Ha zsíros a bőröd és problémáid vannak a mitesszerekkel vagy a bőregyenetlenségekkel, akkor minden bizonnyal sima bőrről álmodozol. A BIODERMA, a bőrhigiénia elismert szakértője, a micellás víz 25 évvel ezelőtti feltalálója még mindig az élen jár a különböző bőrtípusokra kifejlesztett készítményeivel. Most pedig még magasabb szintre emelte az aktív bőrtisztítás koncepcióját.

A Sébium Gel moussant actif több mint egy egyszerű tisztító készítmény, AHA és BHA sav tartalmának köszönhetően speciális ápolást is biztosít, ezért aktív tisztító.

A Sébium Gel moussant actif formulája egyszerre tartja tiszteletben a pattanásos bőrt és kezeli hatékonyan a bőrhibákat, hogy megfeleljen a bőr legkülönfélébb igényeinek a pubertástól a felnőttkorig. A Sébium Gel moussant actif kifejlesztésével a BIODERMA egy egyszerre tisztító és ápoló hatású formulájú készítményt alkotott meg.

Gel Moussant Actif

 • Dr Michèle Sayag, allergológus
  Michèle Sayag, Allergist, Scientific Research Director - BIODERMA.

  A Biodermánál a bőrhigiénia célja a tisztítás pillanatától kezdve, a bőr egészségének ápolása és megőrzése. Pattanásos bőr esetén egy 'adaptált tisztító' és egy hidratáló készítmény használatának hatására a tökéletlenségek szemmel láthatóan javulni kezdenek. A pozitív hatások következtében a betegek tisztességesen betartják a bőrápolási rutint. A bőr tisztítása tehát az első és legfontosabb lépés a pattanásoktól való megszabadulás útján. Ez alapvető fontosságú, annak tudatában, hogy az aknés betegek fele nem tartja be a bőrápolási rutinját

  Michèle Sayag, Allergist, Scientific Research Director - BIODERMA.

Aktív tisztító készítmény, melyet az ökobiológia inspirált

A BIODERMA innovációja, a Sébium Gel moussant actif tiszteletben tartja a NAOS ökobiológiai elkötelezettségének elvét, amely a bőrt ökoszisztémának tekinti.

A NAOS három ökobiológiai követelménye a zsíros, pattanásos bőr aktív tisztítására vonatkozóan

 • A készítmény kíméletes tisztító összetevőivel vegye figyelembe a bőr ökoszisztémáját
 • Cink-glükonát tartalmának köszönhetően az okokra hatva szabályozza a faggyú mennyiségét
 • A készítmény két keratolitikus hatóanyaga (AHA és BHA) serkenti a bőr természetes mechanizmusait és a bőr megújulását.

Nő tisztítja az arcát Gel Moussant Actif tisztítóval

Az aktív tisztítás lényege, hogy a tisztító készítmény a bőr megtisztítása közben már ápolja is azt, a pattanások aktívabb megelőzése és csökkentése érdekében. Az új Sébium Gel moussant actif a keratolitikus hatóanyagok egyedülálló kombinációjának köszönhetően optimális hatékonyságot biztosít.

A Sébium Gel moussant actif tökéletes egyensúlyt biztosít a hatékonyság és a tolerancia között.

 1. Gyengéd tisztító készítmény >A bőrt - egy olyan összetevőnek köszönhetően, amely tiszteletben tartja a bőrbarriert - anélkül tisztítja, hogy gyengítené azt.
 2. Aktív tisztító készítmény > Intenzíven tisztítja a bőr a felszínét és mélyét, gyengéd hámlasztó hatásának köszönhetően pedig csökkenti a bőrhibákat.
szalicilsav és glikolsav

Mikro-hámlasztó hatás a bőr felszínén és mélyén

A bőr felszínén összegyűlő, a pórusokat eltömítő elhalt sejtek, faggyú és további alkotóelemek felhalmozódása miatt az aknés bőr hajlamos a megvastagodásra. A Sébium Gel moussant actif AHA (alfa-hidroxi sav) és BHA (béta-hidroxi sav) savak kombinációját tartalmazza, amelyek egymást kiegészítő keratilotikus hatásukról ismertek, mely a bőr felszínén és mélyebb rétegeiben is hatékony. A keratolitikus hatás a sejtek megújulásának serkentése révén egységes és ragyogó bőrt eredményez.

