Aminosav bemutatás

Az aminosavak elengedhetetlenek a szervezetünk és bőrünk megfelelő működéséhez. Nézzük meg közelebbről, hogyan segítenek az érzékeny bőr ápolásában.

1. Esszenciális és nem esszenciális aminosavak

Nagyon sokféle aminosav létezik. Néhányat a szervezet állít elő (ezeket nem esszenciálisnak nevezzük), míg a többit csak a táplálkozással tudjuk beépíteni szervezetünkbe (ezeket esszenciálisnak nevezzük).

 

2. A szervezet építőelemei

Ezek a szervezetben megtalálható molekulák olyan építőelemként működnek, amelyek összeállva fehérjéket, például enzimeket hoznak létre. A fehérjéket 20 féle aminosav alkotja, melyek kulcsszerepet játszanak a növekedésben, a gyógyulásban, valamint anyagcserénk és szervezetünk működésének segítésében.

 

3. Aminosavak a bőr számára

Ezek a proteinogén (fehérjealkotó) aminosavak felelősek a bőrben található rostos fehérjékért, például a keratinért, a kollagénért és az elasztinért is. Az aminosavak tehát jelentős hatással vannak a bőr megjelenésére, hiszen a ráncok és a megereszkedett bőr a kollagén és az elasztin elvesztésének a következménye. Az aminosavak elengedhetetlen alkotóelemek a bőr regenerációjához és gyógyulásához.

 

4.A hidratálás támogatása

Egyes aminosavak vízben oldódnak és nedvesítószerként funkcionálnak.. Azáltal, hogy elnyelik a vizet a bőrből, megakadályozzák a folyadék elpárolgását, melyet transzepidermális vízveszteségnek nevezünk. Ezek a savak támogatják a bőrt a szervezet védelmének és megerősítésének érdekében.

A megfelelő működéshez a bőrnek optimális mennyiségű vízre van szüksége. Legkülső rétege felelős a vízveszteség szabályozásáért, részben a természetes hidratáló faktorként (Natural Moisturising Factor -NMF) ismert védőbevonat révén - amelynek kulcsfontosságú összetevői az aminosavak és az aminosav-származékok.

A felületaktív anyagokat egyre több kozmetikai és gyógyszeripari termékben használják. Az aminosav alapú felületaktív anyagok gyengéden tisztítják, ápolják és támogatják a bőrt. Amikor a bőr felszívja és hasznosítja ezeket az anyagokat, zsírsavak és aminosavak keletkeznek, amelyek helyreállítják a bőr védelmi funkcióját, valamint feltöltik a természetes hidratáló faktorokat (NMF).

Az aminosav alapú felületaktív anyagok kivételes biológiai affinitást biztosítanak a bőr szerkezetével a tisztítás bőrazonos megközelítése érdekében. A bőr saját biológiai védekező mechanizmusaiból inspirációt merítve segíti az érzékeny bőr egészségének helyreállítását.

 

Az aminosav alapú felületaktív anyagok gyengéden tisztítják, ápolják a bőrt.

A magas tolerancia, a kíméletes tisztítás és a bőr védőrétegének tiszteletben tartása elengedhetetlen kombináció az érzékeny bőr számára. A kíméletes, biológiailag lebomló felületaktív anyagok a toleranciát tágabb ökobiológiai értelemben ötvözik, mivel teljes mértékben tiszteletben tartják a bőrt. Az NMF részeként az arctisztítókban lévő aminosavak segítenek csökkenteni a vízveszteséget, miközben a bőr természetes pH-értékét is megőrzik. A zsírsavak hozzájárulnak a bőr védelmi rétegének helyreállításához.

 

 

Keeping sensitive skin moisturised and protected

1. Alkalmazáskor a leöblítendő termékekben könnyű hab képződik.

2. Az érzékeny bőrre való arclemosó micellákat képezve tisztít - egyik oldala a zsíros elemeket vonzza, például a szennyeződéseket, a másik vége pedig a vizet.

3. A szennyeződések összegyűlnek és könnyen leöblíthetőek vízzel.

4. A tisztítás után a maradék felületaktív anyagokat a bőr felszívja.

 

Nincs feszülő érzés vagy irritáció. A bőr frissnek, tisztának és hidratáltnak érződik!

Aminosavas arclemosó érzékeny bőrre

Lemosást igénylő tisztító

Érzékeny bőr

D.A.F. szabadalom

Sensibio Gel moussant

Micellás tisztító gél, mely tiszteletben tartja a bőr érzékenységét.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive Rich

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny bőr

Toleridine™ szabadalom

Sensibio Eye

Hidratáló, nyugtató kezelés a duzzadt szemkörnyék ápolására

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik