Allez au contenu Allez à la navigation

Óvja bőrét a hideg ellen: Atoderm
#SKINBODYGUARD
Óvja bőrét, és a lehető legjobb körülmények között vészelje át a telet a BIODERMA szakértőinek segítségével!
Fussa át az alábbi pontokat, hogy valamennyi témát megismerje!
 1. November
 2. December
 3. Január
 4. Február
 
epizód 10
Készüljünk fel a tavaszra!

A nappalok egyre hosszabbak, ami azt jelenti, hogy hamarosan itt a tavasz. A BIODERMA segítségével a Rosemont család sikeresen átvészelte a lappföldi telet. „Az első nap egy kicsit elhanyagoltam a hidratálást, és az ajkam meg a kezem azonnal kirepedezett, úgyhogy hamar megértettem, mit is kell tennem!  Másnaptól már naponta többször is használtam az Atoderm Ajakápoló Balzsamot (ami egyszerűen zseniális) és a kézkrémet, és minden helyreállt. Emellett, a zuhanyozás után minden alkalommal nagy hangsúlyt fektettünk a hidratálásra is, az egész család bekente magát az Intenzív Balzsammal!  Nagy hidegben tényleg rá kell szánni az időt a készülődésre, mielőtt kimennénk a szabadba, és arra, hogy gyakran megújítsuk a védelmet.” mondta Yoana, az édesanya.

Mi történik a bőr belsejében?

A lappföldi kalandok után Párizs környékére visszatérve a Rosemont családot újra a városi élet és az ezzel járó légszennyezettség várja! A láthatatlan, mégis mindent átitató légszennyezés szintén hatással van a bőrre. Egyes molekulák, mint az ózon, a nitrogén-dioxid és a kén-dioxid, elősegítik a gyulladást, az irritációkat és a piros foltok kialakulását.
Ettől a felhám hidrolipid rétege megváltozik, lipideket és vizet vesztünk, mivel a transzepidermális vízveszteség mértéke megnő (lásd a 7. epizódot). Ezzel egy időben a bőr pH-értéke savasabbá válik, ami megkönnyíti a baktériumok elszaporodását és meggyengíti a bőr felületét. Végezetül pedig a szabadgyökök termelésének növelésével a szennyezőanyagok felgyorsítják a sejtek oxidációját, azaz a bőr öregedését.

A bőrgyógyász véleménye
Dr Isabelle Baratte, az Hospice Civils (Lyon) bőrgyógyásza

„A Rosemont család végül egészen könnyen átvészelte a lappföldi telet, és ez nem véletlen. Először is mindegyikük alaposan felkészítette bőrét és az utazás alatt rendszeresen használta a javasolt testápolókat. Másodszor, a nedvességtartalom ott alacsonyabb, a hideg száraz, nem úgy, mint a mérsékelt égöv területein. Végül arról sem szabad megfeledkezni, hogy a légszennyezés mértéke ott alacsonyabb, mint amit Párizs környékére való visszaérkezésükkor tapasztalhattak.
A városi légszennyezés és a bőrkiütések közötti kapcsolatot már számos tanulmány kimutatta. A nagyvárosokban a csalánkiütéses, az ekcémás, valamint a kontakt - és gyulladásos dermatitiszes betegek aránya magasabb. A városi forgalommal járó szennyezettség is hatással van a fiatal gyermekeknél előforduló ekcéma megjelenésére és súlyosbodására. A bőrszárazság kezelésében a megfelelő testápoló használata tehát mindennél fontosabb – már egészen a kezdetektől.”
 

Termékajánlónk

Tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellaoldat, érzékeny bőrre.

ArcSzemek

Gazdagon tápláló olajtusfürdő, amely megszünteti a bőrirritációt

ArcTest

Bőrnyugtató balzsam a nagyon száraz és irritált, atópiás és érzékeny bőrre

ArcTest

Az Atoderm Olajtusfürdőt magyar gyógyszerészek tesztelték egy hónapon keresztül. Azok közül, akiknek bőre száraz, nagyon száraz vagy atópiás, 89% válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy az Olajtusfürdő használata során javult-e bőrének komfortérzete.

Ne feledje!

A gyulladások és irritációk csökkentésében rendkívül hatékony E vitamin segít visszaállítani a szaruréteg épségét, növelve az antioxidánsok hatását. Egyes test- és arcápolók tartalmaznak is antioxidánsokat, mint például az Atoderm Olajtusfürdő, az Atoderm Krém vagy az Atoderm Intenzív Balzsam. Ezeket érdemes előnyben részesíteni! A táplálkozás is jó E-vitamin forrás, mivel szervezetünk nem képes az előállítására.

 • Búzacsíraolaj hidegen, napraforgóolaj
   
 • Mandula, mogyoró, fenyőmag, brazil dió, pisztácia
   
 • Kivi, áfonya, édeskömény, spenót
   
 • Szardínia és zsíros halak

A nagyvárosokban a szennyezettség két időszakban csúcsosodik ki. Télen a járművek kipufogógázából felszabaduló szennyezőanyagok elszaporodásával és az ipari fűtéssel kell szembenéznünk. Nyáron pedig az erős napsütésből, enyhe légmozgásból és az autós közlekedés jelentős mértékéből eredő magas ózonszint okozza a problémát. A bőr közvetlenül ki van téve a szennyezőanyagoknak, amelyek a bőr metabolizmusának számos folyamatát módosíthatják. A legszennyezettebb időszakok alatt még fontosabb, hogy elsajátítsuk a megfelelő higiéniai szokásokat, és olyan hidratáló termékeket részesítsük előnyben, amelyekkel védőréteget képezhetünk a külső támadások ellen.

*Forrás : (pollutiepiek.be) et (futura-sciences.com)

Felmérés

És az Ön bőre hajlamos a kipirosodásra?

Az Atoderm történet tanulsága

Egy kis gondoskodás a bőrnek

A Rosemont család extrém lappföldi kalandja megmutatta, hogy a bőrt télen mindenképpen óvni és ápolni kell, még ha több réteg ruha alá is rejtjük. Reméljük, hogy a BIODERMA tanácsai hasznosnak bizonyultak abban, hogy jobban megértse bőre működését ebben az évszakban és tudatosítsa a bőr reakcióira való odafigyelés fontosságát. A szép idő beálltával új kihívások várnak bőrére, például a szennyezettség és a nap! Továbbra is legyen hát résen, és óvja bőrét egész évben!