 

 • A szalicilsav (BHA) ideális hatóanyag a zsíros, aknéra hajlamos bőr számára, mivel csökkenti a pórusok méretét és a pattanások számát; emellett képes megszakítani az elhalt sejtek közötti kapcsolatot, melynek következtében el is távolítja őket a bőr felszínéről. A BHA hámlasztó hatású összetevő, ami segít az eltömődött pórusok felszabadításában, így megakadályozza a gyulladt, kipirosodott képletek kialakulását1.
 • A glikolsav (AHA) rendkívül kicsi méretének köszönhetően mélyen behatol a bőrbe és eltávolítja az elhalt és dehidratált sejteket, valamint felgyorsítja a hámlási folyamatot, "megújult bőr" hatást keltve. A hatóanyag hámlasztó hatásának köszönhetően a bőr ragyogóvá és simává válik. Ahhoz, hogy a glikolsav aktív hatóanyagként teljes mértékben kihasználja a benne rejlő lehetőségeket, kellően magas koncentrációra van szükség, amelyet olyan környezetben tartanak, amelynek pH-ja megfelelően savas.

 

Az orvosok által hagyományosan hámlasztáshoz használt AHA-BHA párosnak köszönhetően a Sébium Gel moussant actif nagyszerű hatást eredményez a pattanásos bőrön.

 • A pórusok kitisztulnak
 • A pattanások száma csökken

A Sébium Gel moussant actif kúraszerű kezelésként aktiválja a sejtek megújulását, ezáltal megelőzi a pattanások kialakulását, és segít megszabadulni a már meglévő tökéletlenségektől is.

 

1ZANDER, 1992

Savas 4,5 PH, a keratolitikus hatás optimalizálása érdekében

A glikolsavnak savas környezetre van szüksége ahhoz, hogy hatékonyan működjön. A Sébium Gel moussant actifot ezért enyhén savas pH-értékkel fejlesztettük ki, hogy növelje az AHA-komplex keratolitikus hatékonyságát a zsíros, pattanásos bőrön.

kémcső savakkal

Gyengéd formula, amely tiszteletben tartja a bőrbarriert

Elengedhetetlen, hogy a zsíros, kombinált, aknéra hajlamos bőrt is gyengéden tisztítsuk, ne irritáljuk azt. A Sébium Gel moussant actif ennek a kritériumnak is megfelel, gyengéd tisztító, a bőr természetes egyensúlyát tiszteletben tartó összetevőjének köszönhetően.

Nő megérinti a puha bőrét

Jó, ha tudod

A "hámlasztó hatás" kifejezésről könnyen asszociálhatunk a bőr kiszáradására és irritációjára. Ám a Sébium Gel moussant actif esetében ez a veszély nem áll fenn, ugyanis a készítményben minden egyes keratolitikus hatóanyag optimális koncentrációban van jelen, amely elegendő a pórusok eltömődésének kitisztításához és a mitesszerek, valamint pattanások eltűntetéséhez. A mechanikus hámlasztókkal szemben, a keratolitikus hatóanyagokkal végzett savas hámlasztás nem irritálja a bőrt2. A Sébium Gel moussant actif használata mellé ajánlott egy hozzá igazított ápoló krém használata.

 

 

2TEWL, Eurofin-Dermscan Teszt / STb19048, 12 önkéntes,  2019. december

gyulladt pattanás

32%3 a gyulladt pattanások száma csökkent mindössze 21 nap alatt.

blackheads

17%4 a mitesszerek száma csökkent mindössze 28 nap alatt.

Jó, ha tudod

A használók 97%-ának, ragyogóbb lett a bőre.

A használók 91%-ának, mélyen megtisztult a bőre.

A használók 88%-ának, kisimult a bőre.

3 Allergisa Teszt / Stb 19044 (078450-01), Brazília, 21 nap, 30 önkéntes ,2020. január
4 Visia + CERCO 152. teszt NAOS. 19, 28  nap, 31 önkéntes, 2019. december
5 Bőrgyógyászati ellenőrzés mellett végzett felhasználói teszt.

Férfi pattanásokkal

Eltömődött pórusok, mitesszerek, pattanások... ? A Sébium Gel moussant actifot reggel és este is kell használni, amíg a tökéletlenségek el nem tűnnek. Igényeidnek megfelelően alkalmazható krémmel és különböző bőrápoló készítményekkel együtt.

Érzékeny bőr esetén és bátran használhatod a Sébium Gel moussant actifot. Amennyiben a készítmény hatását intenzívnek találod az érzékeny bőrödön, alkalmazd a terméket naponta csupán egy alkalommal.