A kis lépések együttesen nagy hatást gyakorolhatnak az érzékeny bőrödre

Kerüld el bőröd bizsergő, viszkető és csípő érzését kilenc tippünkkel, ha érzékeny bőrrel küzdesz a mindennapokban. Mindegyik tipp önmagában is könnyen beilleszthető a kezelésedbe. Mindezek együttesen nagy hatással lehetnek arra, hogy bőröd hogyan érzi magát nap mint nap.

Védd bőröd a napfénytől! Az UV-sugarak hatására az érzékeny bőr reakcióba léphet, így kipirulhat. Ezt úgy kerülheted el a legkönnyebben, ha megfelelő ruházatot viselsz, és naptejjel véded a bőrödet. Mindkettőt tartsd szemmel látható helyen, hogy ne felejtsd el használni őket ha elindulsz otthonról.

Kerüld a parfümöket és az illatanyagokat. Önmagukban, vagy amikor a termékekben a vonzerő fokozása érdekében szerepelnek, irritálhatják az érzékeny bőrt, viszketést és kipirosodást okozhatnak. Az illatanyag egy gyűjtőfogalom lehet, amely számos kémiai vegyületet takar. Ha bizonytalan vagy, teszteld a terméket a karodon egy hétig, hogy meglásd, mi történik. Még jobb, ha lehetőség szerint teljesen elkerülöd ezeket a készítményeket. Az illatanyagok számos termékből ki vannak vonva, hiszen már egyre több cég igyekszik nagyobb választási lehetőséget kínálni a fogyasztók számára ilyen téren is.

Kerüld a cigarettát és az alkoholt. A cigaretta általános egészségre gyakorolt káros hatása széles körben bizonyított. A cigarettában lévő nikotin és más vegyi anyagok idő előtti öregedéshez vezetnek. A füst oxidatív stresszt okoz, gyengíti a bőrbarriert, így az irritáló anyagok behatolhatnak és reakciót tudnak okozni. Ami az alkoholt illeti, kitágíthatja az ereket, kipirulást okozva, ami az érzékeny bőrben kellemetlen érzést válthat ki.

 

Öltözködés során részesítsd előnyben a tiszta pamut ruhát, ha ékszereket hordasz akkor pedig a tiszta fémből készülteket. A gyapjú gyakran irritálhatja az érzékeny bőrt, néha még a legpuhább fajták is, mint például a kasmír és a merinó. A 100% pamut esetében nincs kockázat, és a bőr is tud lélegezni. Ami az ékszereket illeti, az arany és ezüst kevésbé irritálja az érzékeny bőrt, mint a bizsuk. Amikor csak lehet, ezeket válaszd nyakláncokhoz, karkötőkhöz és fülbevalókhoz.

Mosakodj meleg vízzel. A forró vagy hideg víz túl durva lehet az érzékeny bőrnek. A forró víz még a bőrbarriert is megváltoztatja. Mindkettő átmeneti bőrpírt okozhat, hasonlóan a hirtelen hőmérsékletváltozáshoz, amikor kimegyünk a szabadba vagy bejövünk kintről. A bőrpír kellemetlen érzést okozhat. A testhőmérséklethez közeli meleg vízzel az érzékeny bőrt megszokott környezetben tartja, és nem irritálja. Kerüld a dörzsölést, és válassz gyengéd tisztítószert, például az érzékeny bőrhöz igazított micellás vizet.

Ragaszkodj a biztonságos, magas toleranciával bíró termékekhez, amelyek hatékonyak és a bőrödhöz igazodnak. A sminkeléshez és a bőrápoláshoz érzékeny bőrödnek olyan termékekre van szüksége, amelyek tiszteletben tartják környezetét és biológiáját. Az agresszív, nem érzékeny bőrhöz igazított termékek tovább súlyosbíthatják a bőr reakcióit, ahelyett, hogy megnyugtatnák azokat. Ha a bőröd mégis reagál, jobb, ha megtalálod a megfelelő terméket, amelyet bőröd tolerál, ahelyett, hogy azt mondanád magadnak, hogy a bőrödnek csak hozzá kell szoknia.

Fordulj szakértőhöz, aki tanácsokkal segíthet az életmódod átalakításában. Ha már mindenféle ajánlást kipróbáltál, ha egyik termék a másik után csak újabb és újabb reakciókat vált ki érzékeny bőrödből, ha úgy érzed, túlterhelt vagy, hogy mindezzel foglalkoznod kell, ne habozz bőrgyógyászhoz fordulni. Az ő tapasztalatuk és megértésük megadhatja a szükséges megkönnyebbülést és segítséget, hogy végre visszavehesd érzékeny bőröd felett az irányítást.

Viselj pamutmaszkot! Az érzékeny bőrű emberek hajlamosak arra, hogy a maszk viselése miatt rosszabb állapotba kerüljön bőrük. Viszketést, szárazságot és bőrpírt tapasztalhatnak a maszk belsejében uralkodó különleges környezet miatt: nincs fény, magasabb a CO2 szint és kevesebb a légkeringés. A nem kémiailag festett pamutmaszk segíthet a bőrnek lélegezni, és nem okoz reakciókat. Megpróbálhatod váltogatni a különböző típusú maszkokat, hátha ez segít. Ha pedig olyan helyen vagy ami nem rizikós már, akkor vedd le a maszkot, hogy a bőröd pihenhessen.

Termékek érzékeny bőrre Sensibio Defensive

A tünetek intenzitása növekedhet vagy csökkenhet, az enyhén viszkető és a teljesen vörös, bizsergő és szúró érzések között. Egyetlen alapvető probléma van: érzékeny bőröd van.

Tudj meg többet és olvasd el cikkünket: "Figyelem: tünetek, amik a bőr érzékenységére utalhatnak"

Hogy megnyugtasd érzékeny bőrödet és megfelelően tudd ápolni azt az évszakváltások, egy új munkahely, a környezetszennyezés vagy bármi olyan körülmény során, amely az életed normális menetében előfordul. Alkalmazd a Sensibio Defensive aktív nyugtató bőrápoló és arcápoló krémet érzékeny bőrödre. Nyáron vagy télen, nappal vagy éjszaka, kombinált, zsíros vagy száraz bőrre, nyaraláskor vagy munkahelyen, vidéki kiránduláskor vagy városi szennyezett környezetben a Sensibio Defensive megvédi érzékeny bőröd és erősíti önvédelmi mechanizmusait.

  • Sensibio Defensive

Könnyű és frissítő textúrájú krém, amely antioxidáns védelmet és aktív nyugtatást biztosít, és erősíti az érzékeny bőr védekezőképességét a mindennapi irritációkkal szemben. Azonnal és tartósan nyugtat. 12 órán keresztüli hidratálást biztosít.

  • Sensibio Defensive rich

A gazdag változat ugyanolyan antioxidáns védelmet és aktív nyugtatást biztosít, és erősíti az érzékeny bőr védekezőképességét a mindennapi irritációkkal szemben. Azonnal és tartósan nyugtat. 12 órán keresztüli táplálást és hidratálást biztosít.

 

Tudj meg többet termékünkről és olvasd el cikkünket: "Sensibio Defensive: Aktív nyugtató krém, amely megerősíti az érzékeny bőr saját védelmét"

BIODERMA termékfotó, Sensibio H2O 500ml, micellás víz érzékeny bőrre

Lemosást nem igénylő tisztító

Érzékeny bőr Normál bőr

Micellás technológia

Sensibio H2O

Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Lemosást igénylő tisztító

Érzékeny bőr

D.A.F. szabadalom

Sensibio Gel moussant

Micellás tisztító gél, mely tiszteletben tartja a bőr érzékenységét.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Lemosást nem igénylő tisztító

Érzékeny bőr Normál, kombinált bőr

Toleridine™ szabadalom

Sensibio Lait

Lemosást nem igénylő sminkeltávolító tej, mely gyengéden tisztítja az érzékeny bőrt.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive Rich

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny bőr

Toleridine™ szabadalom

Sensibio Eye

Hidratáló, nyugtató kezelés a duzzadt szemkörnyék ápolására

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

Érzékeny bőr

SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

Photoderm Aquafluide SPF50+

Hidratáló, frissítő és mattító hatású, vízbázisú fényvédő.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik