A bőr egészsége és ragyogása szorosan összefügg azzal, hogy mennyire foglalkozol bőröddel. Ha minden este lefekvés előtt rajta hagyod a sminket, attól nem lesz egyenletes és ragyogó az arcbőröd - épp ellenkezőleg. Ugyanakkor érthető, ha nem akarod minden reggel és este különböző termékekkel irritálni a bőröd.

A jó bőrápolási rutin megfelel bőröd egyéni igényeinek, tiszteletben tartja a fiziológiáját, gyengéden tisztít és ápol. Segítségével a bőröd elviseli a mindennapok irritáló tényezőit. A bőrápolási rutinod akár hat lépést is tartalmazhat.

Sébium szérum
Tisztítás
1/ Tisztítás A bőrápolás első lépéseként a tisztítót a bőrproblémáidhoz kell igazítani: érzékeny, pattanásokra hajlamos, száraz bőr stb. Fontos, hogy naponta kétszer tisztítsd meg az arcod.
Tonizálás
2/ Tonizálás A tonizáló segíthet a bőrnek megtartani a nedvességet, stimulálja a pórusokat, kisimítja és helyreállítja a természetes egyensúlyt. Bőröd felfrissült és puha érzést hagy maga után.
Szérum
3/ Szérum A szérumoknak könnyű és folyékony textúrájuk van, amely gyorsan és mélyen beszívódik a bőrödbe. Válassz szérumot aszerint, hogy bőrödnek mire van szüksége védelem, hámlasztás, hidratálás vagy egyéb ápolás terén.
Hidratálás
4/ Hidratálás Itt is válassz olyan hidratálót, amely megfelel a bőröd igényeinek. A zsíros bőrnek könnyű hidratáló krémre lehet szüksége, míg az érzékeny vagy száraz bőrnek jól jöhet valami táplálóbb készítmény.
Hámlasztás
5/ Hámlasztás A rendszeres hámlasztás segít megújítani a bőröd. Ez világosítja és eltávolítja a hegeket, a hiperpigmentációt és a mitesszereket. A bőröd regenerálódik, és az arcszíned kiegyenlítődik.
Fényvédő alkalmazása
6/ Fényvédő alkalmazása A bőr védelme elengedhetetlen mind a rövid, mind a hosszú távú egészség szempontjából. A kifejezetten pattanásos bőrre kifejlesztett fényvédő kiválasztása tiszteletben tartja a bőröd igényeit, nem terheli túl felesleges összetevőkkel, és olyan aktív összetevőket tartalmaz, amelyek nem csak a naptól védenek, hanem a bőrhibákat is megelőzik.

A kiválasztott termékek hatóanyagai befolyásolják a bőrápolási rutin eredményeit. A pattanásos bőrű felnőttek számára a Bioderma olyan speciális hatóanyagokat választ ki és olyan technológiákat fejleszt ki, amelyek a bőrhibák okait kezelik, az irritációtól, a napozáson és a környezetszennyezésen át az oxidált faggyúig és a bőrön megtelepedő Cutibacterium acnes baktériumig.

Fontos, hogy ne várjunk csodát. A bőrhibák nem tűnnek el teljesen 1 nap alatt. Időbe telik, amíg a hatóanyagok visszafordítják a problémákat kiváltó okokat. Előfordulhat, hogy az első hat-nyolc hétben nem látsz semmilyen változást és csak három-négy hónap elteltével kezded igazán észrevenni a különbséget.

A piacon kapható számos hatóanyag közül kettőt ritkán kevernek egy terméken belül: a szalicilsavat és a hialuronsavat. Pedig hatásuk nagymértékben kiegészíti egymást.

Sébium szérum

A szalicilsav segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, amelyek felhalmozódnak a bőr felszínén, különösen pattanások esetén. Ez a béta-hidroxisav feloldja a cementet, amely a sejteket összetapasztja. Ezek lehullanak, felszabadítva a pórusok eltömődését, és segítve a faggyú normális keringését. A faggyú kevésbé hajlamos az oxidációra, így csökken az esélye annak, hogy a C. acnes baktériumok megtelepedjenek. A baktériumok nélkül nincs gyulladás. A pórusok összezsugorodnak. És ahogy a bőrsejtek eltávolodnak a bőr felszínéről, új sejtek termelődnek a helyükre, így a bőr simább és egyenletesebb arcszínt kap.

