A kis lépések együttesen nagy hatást gyakorolhatnak az érzékeny bőrödre

Kerüld el bőröd bizsergő, viszkető és csípő érzését kilenc tippünkkel, ha érzékeny bőrrel küzdesz a mindennapokban. Mindegyik tipp önmagában is könnyen beilleszthető a kezelésedbe. Mindezek együttesen nagy hatással lehetnek arra, hogy bőröd hogyan érzi magát nap mint nap.

Védd bőröd a napfénytől! Az UV-sugarak hatására az érzékeny bőr reakcióba léphet, így kipirulhat. Ezt úgy kerülheted el a legkönnyebben, ha megfelelő ruházatot viselsz, és naptejjel véded a bőrödet. Mindkettőt tartsd szemmel látható helyen, hogy ne felejtsd el használni őket ha elindulsz otthonról.

Kerüld a parfümöket és az illatanyagokat. Önmagukban, vagy amikor a termékekben a vonzerő fokozása érdekében szerepelnek, irritálhatják az érzékeny bőrt, viszketést és kipirosodást okozhatnak. Az illatanyag egy gyűjtőfogalom lehet, amely számos kémiai vegyületet takar. Ha bizonytalan vagy, teszteld a terméket a karodon egy hétig, hogy meglásd, mi történik. Még jobb, ha lehetőség szerint teljesen elkerülöd ezeket a készítményeket. Az illatanyagok számos termékből ki vannak vonva, hiszen már egyre több cég igyekszik nagyobb választási lehetőséget kínálni a fogyasztók számára ilyen téren is.

Kerüld a cigarettát és az alkoholt. A cigaretta általános egészségre gyakorolt káros hatása széles körben bizonyított. A cigarettában lévő nikotin és más vegyi anyagok idő előtti öregedéshez vezetnek. A füst oxidatív stresszt okoz, gyengíti a bőrbarriert, így az irritáló anyagok behatolhatnak és reakciót tudnak okozni. Ami az alkoholt illeti, kitágíthatja az ereket, kipirulást okozva, ami az érzékeny bőrben kellemetlen érzést válthat ki.

 

Öltözködés során részesítsd előnyben a tiszta pamut ruhát, ha ékszereket hordasz akkor pedig a tiszta fémből készülteket. A gyapjú gyakran irritálhatja az érzékeny bőrt, néha még a legpuhább fajták is, mint például a kasmír és a merinó. A 100% pamut esetében nincs kockázat, és a bőr is tud lélegezni. Ami az ékszereket illeti, az arany és ezüst kevésbé irritálja az érzékeny bőrt, mint a bizsuk. Amikor csak lehet, ezeket válaszd nyakláncokhoz, karkötőkhöz és fülbevalókhoz.

Mosakodj meleg vízzel. A forró vagy hideg víz túl durva lehet az érzékeny bőrnek. A forró víz még a bőrbarriert is megváltoztatja. Mindkettő átmeneti bőrpírt okozhat, hasonlóan a hirtelen hőmérsékletváltozáshoz, amikor kimegyünk a szabadba vagy bejövünk kintről. A bőrpír kellemetlen érzést okozhat. A testhőmérséklethez közeli meleg vízzel az érzékeny bőrt megszokott környezetben tartja, és nem irritálja. Kerüld a dörzsölést, és válassz gyengéd tisztítószert, például az érzékeny bőrhöz igazított micellás vizet.

Ragaszkodj a biztonságos, magas toleranciával bíró termékekhez, amelyek hatékonyak és a bőrödhöz igazodnak. A sminkeléshez és a bőrápoláshoz érzékeny bőrödnek olyan termékekre van szüksége, amelyek tiszteletben tartják környezetét és biológiáját. Az agresszív, nem érzékeny bőrhöz igazított termékek tovább súlyosbíthatják a bőr reakcióit, ahelyett, hogy megnyugtatnák azokat. Ha a bőröd mégis reagál, jobb, ha megtalálod a megfelelő terméket, amelyet bőröd tolerál, ahelyett, hogy azt mondanád magadnak, hogy a bőrödnek csak hozzá kell szoknia.

Fordulj szakértőhöz, aki tanácsokkal segíthet az életmódod átalakításában. Ha már mindenféle ajánlást kipróbáltál, ha egyik termék a másik után csak újabb és újabb reakciókat vált ki érzékeny bőrödből, ha úgy érzed, túlterhelt vagy, hogy mindezzel foglalkoznod kell, ne habozz bőrgyógyászhoz fordulni. Az ő tapasztalatuk és megértésük megadhatja a szükséges megkönnyebbülést és segítséget, hogy végre visszavehesd érzékeny bőröd felett az irányítást.

Viselj pamutmaszkot! Az érzékeny bőrű emberek hajlamosak arra, hogy a maszk viselése miatt rosszabb állapotba kerüljön bőrük. Viszketést, szárazságot és bőrpírt tapasztalhatnak a maszk belsejében uralkodó különleges környezet miatt: nincs fény, magasabb a CO2 szint és kevesebb a légkeringés. A nem kémiailag festett pamutmaszk segíthet a bőrnek lélegezni, és nem okoz reakciókat. Megpróbálhatod váltogatni a különböző típusú maszkokat, hátha ez segít. Ha pedig olyan helyen vagy ami nem rizikós már, akkor vedd le a maszkot, hogy a bőröd pihenhessen.

Termékek érzékeny bőrre Sensibio Defensive

A tünetek intenzitása növekedhet vagy csökkenhet, az enyhén viszkető és a teljesen vörös, bizsergő és szúró érzések között. Egyetlen alapvető probléma van: érzékeny bőröd van.

Tudj meg többet és olvasd el cikkünket: "Figyelem: tünetek, amik a bőr érzékenységére utalhatnak"

Hogy megnyugtasd érzékeny bőrödet és megfelelően tudd ápolni azt az évszakváltások, egy új munkahely, a környezetszennyezés vagy bármi olyan körülmény során, amely az életed normális menetében előfordul. Alkalmazd a Sensibio Defensive aktív nyugtató bőrápoló és arcápoló krémet érzékeny bőrödre. Nyáron vagy télen, nappal vagy éjszaka, kombinált, zsíros vagy száraz bőrre, nyaraláskor vagy munkahelyen, vidéki kiránduláskor vagy városi szennyezett környezetben a Sensibio Defensive megvédi érzékeny bőröd és erősíti önvédelmi mechanizmusait.

 • Sensibio Defensive

Könnyű és frissítő textúrájú krém, amely antioxidáns védelmet és aktív nyugtatást biztosít, és erősíti az érzékeny bőr védekezőképességét a mindennapi irritációkkal szemben. Azonnal és tartósan nyugtat. 12 órán keresztüli hidratálást biztosít.

 • Sensibio Defensive rich

A gazdag változat ugyanolyan antioxidáns védelmet és aktív nyugtatást biztosít, és erősíti az érzékeny bőr védekezőképességét a mindennapi irritációkkal szemben. Azonnal és tartósan nyugtat. 12 órán keresztüli táplálást és hidratálást biztosít.

 

Tudj meg többet termékünkről és olvasd el cikkünket: "Sensibio Defensive: Aktív nyugtató krém, amely megerősíti az érzékeny bőr saját védelmét"

 • BIODERMA termékfotó, Sensibio H2O 500ml, micellás víz érzékeny bőrre
 • Lemosást nem igénylő tisztító

  Érzékeny bőr Normál bőr

  Micellás technológia

  Sensibio H2O

  Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.

  Kinek ajánlott?

  Felnőttek, Tinik

 • Lemosást igénylő tisztító

  Érzékeny bőr

  D.A.F. szabadalom

  Sensibio Gel moussant

  Micellás tisztító gél, mely tiszteletben tartja a bőr érzékenységét.

  Kinek ajánlott?

  Felnőttek, Tinik

 • Lemosást nem igénylő tisztító

  Érzékeny bőr Normál, kombinált bőr

  Toleridine™ szabadalom

  Sensibio Lait

  Lemosást nem igénylő sminkeltávolító tej, mely gyengéden tisztítja az érzékeny bőrt.

  Kinek ajánlott?

  Felnőttek, Tinik

 • Mindennapi bőrápolás

  Érzékeny és érzékennyé vált bőr

  Defensive Technológia

  Sensibio Defensive

  Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

  Kinek ajánlott?

  Felnőttek, Tinik

 • Mindennapi bőrápolás

  Érzékeny és érzékennyé vált bőr

  Defensive Technológia

  Sensibio Defensive Rich

  Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

  Kinek ajánlott?

  Felnőttek, Tinik

 • Mindennapi bőrápolás

  Érzékeny bőr

  Toleridine™ szabadalom

  Sensibio Eye

  Hidratáló, nyugtató kezelés a duzzadt szemkörnyék ápolására

  Kinek ajánlott?

  Felnőttek, Tinik

 • Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

  Érzékeny bőr

  SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

  Photoderm Aquafluide SPF50+

  Hidratáló, frissítő és mattító hatású, vízbázisú fényvédő.

  Kinek ajánlott?

  Felnőttek, Tinik