Érzékeny bőr reakciója

Az érzékeny bőr nem súlyos bőrprobléma, de a naponta történő kezelése bárkit megviselhet. Aprócska gondnak tűnhet, ami számos döntésbe beleszólhat és ezzel jelentős szerepet játszik a mindennapokban. It’s the fact that it is constantly there that makes it wearing.

A smink, amit használsz, a ruhák, amiket vásárolsz, a helyek, ahová mész... mindre hatással lehet az, hogy érzékeny bőröd hogyan reagál, vagy az attól való félelem, hogy mire hogyan fog reagálni. Néha úgy érezheted, hogy nem mindig van meg az a szabadságod, amit szeretnél, hogy olyan döntéseket hozz, amilyeneket szeretnél. Egy rossz mozdulat, és érzékeny bőröd csíphet, viszkethet és száraz foltok keletkezhetnek rajta.

A "Mi lett volna, ha?" kérdéssel való állandó foglalkozás pszichológiai súlya fontos és kimerítő lehet. Úgy érezheted, hogy valójában az érzékeny bőr nem nagy probléma, nem érdemes panaszkodni miatta, pedig igen! Lehet, hogy épp fotózkodni szeretnél a barátaiddal, megvenni azt a gyönyörű ékszerkészletet, lefutni a maratont egy olyan városban ahol magas a levegő szennyezettsége - de az érzékeny bőröd miatt hezitálsz, és esetleg visszautasítod. Rengeteg időt töltesz aggódással, amit kellemesebb dolgokkal is eltölthetnél.

Tudj meg többet és olvasd el alábbi cikkünket: "Íme 9 tipp, amely segíthet érzékeny bőröd megnyugtatásában"

Mennyire befolyásolja érzékeny bőröd az életminőséged?

Annak érdekében, hogy valóban felfogható legyen, hogy az érzékeny bőr milyen hatással van a mindennapi életre, a Bioderma Laboratóriuma számos bőrgyógyásszal és tudóssal együttműködve kidolgozta a Burden of Sensitive Skin (BoSS) kérdőívet1, amely azt méri, hogy az érzékeny bőr milyen mértékben befolyásolja egy személy életét.

 • Dr Michèle Sayag, allergológus

  Dr. Michèle Sayag, Orvosi stratégiai igazgató - BIODERMA.

  Számos bőrbetegség jelentős hatást, sőt terhet jelenthet az életminőségre. Ezt a terhet úgy értelmezzük, hogy hogyan befolyásolja az általános egészségi állapotot, beleértve a pszichológiai, fizikai, társadalmi és gazdasági tényezőket. Az érzékeny bőr esetében egy speciális eszközre volt szükségünk, amely adaptált és releváns. A BoSS kérdőívet ezért kifejezetten az érzékeny bőr mindennapi életre gyakorolt nehézségeinek értékelésére fejlesztettük ki.

  Dr. Michèle Sayag, Orvosi stratégiai igazgató - BIODERMA.
Az érzékeny bőr hatásának a mérése

A 14 kérdésből álló BoSS kérdőív három témát érint: öngondoskodás, mindennapi élet és megjelenés. A páciensek válaszaikban 0-tól (soha) 4-ig (mindig) értékelhetik, hogy milyen hatással van rájuk problémájuk. Az összes pontszámot a végén összeadják, és minél magasabb az összpontszám, annál nagyobb hatással van az életükre az érzékeny bőrük. Bár a vizsgált kritériumok szubjektív jellegűek lehetnek, erősen kötődnek az érzékeny bőr tüneteihez, ezért a kérdőív hasznos diagnosztikai segédeszköz.

A kérdőív fejlesztési fázisa során a kitöltésben 46146 alany vett részt. Az eredményeket az SF-12 (rövid egészségügyi felmérés) és a DLQI (bőrgyógyászati életminőségi index) eredményekkel korrelálták. Ezek együttesen következetesen megerősítik a BoSS érvényességét, mint az érzékeny bőr életminőségre gyakorolt hatásának mérésére szolgáló segédeszközt.

1 Az érzékeny bőr nehézségeinek (BoSS) értékelésére szolgáló új eszköz kifejlesztése és validálása, JEADV 2018, 32, 2217-2223.

A Sensibio Defensive hozzájárul a BoSS eredményeinek és az érzékeny bőrűek életminőségének javításához

A Sensibio Defensive (mint érzékeny bőrre való arckrém) hatékonyságának mérésére irányuló tesztek során az alanyokat arra is felkérték, hogy válaszoljnak a BoSS kérdőívre. Az előtte és utána eredmények közötti különbség azt mutatta, hogy életminőségük javult mindössze egy hónap után, miután a Sensibio Defensive krémet érzékeny bőrükön alkalmazták.

Az alanyok 88%-ánál a környezetszennyezés kevésbé volt hatással az életminőségre, a hatás 46%-kal csökkent.2

 

2Klinikai vizsgálat 32 alanyon, 28 nap alatt
 • Dr Michèle Sayag, allergológus

  Dr. Michèle Sayag, Orvosi Stratégiai Igazgató - BIODERMA.

  A Sensibio Defensive valódi szerepet játszik az érzékeny bőr tüneteinek csökkentésében, és ezáltal az érzékeny bőr mindennapi életben jelentkező nehézségeinek enyhítésében. A páciensek "előtte" és "utána" visszajelzései egyértelmű javulást mutatnak abban, ahogyan a bőrükön megtapasztalják a változást, és azt ahogyan mindennapi életükre hatással van a termék. Sokkal szabadabbak a cselekedeteikben és a döntéseikben, mivel érzékeny bőrük jobban meg tudja védeni magát

  Dr. Michèle Sayag, Orvosi Stratégiai Igazgató - BIODERMA.

A Sensibio Defensive érzékeny bőrre kifejlesztett hidratáló krém bizonyítottan erősíti a bőr önvédelmi mechanizmusait. Sőt, ha a bőröd megnyugszik, jobban érzed magad, erősebbnek, és jobban képes vagy megfelelni a mindennapok követelményeinek. Ez a jótékony pszichológiai hatás alapvető fontosságú, hiszen mindannyian szívesebben éljük azt az életet, amit mi választunk, mint azt, amire úgy érezzük, hogy kényszerítve vagyunk.

Tudj meg többet és olvasd el alábbi cikkünket: "Sensibio Defensive: Aktív nyugtató krém, amely megerősíti az érzékeny bőr saját védelmét"

Sensibio Defensive hidratáló érzékeny bőrre

BIODERMA termékfotó, Sensibio H2O 500ml, micellás víz érzékeny bőrre

Lemosást nem igénylő tisztító

Érzékeny bőr Normál bőr

Micellás technológia

Sensibio H2O

Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Lemosást igénylő tisztító

Érzékeny bőr

D.A.F. szabadalom

Sensibio Gel moussant

Micellás tisztító gél, mely tiszteletben tartja a bőr érzékenységét.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive Rich

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny bőr

Toleridine™ szabadalom

Sensibio Eye

Hidratáló, nyugtató kezelés a duzzadt szemkörnyék ápolására

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

Érzékeny bőr

SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

Photoderm Aquafluide SPF50+

Hidratáló, frissítő és mattító hatású, vízbázisú fényvédő.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

Érzékeny bőr

SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

Photoderm Aquafluide SPF50+ claire

Hidratáló, frissítő és mattító hatású, vízbázisú, színezett fényvédő

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik