Környezetszennyezés, stressz, rosszul megválasztott sminktermékek... Amikor a bőröd fellángol, megkönnyebbülésre vágysz! Csak azt kívánod hogy a csípő, bizsergő, feszülő és égő érzés bárcsak elmúlna – még pedig tartósan. Míg a legtöbb krém csak a tünetek enyhítésére összpontosít, a BIODERMA olyan megoldást javasol, amely a bőr önvédelmi képességének megerősítésére fókuszál.

A BIODERMA Sensibio Defensive attól különbözik a többi krémtől, hogy az érzékeny bőr önvédelmi mechanizmusainak megerősítésére törekszik.

 • Ez az a krém, amely az érzékeny és érzékennyé vált bőrért felelős biológiai mechanizmusokra hat, annak teljes komplexitásában

 • Aktívan nyugtatja az érzékeny bőrt, és erősíti a bőr önvédelmi mechanizmusait a számára agresszív irritáló anyagokkal szemben.

Az érzékeny bőr két okra vezethető vissza: biológiai diszfunkcióból eredő természetes érzékenység, vagy a környezeti és életmódbeli tényezők által kiváltott érzékenység. A Sensibio Defensive mindkét típus igényeit kielégíti. Az érzékeny bőr ismét képes aktívan védekezni az irritáló anyagokkal szemben. Visszanyeri azokat a védekező mechanizmusokat, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy megfelelően védje magát és harmóniában éljen a környezetével. Az érzékeny és érzékennyé vált bőrű emberek emberek nap mint nap tapasztalják, hogy életminőségük jelentősen javul.

Tudj meg többet cikkünkben: "Mi jellemző az érzékeny bőrre és honnan ismerhető fel, ha te is ezzel küzdesz?

Érzékeny bőrre szánt termékek: Sensibio Defensive
Biometrikus összetevők az érzékeny bőr számára

Védelem, amit az ökobiológia inspirált

Az érzékeny és az érzékennyé vált bőr nem él és nem is élhet egy buborékban. Egy ökoszisztéma része, ezáltal meg kell tanulnia alkalmazkodni a környezetében bekövetkező változásokhoz. Ha a bőr érzékeny vagy érzékenyített, fontos, hogy a reakció okait kezeljük. A  BIODERMA Laboratóriuma  ezért közvetlenül a bőr saját biológiai védekező mechanizmusaiból merített ihletet, hogy kifejlessze az exkluzív Defensive Technológiát, amely biomimetikus összetevőket használ. Az érzékeny bőr azon képességének megerősítésével, hogy aktívan védekezzen az irritáló tényezőkkel szemben, a bőr képes megtörni az érzékenység ördögi körét, és tartósan helyreállítani saját egészségét.

Az aktív összetevők nyugtatják, erősítik és védik az érzékeny bőrt

A BIODERMA exkluzív innovációja, a Defensive Technológia ideális feltételeket teremt a bőr önvédelmi mechanizmusainak stimulálásához. Az érzékeny és érzékennyé vált bőr hidratálásán túlmenően a Sensibio Defensive hármas hatással bír, amely átfogó ápolást biztosít az érzékeny bőr számára, függetlenül a tünetek intenzitásától.

Növeli a bőr antioxidáns aktivitását

 • Az olyan tényezők, mint a beltéri és kültéri szennyezések, az UV-expozíció és az életmódbeli döntések fokozhatják a bőr oxidatív stresszét. Amikor ez megtörténik, a bőr már nem képes elég jól védekezni, ami a bőr barrierjének megváltozásához és ezáltal több behatoló irritáló anyaghoz vezethet. Az antioxidáns aktivitás növekedése fontos, hogy megfigyeljük az érzékeny bőr ördögi körét.
 • A Sensibio Defensive karnozint és E-vitamint tartalmaz, amelyek természetes módon megtalálhatóak a bőrben, és védő szerepet játszanak minden olyan külső tényezővel szemben, amely szabad gyököket generál, beleértve az UV-sugarakat és a környezetszennyezést.

Erősíti a bőr barrier funkcióját

 • A bőrszerkezet magyarázatára gyakran használják a téglafal metaforáját. A bőrsejtek a téglák, a sejtek közötti lipidek pedig a cement. Ezeknek a lipideknek, valamint a szintén a falban lévő enzimeknek és fehérjéknek a pótlása erősebb védőfalat hoz létre, ami elengedhetetlen az irritáló anyagok kizárásához, amelyek érzékeny bőrre jellemző tüneteket okozhatnak.
 • A Sensibio Defensive-ben a tetrapeptid-10 az a lipopeptid, amely fokozza a bőrbarrier részét képező összes lipid, enzim és fehérje növekedését.

Semlegesíti az idegi hiperreaktivitást

 • Sokféle tényező okozhat bőrreakciót. 
 • A Sensibio Defensive-ben a vörös zsálya kivonat korlátozza a hiperreaktivitást és az érzékelő idegrostok érzékenységét, ezáltal pedig az irritáló faktorok okozta bőrtüneteket.

