Felnőttkori pattanások és bőröregedés kezelése az arcodon

Bőr pattanások nélkül! Mindannyian ezt akarjuk. A pattanások azonban senkit sem kímélnek és ez a bőrprobléma világszerte gyakori probléma. Az összes bőrgyógyászati konzultáció közel 20%-át teszi ki1.

 

1E. Gilbert , J. Downie, and A. Shamban, ‘Topical Tretinoin: A Versatile Option for Adult Female Acne’, 2019.

Szérum

Aknéra hajlamos bőr

Fluidactiv™ szabadalom

Sébium Serum

Bőrhibák elleni koncentrátum. Láthatóan csökkenti a pattanásokat, bőrhibákat, maradványtüneteket és az öregedés első jeleit.
8 órás hidratáló hatás
Hialuronsavval

Kinek ajánlott?

Felnőttek

Általában olyan kérdésnek tekintik, amellyel serdülőkorban küzdünk, de a felnőttek is egyre inkább érintettek. Azoknál, akik 25 éves koruk után szenvednek pattanásoktól, az lehet tartós, a tinédzserkorból a felnőttkorba folytatódó, vagy későn jelentkező, a serdülőkor után kialakuló pattanás. A Francia Bőrgyógyászati Társaság becslése szerint a felnőttek 25%-a érintett, különösen a nők. Míg a tinédzserkori pattanások az arc számos területére kiterjednek, a felnőttkori pattanások nagyrészt az állkapocsvonalra és az állra lokalizálódnak.

arcápolás

Felnőttként egy másik problémával is számolnunk kell. A néhány évvel korábbiakhoz képest a felnőttek bőre vékonyabb és érzékenyebb. A bőr reagál az öregedésre, az UV-sugárzásnak való kitettségre, a környezetszennyezésre és a stresszre. Finom vonalak és ráncok kezdenek megjelenni és előfordulhat, hogy veszít a ragyogásából. A bőrhibák tehát az öregedés első jeleihez is hozzátartoznak.

Régebben egyszerre csak egy-egy ilyen problémával foglalkoztunk. Ma már tudjuk, hogy együttesen hatással vannak a sminkválasztásra, az életminőségre, sőt az önbizalomra is.

az öregedés első jelei

Kulcsfontosságú adatok

 

 • A serdülőkorban pattanásos betegek 50%-a felnőttként is küzd ezzel a problémával.
 • Ezen érintettek 85%-a nő.
 • A késői pattanások 92%-a jóindulatú - de még mindig kellemetlen.

 

 

A faggyú minőségének változása áll az akne mögött

akne

Az aknét a dyssebhorroea, a faggyú minőségének megváltozása, a hypersebhorroea, a faggyú mennyiségének növekedése, és a hyperkeratináció, a bőr külső rétegének megvastagodása  okozza.

A dyssebhorroea esetén a faggyú összetétele megváltozik. Oxidálódik és besűrűsödik. Nagy mennyiségben kiválasztva - hypersebhorrea - eltömíti a faggyúmirigyeket.

Ezzel egyidejűleg a faggyúmirigyek keratinocitáinak, azaz bőrsejtjeinek nagymértékű növekedése, hiperproliferációja is bekövetkezik. Ezek egymáshoz tapadnak, így az elhalt sejtek nehezebben válnak le. A pilosebaceus csatorna elzáródik, és a faggyú nem tud kiürülni.

Az eredmény egy olyan dolog, amit mindannyian ismerünk: a bőrhibák! Ezek két formában jelennek meg. Létezhet komedonális pattanás, amely mitesszerekből és fehér mitesszerekből áll. A gyulladásos akne, amely a felnőttkori pattanásoknál gyakoribb, pattanásokból, gennyes pattanásokból és papulákból áll. Mindegyik nyomot hagy a gyógyulás során, és esetleg hegeket eredményezhet.

Az öregedési folyamat a bőr különböző rétegeit érinti. Ahogy öregszünk, kevesebb keratinocita újul meg, és az epidermisz, vagyis a legfelső réteg fokozatosan elvékonyodik. Bőrünk szárazabbá válik, mivel a vizet megtartó elemek mennyisége is csökken. Megváltozik a barrier funkció, ami nagyobb mennyiségű transzepidermális vízveszteséghez vezet. Előfordulhatnak a pigmentációs rendellenességek korai jelei. A felhám és a bőr közötti kapcsolódási pont pedig meggyengül.

Magában a dermiszben csökken a sejtek, az erek és a szerkezeti összetevők, például a kollagén és az elasztin száma. A bőrszövet és a bőr rugalmasságának elvesztésével felszíni  ráncok kezdenek kialakulni.

Tehát amikor azt hittük, hogy végeztünk a pattanásokkal, még mindig foglalkoznunk kell valamivel, mégpedig a bőröregedéssel. Mindkettő hatással van a közérzetünkre.

bőr változása az öregedés során
 • Elodie Valin
  Elodie Valin, Tudományos értékelési igazgató.

  A felnőttek bőre sérülékeny lehet. A ráncok a rugalmasság elvesztését mutatják, akárcsak a látható pórusok. A pattanásokra hajlamos bőrű felnőttek halványítani szeretnék maradványtüneteiket és csökkenteni bőrhibáikat. Ha a problémákat az eredetüknél kezeljük, csökken a bőrhibák, a maradványfoltok és a kitágult pórusok, valamint a ráncok és a finom vonalak száma. A bőr tartósan kisimul, és visszatér a ragyogása.

  Elodie Valin, Tudományos értékelési igazgató.

Sébium szérum: ökobiológiai megközelítés

A Bioderma bemutatja legújabb innovációját, a Sébium szérumot, amelyet a Naos ökobiológiai megközelítése ihletett. Az ökobiológiával a bőrt ökoszisztémának tekintjük. A pattanások és az öregedés első jelei a stressz, a környezetszennyezés, a hormonok és más ingerek hatására alakulhatnak ki. A bőrnek megvannak a maga természetes erőforrásai, biológiai funkciói, hogy megvédje és helyreállítsa önmagát. Néha ezek a funkciók nem működnek megfelelően, ami olyan problémákhoz vezet, mint a pattanások és az öregedés. A Sébium szérummal a Bioderma segít a bőrnek újra megvédeni önmagát. Több mint a tünetek kezelése, az öregedés első jeleire, valamint a pattanások okaira és következményeire hat. A bőr természetes mechanizmusait erősítve a Sébium szérum segít a bőrnek alkalmazkodni a környezetéhez és visszatérni egészségéhez.

Sébium szérum

A Sébium szérumot úgy állítottuk össze, hogy a bőr teljes mértékben tolerálja és rendkívül hatékony legyen. Friss, könnyű és gyorsan felszívódó, gyengéd és azonnali kényelmet biztosít a bőrnek. Matt hatást hagy maga után, a bőrt azonnal simábbá teszi. Tökéletesen használható sminkalapként, emellett nyolc órán át hidratál. A legjobb eredmény elérése érdekében rendszeres alkalmazása javasolt.

Sébium szérum

Az aknéra hajlamos bőrű felnőttek számára a Sébium szérum bizonyítottan hatékony a bőrhibákra, a foltokra, a tág pórusokra és a finom vonalakra, amelyek az öregedés első jelei.

7 NAP UTÁN*:

- 88% CSÖKKENT A PATTANÁSOK SZÁMA

- 91% PÓRUSOK MÉRETE CSÖKKENT

- 76% CSÖKKENTEK A FOLTOK

- 82% CSÖKKENNEK A FINOM RÁNCOK

1 HÓNAP ELTELTÉVEL*:

-41% CSÖKKENNEK A BŐRHIBÁK

-15% CSÖKKENNEK A FINOM VONALAK

-100% NAGYON JÓL TOLERÁLHATÓ

* Klinikai vizsgálat 33 alanyon négy hét alatt

 

* Clinical trial on 33 subjects during four weeks
sebium serum before

A Sébium szérumot a Bioderma bevált technológiájának és három aktív összetevőjének keverékeként alkották meg, hogy a pattanásos bőr tartósan egészséges és fiatalos legyen.

