Kéz higiénia: egy igazi kihívás a közegészségügy számára

Mindenki egyetért azügyben, hogy a legfontosabb higiéniai óvintézkedés a Covid-19-cel szemben a rendszeres kézmosás. De hogyan kezeljük a szappanok és alkoholos kézfertőtlenítők bőrünkre gyakorolt negatív hatásait - a szárazságot, irritációt, kontakt ekcémát, kirepedezettséget vagy bőr felhasadását? A felnőttek, gyermekek és az egészségügyi dolgozók körében kialakuló bőrproblémák megoldást igényelnek. Mégpedig gyorsan!

Fedezd fel cikkünket: "Rendszeres kézmosás: a mindennapjaink része"

 

A NAOS elkötelezett az emberek jövője iránt

A kutatók ajánlották és szabályozták. Mi megértettük és alkalmazzuk. A kézhigiénia esetén ez nem is lehetne igazabb. A megfelelő kézhigiénia kétségkívül a Covid utáni világ része lesz. A kézhigiénés szabályoknak köszönhetően a karantén során megszokottá vált jó szokások folytatódni fognak. És ez nagyon jó hír. Jean-Noël Thorel, a Naos alapítója számára azonban elképzelhetetlen volt, hogy egy ilyen alapvető higiéniai intézkedés exponenciális bőrproblémákat is kiválthat. Meggyőződve arról, hogy a helyzet sürgős, úgy döntött, cselekedni fog.

A hand hygiene product with the expertise of BIODERMA

Mindez 2020-ban, a tavaszi első karantén alatt kezdődött. A BIODERMA hozzájárult ahhoz, hogy hidroalkoholos készítményeket állítsanak elő az egészségügyi dolgozók számára. A NAOS bőrgyógyászati ​​szakértelme arra késztette, hogy megkérdőjelezze a kézfertőtlenítő ismételt használatának kockázatát a bőrbarriere nézve. Ezek a megelőző intézkedések elengedhetetlenek, de sajnos növelik a bőrproblémák előfordulásának kockázatát. A NAOS több mint 40 éve dolgozik szoros együttműködésben bőrgyógyászokkal és egészségügyi intézményekkel a BIODERMA márkán keresztül. Ökobiológiai álláspontjához és értékeihez hűen, a NAOS rekordidő alatt kifejlesztett egy kézfertőtlenítőt, amely képes a vírusok és baktériumok elpusztítására, miközben megőrzi a bőr természetes biológiai egyensúlyát. A Biphase egy kézhigiéniai és ápolási termék, amelyet az „új normákra” szabtak.

 

 • Aurélie Guyoux, Kutatási és fejlesztési vezető - NAOS
  Aurélie Guyoux, NAOS Kutatási és fejlesztési igazgatója.

  Az első karantén elején gyorsan szabaddá tettük gyártósorainkat, hogy hidroalkoholos gélt készítsünk, amelyet egészségügyi dolgozóknak adományoztunk. De legbelül tudtuk, hogy a formula nem ideális a bőr számára. Így hamarosan úgy döntöttünk, hogy alternatív megoldást találunk, amely jobban alkalmazkodik a bőrhöz. Miért nem társítjuk az alkoholt zsíros vagy olajos anyaghoz? A kihívás az volt, hogy megtaláljuk a megfelelő adagokat, annak biztosítására, hogy ez a két, nagyrészt összeférhetetlen elem ne semlegesítse egymást. Fontos volt, hogy az alkohol megőrizze virucid tulajdonságait. A NAOS csapatai néhány hónap alatt eleget tettek ennek a kihívásnak, ami nagy teljesítmény volt számunkra!

  Aurélie Guyoux, NAOS Kutatási és fejlesztési igazgatója.

Biphase Kézfertőtlenítő és kézápoló: egy támogató innováció

A NAOS egy olyan cég, amely elkötelezett az emberiség segítése mellett. Ezért a Bioderma Kétfázisú kézfertőtlenítő és kézápoló értékesítéséből származó nyereség 100%-át a járványok megelőzése érdekében tevékenykedő civil szervezeteknek és alapítványoknak ajánlja fel.

 

Tudj meg többet a NAOS adományozási szemléletéről

A NAOS ökibiológiai megközelítése által inspirált kutatás

A Naos kifejlesztett egy olyan ökobiológiai megközelítést, miszerint a bőrt egy ökoszisztémának tekinti, amely kölcsönhatásba lép a környezetével. Tiszteletben kell tartanunk, meg kell őriznünk erőforrásait, és ha szükséges, helyre kell állítanunk természetes mechanizmusait azáltal, hogy fellépünk a hibás működés mögöttes okaival szemben.

4 ökobiológiai kritérium a bőr egyensúlyának megőrzése érdekében:

 1. Egy olyan kettős hatású formula kifejlesztése, amely fertőtleníti és pótolja a lipideket
 2. Sikeresen állítja helyre a természetesen jelen lévő lipideket, miközben elpusztítja a baktériumokat és vírusokat
 3. Biomimetikus lipidek használata, amelyeket a bőr alkotóelemei inspiráltak
 4. A bőrbarrier megerősítésének fontossága, hogy megakadályozhassuk a kiszáradását

A hidratálás nem elég: töltsd fel bőröd lipidjeit a Biphase Lipo alcoolique kétfázisú kézfertőtlenítő és kézápoló oldattal

A vírusok és baktériumok elpusztítása érdekében az alkohol alapú kézfertőtlenítők megtámadják a membránokban lévő lipideket. Ezek a zsíros anyagok nagyon hasonlítanak a saját epidermiszünkhöz. Az elsődleges célpont a bőr hidrolipid filmje és a sejtek közötti cement, amely biztosítja a bőr sejtjei közötti kohéziót. A két elem által alkotott védőpajzs nem képes ellenállni az alkohol okozta támadásoknak. Éppen ezért jelentős mennyiségű kézfertőtlenítő, sőt hidratálóval ellátott kézfertőtlenítő használata is károsíthatja a bőrt.

A Kétfázisú kézfertőtlenítő és kézápoló biomimetikus lipideket tartalmaz, amelyek nem csak hidratálják a bőrt, hanem segítenek helyreállítani a bőrbarrier integritását, miközben kompenzálják az alkohol szárító hatását.

Fedezz fel még többet: Bioderma Kétfázisú Kézfertőtlenítő és kézápoló: újdonság a kézápolásban

Bizonyos összetevők, például az aloe vera vagy a glicerin hidratálják a bőrt. Ha a kezed száraz az ismételt tisztítástól, akkor ez vizet biztosít a kompenzációhoz. Ez azonban nincsen hatással a szárazság okára. Kicsit olyan, mint a szűrőedény vízzel való feltöltése - nedves marad, de nem tartja meg vizet.

Hidratált kézbőr

A lipidek (zsíros anyagok) biztosítása lehetővé teszi a bőr számára, hogy helyreállítsa barrier funkcióját a hidrolipid film és a sejtközi cement újjáépítésével. A bőr megőrzi természetes védelmét, és jobban megtartja a vizet - ezzel megakadályozza a bőr kiszáradását. A Kétfázisú Kézfertőtlenítő és kézápolót úgy tervezték, hogy az ökobiológia alapelveivel összhangban ne a következményekre, hanem az okokra hasson.

 

Bőr barrier visszaállítás

 • BIODERMA termékfotó, Sensibio H2O 500ml, micellás víz érzékeny bőrre
 • Lemosást nem igénylő tisztító

  Érzékeny bőr Normál bőr

  Micellás technológia

  Sensibio H2O

  Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.

  Kinek ajánlott?

  Felnőttek, Tinik

 • BIODERMA termékfotó, Atoderm Olajtusfürdő 1L, tusfürdő olaj száraz bőrre
 • Lemosást igénylő tisztító

  Nagyon száraz, irritált, atópiára hajlamos érzékeny bőr

  Skin barrier therapy™ szabadalom

  Atoderm Huile de douche

  Tápláló olajtusfürdő, 24 órás hidratáló hatást és azonnali komfortérzetet biztosít.

  Kinek ajánlott?

  Az egész család számára (kivéve koraszülöttek)

 • BIODERMA termékfotó, Cicabio Krém 40ml, sebkezelő krém irritált bőrre
 • Alkalmi célzott bőrápolás

  Irritált, sérült bőr

  Antalgicine™ technológia

  Cicabio Crème

  Regeneráló és nyugtató krém.

  Kinek ajánlott?

  Az egész család számára (kivéve koraszülöttek)