 • Aurélie Guyoux, NAOS Kutatási és fejlesztési igazgató

  Aurélie Guyoux, Kutatási és fejlesztési igazgató - NAOS.

  Az érzékeny bőrre való arckrém kiválasztásakor az állag fontos tényező. A Sensibio Defensive esetében a kihívás az volt, hogy azonnal megnyugtassa a bőrt, ugyanakkor kellemes hatást biztosítson a felvitelkor. Mivel érzékeny bőrrel bármilyen éghajlatnál élők küzdhetnek, Sensibio Defensive kétféle textúrában kapható: egy könnyű és friss, valamint egy gazdag textúrában. 

  Aurélie Guyoux, Kutatási és fejlesztési igazgató - NAOS.

Mindkét textúra Defensive technológiát tartalmaz, és segít az érzékeny és érzékennyé vált bőr védekezésében. Változó igényeid szerint tudod választani az egyiket vagy másikat: nappali/éjszakai, zsíros bőr/száraz bőr, nyári/téli stb.

A Sensibio Defensive könnyű, frissítő textúrával rendelkezik, amely elolvad felkenéskor, gyorsan beszívódik, és nem hagy ragacsos érzetet. A glicerin a bőrben természetesen megtalálható biomimetikus összetevő. Magába zárja a vizet, hogy a bőr rugalmas és hidratált maradjon. A növényi szkvalén kiegészíti a glicerint, további hidratálást biztosítva. Az érzékeny, enyhébb hidratálást igénylő bőr puhasága és rugalmassága helyreáll.

A Sensibio Defensive rich krémes, tápláló textúrájú. Szatén tapintású, gyorsan beszívódik és megnyugtatja az érzékeny bőrt a fokozott szárazság és érzékenység időszakaiban. A glicerint és a növényi szkvalént egy viaszos hatóanyag egészíti ki, amely a bőr természetes lipidjeivel való kivételes affinitásának köszönhetően további hidratálást és táplálást biztosít.

Sensibio Defensive hidratáló érzékeny bőrre

Kiváló teljesítmény a klinikai vizsgálatokon

A Sensibio Defensive és összetevői a bőrgyógyászok által felügyelt klinikai vizsgálatok során bizonyították hatékonyságukat, tolerálhatóságukat és biztonságosságukat a különböző irritáló anyagok miatt érzékennyé vált bőrű embereken.

Közvetlenül a Sensibio Defensive alkalmazása után:

- Az alanyok 100%-a érezte a bőrét védettnek.1
- Az alanyok 97%-a érezte a bőrét komfortosnak.1
-Az érzékenység 73%-kal csökkent.2

 

Sensibio Defensive négy hetes használatát követően:

- Az alanyok 97%-ánál a bőr megnyugodott, kevesebb kellemetlen érzés jelentkezett és jobban védekezett az ingerekkel szemben.1
- Az alanyok 94%-ánál a bőr jobban ellenállt az ingereknek1
- Az alanyok 100%-ánál a bőr kevésbé volt érzékeny és kevésbé vált érzékenyebbé.1
- Az érzékenység 50%-kal csökkent.3

 

Az életminőség javulása érzékeny és érzékennyé vált bőrűek esetében:

- Az alanyok 88%-ánál a szennyezés kevésbé hatott az életminőségre, a bőrre kifejtett hatása 46%-kal csökkent.4
- Az alanyok 94%-a számára a bőrük érzékenysége kisebb hatással volt a mindennapi életükre1

 

1 Felhasználói teszt, %-os elégedettségi mérés 33 alanyon, 28 napon keresztül.
Kapszaicin teszt, 22 alanyon
3Klinikai vizsgálat 29 alanyon, 28 napon keresztül.
Klinikai vizsgálat, %-os elégedettésgi mérés 32 alanyon, 28 napon keresztül.
 

BIODERMA termékfotó, Sensibio H2O 500ml, micellás víz érzékeny bőrre

Lemosást nem igénylő tisztító

Érzékeny bőr Normál bőr

Micellás technológia

Sensibio H2O

Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Lemosást igénylő tisztító

Érzékeny bőr

D.A.F. szabadalom

Sensibio Gel moussant

Micellás tisztító gél, mely tiszteletben tartja a bőr érzékenységét.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive Rich

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny bőr

Toleridine™ szabadalom

Sensibio Eye

Hidratáló, nyugtató kezelés a duzzadt szemkörnyék ápolására

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

Érzékeny bőr

SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

Photoderm Aquafluide SPF50+

Hidratáló, frissítő és mattító hatású, vízbázisú fényvédő.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Klasszikus és barnulást elősegítő fényvédelem

Érzékeny bőr

SUN ACTIVE DEFENSE SZABADALOM

Photoderm Aquafluide SPF50+ claire

Hidratáló, frissítő és mattító hatású, vízbázisú, színezett fényvédő

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik