Tanácsaink és cikkeink az irritált, viszkető, atópiás bőr esetén

 • Dr Michèle Sayag, allergológus
  Dr Michèle Sayag, Allergológus.

  Különböző bőrallergiákban szenvedek (atópia, övsömör).  Hajlamosabb lehet majd a lányom ezekre a problémákra? 

  Az övsömör nem allergia, hanem vírusfertőzés. Ha azonban atópiás allergiás reakcióktól szenved, akkor a lánya az átlagnál nagyobb valószínűséggel örökölheti az atópiás dermatitiszre való hajlamot. 

  Dr Michèle Sayag, Allergológus.
 • Dr Michèle Sayag, allergológus
  Dr Michèle Sayag, Allergológus.

  Hogyan lehet megelőzni és kezelni az atópiás dermatitiszt?

  A prevenció az olyan atópiára hajlamos gyermekek esetében a legfontosabb, akiknek legalább egyik szülője atópiában vagy valamilyen bőrallergiában) érintett. Ilyen esetekben például tudjuk, hogy a legjobb, ha az első hetekben kerüljük a macskákkal való érintkezést. Ami a kezelést illeti, az ekcémás fellángolásokat a lehető leghamarabb, helyileg alkalmazható gyulladáscsökkentő dermokortikoszteroidokkal kell kezelni. A bőrbarrierben bekövetkezett változások szükségessé teszik a mindennapos emolliens tartalmú készítmények használatát.

  Dr Michèle Sayag, Allergológus.

Tisztítás & Ápolás

Normál, száraz, irritált és atópiás bőr

Atoderm termékcsalád


A száraz bőrt a szorító, feszülő érzés és a rugalmasság hiánya jellemzi, amelyet néha viszkető és száraz foltok megjelenése kísér.
Az Atoderm termékcsalád kifejlesztése révén, a BIODERMA egy egyedülálló megoldással állt elő a nagyon száraz és atópiás bőr helyreállítására. Bőrgyógyászati formuláinak hála, az Atoderm biológiailag és tartósan állítja helyre a nedvességet és lipideket nélkülöző bőr természetes hidrolipid rétegét. Mondj búcsút a feszülő, viszkető bőrnek!