Kéz higiénia: egy igazi kihívás a közegészségügy számára

Mindenki egyetért azügyben, hogy a legfontosabb higiéniai óvintézkedés a Covid-19-cel szemben a rendszeres kézmosás. De hogyan kezeljük a szappanok és alkoholos kézfertőtlenítők bőrünkre gyakorolt negatív hatásait - a szárazságot, irritációt, kontakt ekcémát, kirepedezettséget vagy bőr felhasadását? A felnőttek, gyermekek és az egészségügyi dolgozók körében kialakuló bőrproblémák megoldást igényelnek. Mégpedig gyorsan!

Fedezd fel cikkünket: "Rendszeres kézmosás: a mindennapjaink része"

 

A NAOS elkötelezett az emberek jövője iránt

A kutatók ajánlották és szabályozták. Mi megértettük és alkalmazzuk. A kézhigiénia esetén ez nem is lehetne igazabb. A megfelelő kézhigiénia kétségkívül a Covid utáni világ része lesz. A kézhigiénés szabályoknak köszönhetően a karantén során megszokottá vált jó szokások folytatódni fognak. És ez nagyon jó hír. Jean-Noël Thorel, a Naos alapítója számára azonban elképzelhetetlen volt, hogy egy ilyen alapvető higiéniai intézkedés exponenciális bőrproblémákat is kiválthat. Meggyőződve arról, hogy a helyzet sürgős, úgy döntött, cselekedni fog.

A hand hygiene product with the expertise of BIODERMA

Mindez 2020-ban, a tavaszi első karantén alatt kezdődött. A BIODERMA hozzájárult ahhoz, hogy hidroalkoholos készítményeket állítsanak elő az egészségügyi dolgozók számára. A NAOS bőrgyógyászati ​​szakértelme arra késztette, hogy megkérdőjelezze a kézfertőtlenítő ismételt használatának kockázatát a bőrbarriere nézve. Ezek a megelőző intézkedések elengedhetetlenek, de sajnos növelik a bőrproblémák előfordulásának kockázatát. A NAOS több mint 40 éve dolgozik szoros együttműködésben bőrgyógyászokkal és egészségügyi intézményekkel a BIODERMA márkán keresztül. Ökobiológiai álláspontjához és értékeihez hűen, a NAOS rekordidő alatt kifejlesztett egy kézfertőtlenítőt, amely képes a vírusok és baktériumok elpusztítására, miközben megőrzi a bőr természetes biológiai egyensúlyát. A Biphase egy kézhigiéniai és ápolási termék, amelyet az „új normákra” szabtak.

 

 • Aurélie Guyoux, Kutatási és fejlesztési vezető - NAOS
  Aurélie Guyoux, NAOS Kutatási és fejlesztési igazgatója.

  Az első karantén elején gyorsan szabaddá tettük gyártósorainkat, hogy hidroalkoholos gélt készítsünk, amelyet egészségügyi dolgozóknak adományoztunk. De legbelül tudtuk, hogy a formula nem ideális a bőr számára. Így hamarosan úgy döntöttünk, hogy alternatív megoldást találunk, amely jobban alkalmazkodik a bőrhöz. Miért nem társítjuk az alkoholt zsíros vagy olajos anyaghoz? A kihívás az volt, hogy megtaláljuk a megfelelő adagokat, annak biztosítására, hogy ez a két, nagyrészt összeférhetetlen elem ne semlegesítse egymást. Fontos volt, hogy az alkohol megőrizze virucid tulajdonságait. A NAOS csapatai néhány hónap alatt eleget tettek ennek a kihívásnak, ami nagy teljesítmény volt számunkra!

  Aurélie Guyoux, NAOS Kutatási és fejlesztési igazgatója.

Biphase Kézfertőtlenítő és kézápoló: egy támogató innováció

A NAOS egy olyan cég, amely elkötelezett az emberiség segítése mellett. Ezért a Bioderma Kétfázisú kézfertőtlenítő és kézápoló értékesítéséből származó nyereség 100%-át a járványok megelőzése érdekében tevékenykedő civil szervezeteknek és alapítványoknak ajánlja fel.

 

Tudj meg többet a NAOS adományozási szemléletéről

A NAOS ökibiológiai megközelítése által inspirált kutatás

A Naos kifejlesztett egy olyan ökobiológiai megközelítést, miszerint a bőrt egy ökoszisztémának tekinti, amely kölcsönhatásba lép a környezetével. Tiszteletben kell tartanunk, meg kell őriznünk erőforrásait, és ha szükséges, helyre kell állítanunk természetes mechanizmusait azáltal, hogy fellépünk a hibás működés mögöttes okaival szemben.

4 ökobiológiai kritérium a bőr egyensúlyának megőrzése érdekében:

 1. Egy olyan kettős hatású formula kifejlesztése, amely fertőtleníti és pótolja a lipideket
 2. Sikeresen állítja helyre a természetesen jelen lévő lipideket, miközben elpusztítja a baktériumokat és vírusokat
 3. Biomimetikus lipidek használata, amelyeket a bőr alkotóelemei inspiráltak
 4. A bőrbarrier megerősítésének fontossága, hogy megakadályozhassuk a kiszáradását

A hidratálás nem elég: töltsd fel bőröd lipidjeit a Biphase Lipo alcoolique kétfázisú kézfertőtlenítő és kézápoló oldattal

A vírusok és baktériumok elpusztítása érdekében az alkohol alapú kézfertőtlenítők megtámadják a membránokban lévő lipideket. Ezek a zsíros anyagok nagyon hasonlítanak a saját epidermiszünkhöz. Az elsődleges célpont a bőr hidrolipid filmje és a sejtek közötti cement, amely biztosítja a bőr sejtjei közötti kohéziót. A két elem által alkotott védőpajzs nem képes ellenállni az alkohol okozta támadásoknak. Éppen ezért jelentős mennyiségű kézfertőtlenítő, sőt hidratálóval ellátott kézfertőtlenítő használata is károsíthatja a bőrt.

A Kétfázisú kézfertőtlenítő és kézápoló biomimetikus lipideket tartalmaz, amelyek nem csak hidratálják a bőrt, hanem segítenek helyreállítani a bőrbarrier integritását, miközben kompenzálják az alkohol szárító hatását.

Fedezz fel még többet: Bioderma Kétfázisú Kézfertőtlenítő és kézápoló: újdonság a kézápolásban

Bizonyos összetevők, például az aloe vera vagy a glicerin hidratálják a bőrt. Ha a kezed száraz az ismételt tisztítástól, akkor ez vizet biztosít a kompenzációhoz. Ez azonban nincsen hatással a szárazság okára. Kicsit olyan, mint a szűrőedény vízzel való feltöltése - nedves marad, de nem tartja meg vizet.

Hidratált kézbőr

A lipidek (zsíros anyagok) biztosítása lehetővé teszi a bőr számára, hogy helyreállítsa barrier funkcióját a hidrolipid film és a sejtközi cement újjáépítésével. A bőr megőrzi természetes védelmét, és jobban megtartja a vizet - ezzel megakadályozza a bőr kiszáradását. A Kétfázisú Kézfertőtlenítő és kézápolót úgy tervezték, hogy az ökobiológia alapelveivel összhangban ne a következményekre, hanem az okokra hasson.

 

Bőr barrier visszaállítás

BIODERMA termékfotó, Sensibio H2O 500ml, micellás víz érzékeny bőrre

Lemosást nem igénylő tisztító

Érzékeny bőr Normál bőr

Micellás technológia

Sensibio H2O

Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

BIODERMA termékfotó, Atoderm Olajtusfürdő 1L, tusfürdő olaj száraz bőrre

Lemosást igénylő tisztító

Nagyon száraz, irritált, atópiára hajlamos érzékeny bőr

Skin barrier therapy™ szabadalom

Atoderm Huile de douche

Tápláló olajtusfürdő, 24 órás hidratáló hatást és azonnali komfortérzetet biztosít.

Kinek ajánlott?

Az egész család számára (kivéve koraszülöttek)

BIODERMA termékfotó, Cicabio Krém 40ml, sebkezelő krém irritált bőrre

Alkalmi célzott bőrápolás

Irritált, sérült bőr

Antalgicine™ technológia

Cicabio Crème

Regeneráló és nyugtató krém.

Kinek ajánlott?

Az egész család számára (kivéve koraszülöttek)