatoszkópos értékelés: couperosis, eythosis, ödéma, pikkelyek, érdesség 20, 36-74 éves betegnél, 6 héten keresztül.

²Felhasználói teszt: 30, 20 és 69 év közötti, bőrpírre hajlamos, érzékeny bőrű önkéntesen 56 napon keresztül.