Sébium szérum

 

 • A foltok megjelenésének megelőzése: FluidactivTM technológia hat a faggyú minőségére. Két erős antioxidánst tartalmaz, megakadályozza a faggyú oxidációját. Ez megakadályozza, hogy a faggyú besűrűsödjön és eltömítse a pórusokat, ami csökkenti azok méretét, és korlátozza a mitesszerek, gyulladt foltok és egyéb bőrhibák megjelenését.
 • Csökkenti a bőrhibákat és azok maradványait: két összetevő, a szalicilsav és az n-acetil-glükozamin segít a foltok és mitesszerek kezelésében. Az első egy hámlasztó hatású béta-hidroxisav. Lebontja a bőrsejteket összetartó cementet. A szőrtüszők körül felhalmozódott sejtek fellazulnak és leválnak, segítve a faggyú szabad áramlását. Ami az n-acetil-glükozamint illeti, ez egy biomimetikus összetevő. A bőrben természetesen jelen lévő aminocukor támogatja a bőrsejtek megújulási folyamatát. Amikor a bőrfelszínről a sejtek lehámlanak, természetes módon a dermiszből származó friss sejtek lépnek a helyükre. A bőr megújítja önmagát, csökkentve a pattanások által hagyott foltok megjelenését.
 • Megelőzi az öregedés jeleit: Az n-acetil-glükozamin további olyan hatásokkal is rendelkezik, amelyek az öregedés jeleivel foglalkoznak. A cukor segít lassítani a melanin kialakulását a bőrben, megakadályozva a sötét foltok megjelenését. Emellett serkenti a hialuronsav termelését is. A hialuronsav elengedhetetlen a bőr barrier funkciójához és általános hidratáltsági szintjéhez. A kollagéntermelésben is részt vesz, ami a bőrt feszesen és rugalmasan tartja.

 

Három alapvető lépés az aknéra hajlamos felnőtt bőr számára

Miért adnál hozzá több terméket a bőrápolási rutinodhoz különböző problémák kezelésére, amikor csak egyre van szükség? A Bioderma Sébium termékcsaládjával megállhatsz mindössze két terméknél, amelyek tisztítják és ápolják a bőrödet, hogy kezeld a pattanásokat és az öregedés első jeleit.

Sébium H2O arc-és sminklemosó micellás víz

1. lépés:

Tisztítsd meg arcod a Bioderma Sébium H2O arc- és sminklemosó micellás vízzel. Kifejezetten pattanásos bőrre kifejlesztve eltávolítja a sminket és tisztítja a bőrt a cink-glükonátnak és réz-szulfátnak köszönhetően. Bőröd anélkül tisztul meg, hogy kiszáradna, és azonnali frissességérzetet hagy maga után. A tisztítás a hatékony bőrápolás első lépése.

Sébium szérum

2. lépés:

Ápold arcod a Bioderma Sébium szérummal. Formulája a pattanások okaira és az öregedés első jeleire hat, így a tünetek enyhülnek. Bőröd tartósan visszanyeri fiatalos egészségét.

Sébium Sensitive krém

3. lépés:

Ezt a nyugtató, pattanások elleni ápolást úgy alkották meg, hogy hidratálja és megnyugtassa a pattanásos bőrt. A Seborestore technológia újra egyensúlyba hozza a faggyú összetételét, hogy hosszú távon helyreállítsa annak természetes hidratáló funkcióit, és így megakadályozza az újabb bőrhibák kialakulását.

BIODERMA termékfotó, Sebium H2O 500ml, micellás víz aknéra hajlamos bőrre

Lemosást nem igénylő tisztító

Kombinált, zsíros bőr Aknéra hajlamos bőr

Micellás technológia

Sébium H2O

Bőrgyógyászati tisztító micellás víz.
Tisztít és megőrzi a bőr egyensúlyát.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik

Szérum

Aknéra hajlamos bőr

Fluidactiv™ szabadalom

Sébium Serum

Bőrhibák elleni koncentrátum. Láthatóan csökkenti a pattanásokat, bőrhibákat, maradványtüneteket és az öregedés első jeleit.
8 órás hidratáló hatás
Hialuronsavval

Kinek ajánlott?

Felnőttek

BIODERMA termékfotó, Sebium Sensitive 30ml, kezelés aknés bőrre

Mindennapi bőrápolás

Aknéra hajlamos bőr Érzékeny és meggyengült aknéra hajlamos bőr

Inflastop™ technológia

Sébium Sensitive

Akne kezelés hatására érzékennyé vált bőrre. Nyugtat, hidratál és eltávolítja a pattanásokat.

Kinek ajánlott?

Felnőttek, Tinik