Szalicilsav

A bőrben természetesen jelen lévő hialuronsav hidratált és hidratált állapotban tartja a bőrt. Segít a kollagén termelésében is, ezért jelentős szerepet játszik a bőr összes létfontosságú struktúrájának fenntartásában és a barrier funkció védelmében. A bőrünkben lévő hialuronsavat idővel fokozatosan elveszítjük. Alkalmazása segít megújítani és újraéleszteni a bőr egészségét.

Hialuronsav

A szérumok kellemes és hatékony módjai annak, hogy a leginkább szükséges hatóanyagokkal tápláld a bőröd.

A könnyű szérumok bizonyos esetekben előnyösebbek lehetnek, mint a krémek. Könnyebb textúrájuk egyes bőrtípusok, például a pattanásokra hajlamos bőr számára komfortosabb használatot biztosít.

A gyorsan felszívódó szérumok nem hagynak ragacsos réteget vagy nehéz bevonatot a bőrfelületen. Néhány perc elteltével a bőr készen áll a bőrápolási rutin következő lépésére.

A szérumok mélyen behatolnak a bőrbe, és hatóanyagaikat az epidermisz különböző szintjeire juttatják el. A bőrszerkezetek gyorsan és közvetlenül kapják meg előnyeiket.

 

Sébium szérum

 

A szalicilsav és a hialuronsav egyetlen szérumban kombinálva számos kompatibilis előnnyel jár a pattanásos bőr számára:

  • A bőr lehámlik, és az elhalt hámsejtek mind eltávolításra kerülnek a bőr felszínéről.
  • A pórusok felszabadulnak és kisebbek lesznek, illetve nem alakulnak ki pattanások.
  • A gyulladás csökken, mivel egészségesebb faggyú kezd el áramlani.
  • Az újabb bőrproblémák elhalványulnak és megelőzhetőek, mivel a bőr egészsége fokozatosan visszatér a normál szintre.
  • A bőr mélyen hidratált és feltöltődik, kisimítva a finom vonalakat.
  • A bőr tónusa világosabbá és egyenletesebbé válik, mivel a maradványtünetek és ráncok csökkennek.

A Bioderma a lehető legkevesebb összetevőből álló formulákat hozza létre, és minden termékét teszteli a tolerálhatóság és a hatékonyság szempontjából. Ha aggódsz, hogy a bőröd irritálhatja egy termék, érdemes először egy kis bőrfelületen tesztelni, mielőtt mindenhol alkalmaznád.

Sébium szérum

Az alvás alapvető fontosságú általános egészségünk és jó közérzetünk szempontjából, azonban kevesebbet alszunk, mint amennyit kellene. A munka, a család, a képernyők mind-mind akadályoznak. Pedig a pihentető alvás és a jól bevált alvási szokások mindennél többet tesznek az egészségünkért.

Ez különösen igaz a bőrünkre. Amikor alszunk, bőrünk "javító üzemmódba" kapcsol. A sérült sejtek kijavításra vagy kiürítésre kerülnek. Agyunk feldolgozza a nap eseményeit, logikai folyamatokba, emlékezetbe és felidézésbe illesztve azokat. Ez segít csökkenteni a stresszt, így reggelre felfrissültnek érezzük magunkat. Hormonjaink újra egyensúlyba kerülnek, segítve az élettani folyamataink zökkenőmentes működését. Mindez pedig segít abban, hogy bőrünk egészséges maradjon. Kapcsold le a villanyt, és húzd fel a pizsamát egy órával korábban ma este - minden este -, és nézd meg, hogyan érzed magad reggel.

Sébium szérum

BIODERMA termékfotó, Sebium H2O 500ml, micellás víz aknéra hajlamos bőrre

Lemosást nem igénylő tisztító

Kombinált, zsíros bőr Aknéra hajlamos bőr

Micellás technológia

Sébium H2O

Bőrgyógyászati tisztító micellás víz.
Tisztít és megőrzi a bőr egyensúlyát.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Szérum

Aknéra hajlamos bőr

Fluidactiv™ szabadalom

Sébium Serum

Bőrhibák elleni koncentrátum. Láthatóan csökkenti a pattanásokat, bőrhibákat, maradványtüneteket és az öregedés első jeleit.
8 órás hidratáló hatás
Hialuronsavval

Kinek ajánlott?

Felnőttek

BIODERMA termékfotó, Sebium Sensitive 30ml, kezelés aknés bőrre

Mindennapi bőrápolás

Aknéra hajlamos bőr Érzékeny és meggyengült aknéra hajlamos bőr

Inflastop™ technológia

Sébium Sensitive

Akne kezelés hatására érzékennyé vált bőrre. Nyugtat, hidratál és eltávolítja a pattanásokat.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik