Egyedi megközelítés az érzékeny bőr tisztítására

A Bioderma NAOS márkaként hű marad az ökobiológiai megközelítéshez, amely arra törekszik, hogy a bőr kölcsönhatásban legyen saját környezetével. Ezt az ökoszisztémát tiszteletben kell tartani, erőforrásait meg kell őrizni és természetes mechanizmusait megerősíteni azáltal, hogy a működési zavarok okaira és nem csak a tünetekre próbálunk hatni. A Sensibio H2O a bőrgyógyászati ápolási rutin szerves részét képezi, és közvetlenül ez a jövőkép ihlette.

Reggeli és esti tisztítóként a Sensibio H2O micellás víz gyengéden szünteti meg az összes lehetséges irritáló tényezőt, amely diszkomfort érzést válthat ki az érzékeny bőrűeknél.

 

Sensibio H2O: hatékony tisztító az érzékeny bőr számára

Több mint 25 évvel ezelőtt a BIODERMA feltalálta a micellás technológiát egy új termék részeként, amely ma már ikonikussá vált. A Sensibio H2O egy olyan micellás víz, amely gondoskodik az érzékeny bőrről. Egyedülálló, öblítés nélküli formulája képes hatékonyan tisztítani és megnyugtatni a bőrt, megőrizve annak egyensúlyát.

 

A micellás technológia lehetővé teszi, hogy minden típusú szennyező anyagot és részecskét hatékonyan letisztítsunk. Valójában a micella olyan tisztító hatóanyag (vagy felületaktív anyag), amelyek microgöm formájúak és két fő részük van:

 • Van egy hidrofil fejük, amely vízben oldódik, mely a vattakorongra tapad a micellás víz felvitelekor
 • És van egy lipofil farkuk, mely vonzza az olajos anyagokat, mikor a víz önmagában nem elég hatékony. Ez a lipofil rész eltávolítja a szennyeződéseket a bőr felszínéről, ahogy a vatta áthalad rajta,
   

Sok különböző felületaktív anyag létezik, melyek közül több túl durva a bőrnek. A Sensibio H2O esetében a BIODERMA Laboratóriuma egy olyan bőrkímélő tisztítót alkotott meg, amely egyetlen felületaktív anyagot, egy glicerinésztert tartalmaz, mely nem ionos. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert a szerkezete nagyon közel áll a bőrben lévő lipidek sejtszerkezetéhez, ezáltal a Sensibio H2O arc. és sminklemosó micellás víz tiszteletben tudja tartani a bőr egyensúlyát miközben tisztít.

 

A micellás tisztítő hatóanyagként viselkednek

Bizonyított hatékonyság az arctisztításban

Sensibio H2O arc- és sminklemosó micellásvíz eltávolítja:

A smink1 és szennyező részecskék2 99%-át

 

1A termék sminkeltávolító hatékonyságának értékelése 10 alany bevonásával
2A légkört szennyező részecskék elleni tisztító hatás klinikai értékelése 11 alany bevonásával.

Sensibio H2O: tiszteletben tartja a bőr egyensúlyát

A BIODERMA ökobiológiai megközelítése alapján a bőrt egy ökoszisztémának tekinti, ezáltal másképp áll az érzékeny bőr nyugtató, és nagy tűrőképességű ápolásához.A Sensibio H2O formulája olyan összetételű, amely az érzékeny bőr tiszteletben tartásához szükséges.

 

Mikrobiom: az egészséges bőr védőpajzsa

A mikrobiomot néha "bőrflórának" is nevezik. A bőr mikrobiomja több milliárd hasznos mikroorganizmusokból áll, amelyek a bőr felszínén telepednek meg. Ez az ökoszisztéma egyfajta láthatatlan védőrétege, amely megvédi a felhámot az irritáló anyagoktól. A bőr egészsége szempontjából a mikrobiom értékes, hiszen olyan, mint egy pajzs, amely nagymértékben hozzájárul a bőr barrierjének hatékonyságához. Éppen ezért szükséges megőrizni, és sokféle funkcióját ösztönözni kell.

A Sensibio H2O arc-és sminklemosó micellás víz tiszteletben tartja a bőr mikrobiomját, amely az egészséges bőr védelmezőjeként funkcionál.

A mikrobiom 95%1 -át megőrzi.

 

1Clinical evaluation of the effect on the skin microbiota after 24 to 28 days of use, on 20 subjects
 • Dr Michèle Sayag, allergológus

  Dr. Michèle Sayag, Allergológus - BIODERMA.

  A baktériumok, gombák és egyéb mikroorganizmusok milliárdjai, amelyek mind együtt élnek a bőrünkön, alkotják a mikrobiomot. Ennek köszönhetően a patogén baktériumok nem élnek meg a mi bőrünkön. Ezért létfontosságú, hogy megőrizzük, kezdve olyan tisztító használatával, ami tiszteletben tartja a mikrobiomot.

  Dr. Michèle Sayag, Allergológus - BIODERMA.

pH, a kulcselem

A pH egy kémiai kifejezés, amely a francia "potentiel hydrogène" - azaz hidrogénpotenciál - kifejezésből származik. Ez egy mutató, amely a környezet savassági szintjét méri. A bőr fiziológiás pH-értéke átlagosan 5,5. Az egészséges bőr enyhén savas. Ez a savassági szint kulcsszerepet játszik abban, hogy mennyire hatékony a bőr barrierje.

A bőr pH-értékének bármilyen változása bőrproblémákhoz vezethet: például szárazsághoz, foltokhoz vagy érzékenységhez. A Sensibio H2O-t fiziológiás pH-értékkel állították össze, amely hasonló az egészséges bőr normál pH-értékéhez, hogy megvédje a bőr barrierjét a tisztítás során. A bőr természetes savtartalmának megőrzése jobb feltételeket teremt a bőr kiegyensúlyozott mikrobiomjának.

 • Dr Michèle Sayag, allergológus

  Michèle Sayag, Allergológus - BIODERMA.

  A napi tisztítás destabilizálhatja a bőr pH-értékét. Lényeges, hogy olyan tisztítót válasszunk, amely tiszteletben tartja a fiziológiás pH-t.

  Michèle Sayag, Allergológus - BIODERMA.

Sensibio H2O: csökkenti a diszkomfortérzetet

A Francia Bőrgyógyászati Társaság által Franciaországban 20 000 önkéntes bevonásával végzett nemrégiben végzett vizsgálat kimutatta, hogy a lakosság mintegy 30%-a panaszkodott naponta legalább egyszer kellemetlen bőrérzetre. Ezek az érzések a nem megfelelő higiéniának tudhatók be. Ezért fontos, hogy a megfelelő tisztítást válasszuk, különösen, ha érzékeny bőrrel rendelkezünk.

E probléma leküzdése érdekében a Bioderma Laboratóriuma arra volt kíváncsi, hogy a Sensibio H2O érzékeny bőrön történő használatával csökkenthetőek-e a jelentkező diszkomfort érzések.

Ebből a célból Franciaországban 400 önkéntes bevonásával vizsgálatot végzett Dr. Charles TAIEB (Necker Kórház, Párizs), az érzékeny bőr specialistája.

Ez a vizsgálat kimutatta, hogy a résztvevők 90%-a1 28 nap elteltével a kellemetlen érzések csökkenését tapasztalta, termékhasználatot követően.

A Sensibio H2O-val történő tisztítás lehetővé teszi az érzékeny bőrűek kellemetlen tüneteik csökkentését:

 • -100%2 -ban a viszketést
 • -77%2 -ban a vizsergést
 • -73%2 -ban a feszülő érzetet
 • -73%2 -ban az égő érzést

 

 

1 A diszkomfort érzések megfigyelésének vizsgálata, (elégedettség %-ban) 400 alanyon 28 napon keresztül
Klinikai értékelés 33 alanyon 21 napon keresztül.

A hatékony bőrápolási rutin

Az érzékeny bőrre kifejlesztett Sensibio H2O arc-és sminklemosó micellás víz reggel és este is használható, annak érdekében, hogy megszabadítsa a bőrt a különböző agresszív tényezőktől (pl. smink, szennyeződések). Tegyél egy kis mennyiséget a termékből egy vattakorongra (lehetőleg kimoshatóra, így újra fel tudod használni), és anélkül, hogy dörzsölnéd, finoman tisztítsd meg az arcod és szemedet. Nem szükséges leöblíteni. Bőröd tiszta és friss lesz, anélkül, hogy a termék zsíros vagy ragacsos filmréteget hagyna maga után.

Újdonság: Sensibio Defensive and Sensibio Defensive richnyugtató krémek érzékeny és érzékennyé vált bőrre. Reggeli és esti használat esetén megerősítik a bőr saját védelmét. A bőr hidratált 12 órán keresztül és a kellemelen érzetek azonnal és tartósan enyhülnek.

are the new active soothing creams for sensitive and sensitised skin. Used morning and evening, this treatment strengthens your skin's self-defence power. Your skin is moisturised for 12h and unpleasant sensations are immediately and lastingly soothed.

BIODERMA termékfotó, Sensibio H2O 500ml, micellás víz érzékeny bőrre

Lemosást nem igénylő tisztító

Érzékeny bőr Normál bőr

Micellás technológia

Sensibio H2O

Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny és érzékennyé vált bőr

Defensive Technológia

Sensibio Defensive

Nyugtató hatású krém, mely megerősíti az érzékeny és érzékennyé vált bőr védelmét a mindennapi irritáló faktorokkal szemben.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Lemosást igénylő tisztító

Érzékeny bőr

D.A.F. szabadalom

Sensibio Gel moussant

Micellás tisztító gél, mely tiszteletben tartja a bőr érzékenységét.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Mindennapi bőrápolás

Érzékeny bőr

Toleridine™ szabadalom

Sensibio Eye

Hidratáló, nyugtató kezelés a duzzadt szemkörnyék ápolására

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik